Sallabaştan Çıkan Kuşu Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih Eroğlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
FATİH EROĞLU
Meslek
ECZ KALFASI
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba arkadaşlar kuşlarım aşılı olduğu halde dışardan kümesime yeni kuş aldım ve 5 tane kuşum sallabaş oldu.Bunların 3 tanesi yavru 2 tanesi olgun dişidir.Yavruların 1 tanesi tedaviye cevap vermedi ve öldü.2 tane dişim şu an kurtuldu gayet sağlıklı hiç bir eser yok.Ben bunlara ayrı bir yerde tedavi uyguladım.Benim sorum bu kurtulan kuşlarımı ne yapmalıyım.Tekrar damızlık postalarımın kümesinemi koyayım yoksa yavru almayacak uçar yapan bir arkadaşamı vereyim uçursun belki dahada rahatlar kuşlar dahada iyi olurlar.Kuşlar şuan gayet sağlıklı sakın yanlış anlaşılmasın ben postalara yavru baktırdımdan acaba ilerde yavrularda sorun olurmu diye korkuyorum.Fikirlerinizi bekliyorum saygılar.

Merhaba arkadaşlar burada her konu açana cevap yazılacak diye bir kural yok ama bazen sitem edenede hak veriyorum.Benim bu konuyu açmamdaki neden damızlıkçı arkadaşlar böyle durumlarda ne yapıyor fikirlerini öğrenmekti.Bir arkadaş şunu yazmış fotoğraf olmayan konulara bakılmıyormu demiş acaba doğrumu?Ben gerçekten buradaki arkadaşların fikrine ihtiyacım oldundan yazdım konuyu ilgi çeksin diye değil 67 kişi okumuş 1 kişi bile kale almamış üzüldüm.

ya bence o kuşlar eğer yatık değilse bi uçur bakalım havada nasıllar normal mi yani herşey normalse eserde kalmadığını söylüyorsun bence bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Selam
Ben gördüğüm mesajları aktif lonuların ilk sayfasından takip ediyorum.Bazen okadar çok mesaj yazılıyorki.Açılan konu okunmadan iki üç sayfa ileri gitmiş.Belki benim gibi aktif konulardan takip ediliyorsa form okunmaması normal.Geri kalanlara bilgim dahilinde yazmaya çalışıyorum.
Gelelim sallabaş olup iyileşen kuşa, ben sallabaş olan kuştan ümidimi kesmem iyleşirse damızlıkta yeri hazırdır eğer yumurtlayabiliyor eşlenebiliyorsa.Dışarı çıkıyorsa kanadını kalkamayacak kadar kırpar bırakırım hiçbir sakıncasını görmedim şimdiye kadar.İçlerinde iylesşip ucacak duruma gelenlerde oluyor ama asla uçurmam çünki bazen kafasına esip gidebiliyorlar.Karagalaca dönek dişim 2005 senesinde yumurtadan kalkıp dışarı çıktı yerden çatırdayarak kalktı arkasına bile bakmadan gözden kaybolanadek gitti gidiş o gidiş.:haha:.

S.a

Arkadaşım öncelikle tebrikler. İlgilenmiş ve iyileştirmişsin. Hiç bir sorun olmaz ister uçur ister damızlık yap yavrularda falan sorun olmaz. 65 kişi bakmış yazmamış diyosun da adam yazmak zorunda değil veya sana yanlış bişey yazmak istememiştir. Takma :)

Hepinize teşekkür ederim.Benim amacımda zaten yavru almada sorun olmazsa kümesimde tutmaktı.Bunu uygulayan kişilerden olumsuz sonucu olurmu bunu öğrenmek istemiştim.Bazı kişilerden duydum sallabaş hastalığı geçiren kuştan yavru alınırsa ilerde yavrunun hasta olma tehlikesi olurmuş dediler.Bundan korktumdan dolayı bunu sorma geregi duydum saygılar.

Geri