Sallabaş zannedilen ıskalama boğazda protozoa kaynaklı ise göztaşı uygulaması!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar facebook ta tesadüfen girdiğim güvercin yetiştiricilerinden bir grubun sayfasında,mardin yetiştiricisi bir arkadaş ısrarla sallabaşa göztaşı nın kesin iyi geldiğini kafasını yerden kaldıramayan bir kuşuna suyla eritip verdiği göztaşının çok iyi sonuç verdiğini hayvanın 2 saat sonra eski sağlıklı haline kavuştuğunu iddia ediyordu.Diğer bazı yetiştiriciler de göztaşının zehir olduğunu kuşa fazla verildiğinde öldüreceğini belirtmişlerdi,ama bu arkadaşımız az miktarda verdim kuşun kusarak içindeki zehiri ve mikrobu attığını kuşun 2 saat gibi bir sürede eski sağlıklı halina döndüğünü ısrarla kullanılması gerektiğini tekrarlıyordu.Ağır hasta kuşu olan arkadaşlar deneyebilir fazla olmamak şartıyla inşallah olumlu sonuç alırsınız .ben okuduğumu paylaştım belirteyim ...herkese sağlıklı bol yavrulu süper kümesler dilerim saygılar sevgiler allaha emanet olun :heyo:

Re: SALLABAŞ TEDAVİSİNDE KESİN TEDAVİ OLARAK BELİRTİLEN BASİ

Pessimiste' Alıntı:
[email protected]' Alıntı:

Abi güldürdün sabah sabah ! :D Slogan Belli " Türker Öden burada, güvercinler havada! " :D
MUZAFFER'İM NEŞ'EMİZ DAİM OLSUN ..AMAÇ BU ZATEN .HOŞ -SOHBET .GÜZELLİKLER..SEVGİLERİMLE.. :haha: :slm:

geçenlerde bahçedeki suluğa yabaniler için göztaşı koymuştum (5 litre suya bir mercimek kitlesi gibi). hatta içine ek olarak bir kapak da katkısız doğal elma sirkesi eklemiştim. o sıralarda da kahverengi bir hayvanın yemleri ıskalamakta olduğunu farketmiştim. 6 gün kullanımdan sonra şimdilerde bahçeye gelen kahverengi hayvanlarda ıska göremiyorum. ıskalama boğazda fungi veya protozoa kitle kaynaklı ise iyleşmiş olabilir, ama bakteri, virüs veya psikolojik vs. kaynaklı salmonella ise onun tedavisi daha uzun sürmekte. konuları siteden aratabilir veya buradaki dökümandan: http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. sağlıkla kalınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri