SALLABAS YALANCI VEBA (Paramyxovirose/Salmonellose ) KESIN COZUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
EVET ARKADASLAR KUŞLARINIZ SAĞLIKLIYKEN BIRKERE BU KOMBIASISINI ( Paramyxovirose/Salmonellose ) YAPTIRDIGINIZDA ARTIK GUVERCINLERINIZ ICIN BU HASTALIK KAPANMISTIR DEMEKTIR... Hasta kuşlara aşı yapılması sakıncalı olabilir!

PARAMYXOVIRUS INFEKSİYONU(NEW CASTLE)--SALLABAŞ(PMV-tip1)
Piyasada bir cok marka adında aşı var,yavrular kazık tüyüne girdiği zaman vurulur, kumesinize hastalık gelse bile bu kuşları hastalık pek etkilemez, doğrusuda aşılama yapmaktır, piyasada tek tek kuşları aşı yapan yerlerde var, 1 liraya geliyo,kuşlar hastalandığı zaman, bence ilaça ve harcadığımız zamana yazık, en iyisi aşıdır arkadaşlar. :tamam:

Dezenfeksiyonda Yeni Teknoloji

*Etkin Bir Dezenfeksiyon
*Mükemmel Güvenlik
*Çevreye Uyumlu
*Rahat Kullanım

MEDİLOX,Güvenli,Toksikolmayan,Güçlü,Geniş,Etkili;Dünya literatüründe Süper Okside Su (SUPER OXIDIZED WATER) Olarak Bilinen,Biyosit Ürün Yelpazesinin 3.Nesil;Sterilizasyon Ve Dezenfeksiyon Temsilcisidir.

Süper okside su,Toksik olmayan,Güçlü,Geniş Etkili Biyosit Bir Özelliğe SahipOlduğundan;M.TUBERCULOSİS,MRSA,E.COLİ,SALMONELLA,HEPATİT B-C,HIV 1,H5N1,SARS,Gibi Virüsler Dahil,Birçok Bakteriyi-Virüsü Hızlı VeGüvenli Bir Şekilde Etkisiz Hale Getirir.Süper Okside Sular,Dünya’da 90’lı Yılların Ortasından İtibaren Yayılmaya Ve Kullanılmaya Başlanmıştır.

ABD’de FDA Ve EPA ALMANYA’da BAUA Tarafından;Temiz Doğaya İnsanlara-Havanlara-Bitkilere Zarar Vermeyen;Tek Kullanımlık GIDA-SANAYİ-MEDİKAL-ZİRAAT-VETERİNERLİK ve HERTÜRLÜ GENEL ALANLARDA,Zararlı Mikroorganizmalarla Etkin-Güvenli Mücadelede Yüksek Düzeyli Bir STERİLİZOSYON Ve DEZENFEKSİYON Mamülü Olarak Onay Almiştır.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın,15.11.2007 Tarih 35458 Sayılı İzni ile GMP Kuralları ile Üretim İzni Almıştır.

MEDILOX,Bu yelpazede 3.JENERASYON Olarak Çalışmalarını Genişletmiş; KULLANICIYA DOST,SU KADAR DOGAL VE GÜVENLİ Bir ürün Olarak Ortaya Çıkmıştır.

MEDILOX,Toksik-Kimyasal bazda En Güçlü Dezenfeksiyon Maddelerinden Biri Olan GLUTAR ALDEHİT’den Bile DAHA HIZLI VE GÜÇLÜ BİR ETKİ’ye Sahip Olduğunun Yanı sıra,SU KADAR GÜVENLİ Olduğu İçin RAKİPSİZ VE EŞSİZ Bir Özellik Kazanmaktadır.

Re: SALLABAS YALANCI VEBA (Paramyxovirose/Salmonellose ) KESIN C

Arkadaşlar veba viüsüne karşı BIO-VAC La Sota
Göze damla, gaga daldırma, sprey veya içme suyu canlı bir aşıdır veteriner ilaç satan yerlerde temin edebilirsiniz fiyatı çok makul.

Selamlar,

Bilgiler için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

benim bir sorum olacak bildiğim kadarıyla salmanolla mikrobu olan kuşlara aşı yapıldığı zaman bu kuşlar hemen salla baş oluyo yada boyunları falan yamuluyo bunun bir tedavisi varmı ŞİMDİDEN VERECEĞİNİZ BİLGİLERE TEŞEKKÜRLER

Bilgiler için teşekkürler

Aşılar bunlar ve bunlarda bildiğim kadarıyla ülkemizde yok veya el altından getiriliyor...

chevivac-S chevivac- P

Sevgiler

Re: SALLABAS YALANCI VEBA (Paramyxovirose/Salmonellose ) KES

dısı kelebek kusumda yesıl ıshal vardı 5 gun ılac kullandım aam sımdı sanırım salmonellea yanı dengede zor dururyor ve bası ara sıda gerıye dogru donuk duruyor,sızden rıcam asımı yapmam gerek yoksa ılaçlamı tevadı bırde ıstanbuldayım umranıyede oturuyorum nerden temın edebılırım ılaı yada asıyı bır kaz dozmu yapmak gerek yoksa daha fazlamı yukarıda tek doz 1tl seklınde yazı vardı kararsız kaldım yardım lutfen.tesekkur ederım.

