sallabaş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zafer199
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

zafer199

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zafer değirmenci
Meslek
mühendis
İlgi Alanı
Köpekler
selamunaleyküm.arkadaşlar mısırim 2,3gündür kafasını hafif çevirip yem yiyordu.bende biyere felan vurdu sandım ellemedim.az önce baktım tamamen kafasını çeviriyo(sallabaş).hemen bulundukları limon kasasını attım ve kuşu arkadaşım boş kümesine koydum.arkadaşlar konu açmış ama kesin bi tedavi söylememişler.arkadaşlar kuşu nasıl tedavi edebilirim.yem felan yiyor.ayrıca kümesi nasıl temizlemem gerekir çünkü diğer kuşlarada bulaşabilir.şimdiden teşekkürler.

forumda eptantoin adlı ilaç ve ense tüylerini yolmanın iyi geldiğini yazmışlar bunlar doğrumu bi yardımcı olursanız cok sevinicem

Diğer tüm viral hastalıklarla birlikte, hastalığa yakalanan güvercinler için etkili bir tedavi yoktur. Sürüden birinin bu hastalığa yakalandığından şüpheleniyorsanız, hastalığın yayılmasını önlemek için 'tüm' güvercinlere koruyucu aşı uygulanabilir. Görünüşte hasta olan güvercinler diğerlerinden uzaklaştırılmalıdır ve aşılanmamalıdır. Çünkü virüsü yayarak sürünün kalanını aşının koruyuculuğu elde edilene kadar diğerlerini de riske sokar.
Savunma sistemlerini güçlendirmek için livimum ve vitamine b12 ile destek tedavi uygulanmalıdır.

ya beyler bi güvercin sallabaş oldugu zaman hiçbir ilaçla iyileşmez sallabaş denilen hastalık şudur kuş uçarken yada bir yere kafasını sert vurdugu zaman sallabaş oluyor ve uçamaz hale geliyor sallabaş olan kuşun kafa bölgesi ve ense bölgesindeki tüğleri yolucaksın ve sonra iyice yolunca orda mor kanları görüceksin onlar pis kandır onları 1 hafta boyunca her gün yapıcaksın hafiften kanatıcaksın o bölgeyi ve pis kanını akıtıcaksın (benimde bursam var 1 hafta önce oda sallabaş olmuştu kuşu 5 günde iyileştirdim şimdi azcık kafasını döndürüyor ama çok süper uçuyor ve yavru yapıor

bide sallabaş hastalıgı bulaşıcı değildir salak salak yapmayın kendinizi ne biçim kuşçusunuz ya sallabaş olayı sert bir yere kafasını vurarak olur asla bulaşıcı değildir

sallabaş olmuş kuş zamanla düzelir daha önce düzeltmek istersen kuşun kanadını kuyruğunu kes kendini sağ sola vurmasın eptantoin denilen sara hastalarının kullandığı ilacı al 1 tane hapı 6 ya böleceksin fazla verirsen kuş çarpınır günde 1 sefer ver kuşu karanlık bi yere koy günde 10 dk kadar öğlen yem su içmesi için çıkart kuşun kısa bi sürede düzelecektir ensedeki tüğleride yol ama kanatma günde 1 dişde sarımsak ver canavar gibi olur :hhh:

komran' Alıntı:
bide sallabaş hastalıgı bulaşıcı değildir salak salak yapmayın kendinizi ne biçim kuşçusunuz ya sallabaş olayı sert bir yere kafasını vurarak olur asla bulaşıcı değildir
Nasıl sallabaşlık hastalık degıl..Ne biçim kuşcusunuz derken yaşına bakta konuş sana en son laf düşer..Kuş bir yere kendını vurdugunda sallabaş olurmuş.. Urafe... Kümeste yatan kuşta sallabaş oluyor..Hatta dışardan virüs bulaşmasın diye kuşlarını dısarıya salmayan kuşcuların basına cok gelen bir vakadır. Farkına varmadan virüs yayılır..

bunlarda fotoğrafları

Ekli dosyalar

• DSCN0119.webp
    DSCN0119.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 2,713
  • DSCN0126.webp
    DSCN0126.webp
    340.9 KB · Görüntüleme: 2,466
Geçmiş olsun.Benimde şu an damızlıklarımdan bir dişi tutuldu bu hastalığa.Boyun tüylerini yoldum ama mor yer göremiyorum.Komple aynı renk.Herkes farklı bir şey söylüyor.Hemde ben görsemde kanatamam orayı sadece ayırdım kuşu bir yuvalık içinde diğer kuşlar onu görüyor oda onları görür şekilde duruyor kümeste.Ölene kadar bakıcam ben...

arkadaşlar bırakın alları morları boyun yolmaları hangi zaman hangi çağdayız bırakın hurafeleri.bakın adamlar ne güzel bu sitede yazmış çizmiş sizler anlasın diye bi akıllı kuyuya taş atıyor on akıllı çıkararamıyor.bakın bu hastalığın ilerlemiş hali bundan sonra yapacak çok az şey kalmış.önlemler almıyorsunuz sonra vah tüh.bu hayvana multivitamin yarar sağlamaz mikrop sinir sistemine yerleşmiş bununla alakalı ilaçlar kullanmalı b1 b6 vitaminler ve antibiyotikler tavsiyem kemicetine armicetine bu ilaç kloramfenicol içerir ve salmonella için geliştirilmiştir.bayağı etkili ve bir okadarda tehlikelidir.bu iki karışımı 3 gün kullanabilirsin.bu arada hayvanı sakın dar alana kapatma geniş alanda gezecekki iyileşecek

İki türlü sallabaşlık vardır, biri virus kaynaklı diğeri bakterial kaynaklıdır.Kuşun dışkısı normalse ve yem yiyorsa kendiliğinden ileşme şansı vardı bazen 1 haftada bazende uzun seneler iyileşmez.Bu şekilde elimde yavruyken bu hastalığa yakalanan damızlığım var birbucuk senedir hala iyileşmedi fakat yemini yiyor suyunu içiyor ve yumurtluyor yavruya bakıyor.Karantina uygulamadım kuşlarla beraber ve hiç bir kuş o günden sonra sallabaş olmadı.Birde yeşil ishalle seyreden sallabaş hastalığı vardır aslında burda asıl hastalık sallabaş değildir başka bir hastalığın kuşun bünyesini cökerttiği için sallabaş mikrobu kuşa yerleşir.Bu sallabaş mikrobu her kümeste vardır kuşun zayıf halini yakaladımı affetmez.Yeşil ve sulu ishalli olan sallabaşlarda başka hastalık taşıdığından toplu ölümler olur bu kuşları derhal kümesten uzaklaştırmalıyız ve hastalığın nedenini araştırmalıyız.Bu hastalık en cok dışardan kümese kuş sokulduğunda bulaşır.diğer hastalıklarında bulaşmaması için kümese almadan önce bir süre karantina uygulamalıyız.

gökay bey saolun bilgiler için.kuşa noldu anlatıyım.bizim burda dönekçi bi abi var.her türlü kuş ilacı var.götürdüm iğne yaptı.kuşu çatısına saldım kendine gelsin diye.kuş aşağa atladı ve kedi yedi.nasip kısmet.herkese iyi bayramlar.

slm benimde bir döneğim sallabaş olmuştu.izmir çamdibinde kuşçu orhandan ilaç almıştım,10 gün boyunca küçük boy enjektörlen verdim,2 ay sonra sallabaşlıktan eser kalmadı

slm arkadaşlar. genç kuşlar genel olarak tüy dökümüne girince veya hastalık nedeniyle erimeye girince bünyesi zayıfladığından dolayı sallabaş oluyo. şuan bir kuşum sallabaş olmuş durumda. 10 gün oldu e vitamini, selenyum ve b12 vitamini içeren doğal yemlerle besliyorum. açıkçası ilaç kullanmaktan çekiniyorum. hergün kuşun ensesine boynuna masaj yapıyorum. gittikçe düzeliyo kuş. sizler için de tavsiye ederim.
hayatın her alanında hurafeler var olduğu gibi kuşçuluğun hurafelerinden biri de kuştan tüy koparıp kanını akıtmaktır bence. saygılar...

selam arkadaslar Muhabbet kuşum var kafası donuyor ayakda duramıo yemiyor icmior dengesizlesdi yerde duruyo kafası 180 derce donuyor yamuk yumuk taklalar atıyor ne yapmam lazım solermisiniz acil..

slm.arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.her kes bir şeyler yazmış ama çoğu kulaktan duyma laflar bir sorsan kaçtanesi sallabaş kuş iyileştirmiş 1 veya 2 kişidir.bende de aynı sorun var şuan veba hastalığı atlattım 15 civarında kuş öldü ama 100 civarında kurtardım,vebadan kurtulanların direnme gücü zayıfladığı için öncelikle sallabaş hastalığına çevirdi bazıları ben şuan tedavi ediyom ve bu yolla çok kuş iyileştirdim sanada tavsiye ederim.
ilk gün her türlü ilaç vermeyi bırak.
bir bardak suya 2 yemek kaşığı bal koy karıştır 3 lt.suya koy kuşlar 1 gün içsin
bal karaciğeri her türlü mikroptan ve ilaçlardan temizlesin
2.gün epdantion tablet bir ilaçtır ortadan ikiye böl sallabaş olan kuşun ağzına yarım olarak at,kuşun ağzına sadece su bas şırıngayla çünkü ilacın etkisiyle su falan içemez
ertesi gün ilaç verme,ondan sonraki 4 gün ilacı çeyrek olarak her gün ver
ilaç tedavisi bittikten sonra,kuşu tek olarak diğer kuşlar tarafından rahatsız edilmeyecek bir yere kapat.bundan sonrası sadece kuşun kafasının sakinliği ile iyileşir.son not;kuşlara asla saf su verme haftanın beş günü elma sirkesi,1 gün süpravit 1 gün de beravit ve ver hastalık nedir görmezsin,saygılar.

iyi geceler arkadaslar ben almanyadan sizin yazdiklarinizi okuyorum ama herkez kulaktan duyma isi yapiyor bakin arkadaslar bu sallabas hastaligi bulasicidir yapmaniz gereken onlemler sunlardir kuslara yerde yem vermeyin yemliklerde verin suluklarini temiz tutun kumes veya kumesleri temiz tutun haftada veya 2 haftada bir kumesinizi yakin ayrica disaridan kumese kus getirmeyiniz ve bir arkadasin kumesini giderseniz ziyaret amacli mutlakada ayakkabilariniz degistiriniz ayrica benim anliyamadigim bir nokta var yazilanlari okuyorumda( yok jilet atiniz yok boyun tugunu yolunuz, gazyagi kusun kulanina enjekte yapiniz,kusun boynuna masaj yapin vb.:) ) avrupada cok buyuk kuscular var bunlar dunyanin parasini verip bir kus aliyorlar adamlarinin kumesinde salla bas cikar ise kuslarin hepsini kesip gomuyorlar ve kumesleri yikip tekrardan kumes yapiyorlar sizin bahsettiginiz olay siradan bir hastalik degil ayricada sizin yaptiklariniz ise yaramis olsa idi du adamlar coktan yaparlar idi ayrica farz edelim kus duzeldi :) bu yarusuna vere bilir veyada yawrusunun yawrusuna vere bilir ama mutlaka cikar unutmayin

sallabas kesinlikle bulasıcıdır bende bulasmıyo biliyordum taki 32 tane kus imha edene kadar ilac milac hikaye vermedigimiz ilac kalmadı denemedigimiz yöntem kalmadı veteriner ilac veriyo diyorum al kusu düzelt ben ilacın 30 misli parasını verim adam yok dio kümese yabancı kus sokmuycan yemlikleri temiz olcak bide ucan kus daha saglıklı oluyor- düzelende var ama diger kusları riske atmaya degmez. kesinlikle ve kesinlikle sallabas olan kusları kümesten ayrı bi yere koyun BEN HASTALIK BULASMAZ DİYEREK AYIRMADIM SIFIRDAN BASLAMAK ZORUNDA KALDIM

Geri