sallabaşı düzeldi ama.. cevap verin lütfen..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam benim dişi kaplama basık tepe bi miskim var sallabaştı kafası düzeldi ama taklacı oldugu için yerden kalkarken 2 3 takla atp hmen iniyo düşüyo bazen kalkıyo düz ileri dogru uçarsa birşey olmuyo sizce dha düzelir mi ne yapabilirim?

sallabaş zamanla düzeliyor yeterki kuş dışarda yayılsın güneşi görsün kendiliğinden düzelir bazı kuşlarda çok büyük hasar açıyor bu kuşlar düzelmiyor senin anlattığın kuş azda olsa uçuyor bu düzeleceğinin işaretidir sallabaş olmuş kuş bidaha bu hastalığa yakalanmaz fakat taşıyıcı kalır kümeste yeni büyüyen yavrular için tehdittir bünyesi sağlam kuşlar salmonella hastalığına yakalansada sallabaş olmadan kurtarırken bünyesi zayıf kuşlar ya ölmekte yada sallabaş olmaktadır.
bundan yaklaşık 4 sene önce sallabaş olmuş bi kuşu kimse alıp kümesine koymadı fakat kuş zamanla düzeldi ve bi kuşçuda oyun aldı nizamı düzün oynardı ortalama 40 seferi olan bu kuşun almayanlar ben bile geri kuşu almak için uğraştık ve o güzel kuşun bende tek erkek yavrusu bulunmakta anasından ur çıktı ve kuş öldü sallabaş diye iyi kuşunuzu kimseye vermeyim zamanla düzelir bende 1 tanede arap dişi var kuşu yerde kimse sallabaş olduğunu bilemez fakat kuş 10 cm bile uçamıyor hemen yan taklalar atıp düşüyor damarını bildiğim bu kuştan gayet sağlıklı yavrular almaktayım

Aynen oyle kafasi duzeldi ama yerden yukari dikildimi takla atarak dusuyo o duzelirmi acaba zamanla? Ama yerden koaliyorum braz ileri dgru ucarak gdnce bsey olmuyo sdece dikilirken oluyo takla á ata dusuyo

zamanla düzelir hızlı düzelmesini istersen günlük 1 diş sarımak yedir

sezo4434' Alıntı:
Aynen oyle kafasi duzeldi ama yerden yukari dikildimi takla atarak dusuyo o duzelirmi acaba zamanla? Ama yerden koaliyorum braz ileri dgru ucarak gdnce bsey olmuyo sdece dikilirken oluyo takla á ata dusuyo

SALLABAS NE KADAR DÜZELİRSE DÜZELSİN AZ ÇOK ETKİSİ KALIR TASIYICI OLARAK DEVAM EDER KÜMES İÇİN ÇOK TEHLİKELİDİR ESAS ÇARESİ İTLAFDIR BU KONU ÜZERİNE ONLARCA BASLIKLAR VE TEDAVİ ŞEKİLLERİ SİTEMİZDE MEVCUT OKUYUP İYİCE KENDİNİZİ BİLGİLENDİRİNİZ HASTA OLAN O KUSUDA BESLEMEYİP BİR SEKİLDE KURTULUNUZ KURTULMUS OLMANIZ SİZİN VE KUSLARINIZ İÇİN DAHA BÜYÜK BİR KAZANÇ OLACAKDIR

SAYGILAR

dogru attım bugün yuvadan bbirine verdim :)

sallabas kus ne kadar iyilesirse iyilessin genelde eserlik kalir

kuscu_marik' Alıntı:
sezo4434' Alıntı:

SALLABAS NE KADAR DÜZELİRSE DÜZELSİN AZ ÇOK ETKİSİ KALIR TASIYICI OLARAK DEVAM EDER KÜMES İÇİN ÇOK TEHLİKELİDİR ESAS ÇARESİ İTLAFDIR BU KONU ÜZERİNE ONLARCA BASLIKLAR VE TEDAVİ ŞEKİLLERİ SİTEMİZDE MEVCUT OKUYUP İYİCE KENDİNİZİ BİLGİLENDİRİNİZ HASTA OLAN O KUSUDA BESLEMEYİP BİR SEKİLDE KURTULUNUZ KURTULMUS OLMANIZ SİZİN VE KUSLARINIZ İÇİN DAHA BÜYÜK BİR KAZANÇ OLACAKDIR

SAYGILAR

sallabş kuş kesinlikle itlaf edilmemeli bu doğanın bi kanunu bence kümesinizde hiç bi kuş sallabaş olmasada zamanı gelince salmonella mikrobu kümeste hortlar bu mikronu yenen kuşlar bidaha bu hastalığa yakalanmaz sallabaş kuştan ben yavru alıyorum yavrusu gayet sağlıklı çıkıyor kümesimdeki kuşların tammaı sallabaş hastalığını görmüş bazısının kafası döndü düzeldi bazısının kafası hiç dönmedi bu kuşlar zamanla düzeliyo sakın ilaç firmalarına kanmayın her sene kuşa aşı vurup durmaktansa hastalığa yakalandınmı kuşa baytril ,panteramisin verin düzelen düzelir ölen ölür zaten sağlıklı damızlıklarda bu şekilde olur bünyesi sağlam kuşları hayatta kalır

Geri