Kuşu ayrı bir salmaya koy, önune çömlek kapta yem ve suyunu bırak , yiyebiliyor mu kontrol et. bunyesi kuvvetliyse hastalığı atlatabilir.Hasta kuşa aşı yapılmaz! dışkısı normal yemini iştahlı yiyorsa sağlıklı kuşlara aşı düşünebilinir. Şu anda yurtdışından gelen aşılar yasaklandı, sadece tavuklar için kullanılan aşılar var. Kümesteki sağlıklı kuşları komple aşılamanı tavsiye ederim, kuşla ilgilenen veterinere danışın.

aşı kuşlara mutlaka vurulmalı 2 türlü aşıvardır birisi pmv-1 veba vürüs aşısı birdiğeride salmonella aşısı ben pmv-1 aşısı yapıyorum kuşlarıma nobilus p201 Colombovac aşıdan daha güvenli yağ bazlı ölü bir aşı olduğu için kuşlara öteki aşılar gibi zarar vermiyor yavrudaki-yumurluycak kuşa tüydekine hatta hasta olana bile vuruyorum hiç bir sorun olmadı şimdiye kadar ağır hastalar hariç salmonella aşısı ülkemizde bulmak çok zor tavuklar için yapılmış aşılar var o yüzden salmonella aşısı yapamıyorum zaten salmonella aşısıda ağır bir aşı kuşları öldürmekten korkuyorum kuşlarınıza güvercinler için üretilmiş aşı yapın başka aşı yapmayın karma aşı bilmem ne aşısıymış diye sakın kulakdan duyma aşı yaptırmayın karma aşıdiye birşey yoktur zaten birtane aşı dışında dünyada tek karma aşıda bu dur Colombovac pmv1-pox 2 hastalıkta bir arada tek aşı budur bende çok kuşumu bu hastalıklardan öldürdüm araştırmadığım yer kalmadı kuşa vurdunmu ölür diyorlar yok kafası döner her kafadan bir ses çıkmış ama bu işi yapan hiç kimse doğru bir şeklide bu işi anlatmamış bilmeyen insanlar öğrensin korkmasın aşının faydasını vuran arkadaşlar daha iyi bilir aşı vurduğunuz zaman kümesimde hastalık olmuycak diye birşeyde yoktur aşı yaptırdığınız hastalık için koruma sağlıyacaktır başka bir hastalık için değil bütün forumlarda herkes aşı ile ilgili bilip bilmeden birçok yorum yapmış anlayan anlamayan forumun birtanesinde aşı ile ilgili yazı yazan birisini aradım bilgilenmek için adam ban aşı satmaya kalktı satcağı aşıda tavuk aşısı 1000 dojajlık insanlar artık para kazanmak için hertürlü hokkabazlığı yapıyor çevrenizde aşı yapan birisi varsa eğer kuşlarına ondan aşının nasıl yapıldığını nekadar dozaj vuracagınız nerden ve nasıl teyminedceğinizi nasıl saklıyacağızı iyice öğrenin ondan sonra kuşlarınıza aşı vurmaya başlaya bilirsiniz

chevivac-S asisi vuruyorum maliyeti kus basina ( 0.5 ml ) 1 euro ya geliyor yavrularda hastalik halinde en az 4 haftalik olmasina dikkat ediyorum 2-3 haftada ilac kendini belli ediyor tabi bu arada vitamin destegide gerekiyor asidan bir hafta once dezenfekte ve vitamin (B12 )destegi yapiyorum taki asinin ikinci haftasina kadar

ENSEYE DERININ ALTINA VURULUYOR ES ALMAYA 2 AY KALA ASILARIN TAMAMLANMASINDA FAYDA VARDIR

tolgahan keşke bizdede herşey yurt dışındaki gibi olsa ama burda aşıyı bulmak uyuşturucu bulmak gibi fiyatları ise yurt dışıyla kıyaslandığında 2-3 katı para burda herşey kaçak sizin orda pet shoplarda aşı ve bütün ilaçlar var ama burda yok keşke sizdeki gibi olsa burasıda 100 lük aşıya burda 180-200 dedikleri zaman 2-3 arkadaş bir araya gelip ortak alıp vuruyorlar

merhaba,
imkanınız varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış olursunuz! Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. sabır ve şefkat gerektirir. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. konuları siteden aratabilir veya Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için buradaki güncellenebilen dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri