salllabaş

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Katılım
2 Mar 2008
Mesajlar
288
Tepkime puanı
1
Yaş
31
Siteyi ziyaret et
kuşum sallabaş bende ona b vitamini tedavisi uyguluyorum sizinde başka tavsiyelreiniz varmı
 
bak o hastalık hepsine bulaşır hiç öle b tedavsine gerk yok ebn şimdi bir hafta sonra sana bişi sölicem tam nasıl olduunu anlayım anlatıcam sana msnim [email protected] ekle 16 martta anlatırım
 
sallabaş olduğu nasıl anlaşılıyor anlatır msın?
 
boynunun arka kısmında siyah kan tolantısı oluşuyor iğneyle orayıdeldinizmi faydası oluyor tabiki yeni salla baş olduysa
 
Selamlar,

Güvercin besleyen, yetiştiren bir çok güvercin severin korkulu rüyası olan Salmonella hastalığı konusunda bir iki görüşde ben aktarmak istedim.

Salmonella hastalıgı %80 güvercinde bulunur ve güvercinin bağışıklık sistemine göre ortaya çıkar. Kimse benim salmamda yok yada tedavi ettim bitti demesin kendisini kandırmış olur. Güvercinin bağışıklık sistemi salmanızdaki beslenme, bakım, hijyen gibi etkenlere paralel olarak bir ayenk içinde hareket eder. Ustalar yeni aldığınız güvercini salmanıza koymadan önce karantine salmasında gözlemleyin derler, bunun altındaki en önemli neden güvercinin sizin tarzınıza "beslenme, yem, hijyen, bakım, kullandığınız vitaminler v.b." konularına adapte olma sürecinde güvercinde ortaya çıkabilecek, bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu hastalığın baş gösterme riskini minimum zarar ile kapatmak amaçlanmıştır. Salmonella hastalığı sırasında kullanılan en etkili antibiyotik Baytrilldir.Bu ilaçın kullanımı sırasında güvercinde oluşabilecek yan etkilerden ve akçigerde yaratabileceği tahribatlardan korumak ve güvercinin iştahını yüksek seviyede tutabilmek adına Berovit B12 vitamin kullamını tavsiye edilmektedir. Berovit B12 tedavi edici bir ilaç değildir buna dikkat çekmek isterim. Selmonella hastalığının ileri aşamasında karşımıza güvercinde oluşan sallabaş dediğimiz güvercinin dengesiz hareketleri ve boynunu yaklaşık %90 derece bir açı ile çevirmesi hastalığın güvercinin sinir sistemine zarar verdiğinin belirtisi olarak çıkmaktadır. Bu bir çok güvercin besleyen, yetiştirenlerin hiç istemedikleri bir durumdur tedavisi uzun ve sabır isteyen bir durum olmasından dolayıdır. Bu süreç de Nevrit ilaçı sinir sistemini tedavi eder. Bu ilaçı kullanmalı ve güvercin loş ve yarı karanlık bir ortamda bakılmaya başlanmalıdır. Tedavinin ilerisinde güvercinin eşi var ise eşinin yanına konması ve yapabiliyorsanız eşleştirip yumurtlaması ve yavru bakması sağlanır ise güvercinden bir eser kalmadan ve tamamen iyileşmesini garanti etmiş olacaksınız.

Ama tedavi ettiğiniz güvercininizde unutmayın salmonella mikrobu olacaktır. Bağışıklık sisteminde sorun olmadı sürece karşınıza çıkmayacaktır..


Saygılarımla,

Aykut Karabulut
 
Cok tesekkurler aykut bey verdiğniz bilgiler cok faydalı. birde kusun kanadını ve kuyrugunu kesersen daha cok ve cabuk toparlar dıyorlar.
 
Değerli aykut abi vermiş olduğun bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.Gayet açık ve net bir şekilde güzel bir açıklama olmuş.
Özgür beyin sorusuna gelince,kuyruk ve kanat çekme olayına ,sallabaş tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğuna pek ihtimal vermiyorum.Bu hastalık camiamızda o kadar çok sık görülen bir hastalık ki,bundan dolayıda olsa gerek çok çeşitli yöntemler ve uygulamalar kulaktan kulağa dolaşıyor.Ben açıkçası bu kuyruk ve kanat çekme yönteminin sallabaşta kullanıldığını duymadım.
Kuyruk çekme yöntemi daha çok oyundan ve uçuştan düşmüş kuşlara uygulanan son derece olumlu sonuçlar veren bir yöntemdir.Geçmişte bunu özellikle taklacı ırkı beslediğim zamnlarda uygulamıştım ve gayet sağlıklı sonuçlar almıştım.
ancak sallabaşta böyle bir yöntemin uygulandığını yada sağlıklı sonuçlar bırkatığını hiç duymadım.
 
Merhaba gokhan bey ben kurruk kanat cekmek demedım kesmek dedım yalnıs anladınız herhalde, kuyruk ve kanatlar sonucta kanla beslenıyor eger kesılırse daha az enerjı harcanır cunku az enerjı alıor kus, ben sadece duydugumu soyluorum nekadar dogrudur bılemıcem
 
s.a.arkadaşlar bu konu hakkında uygulayarak bizzat kesin çözüm aldığım bir ilacı ve uygulama şeklini sizinle paylaşmak istedim.gözlemlediğim kadarıyla kuş sallabaş olmadan önce ateşleniyor,gagası ve ayakları hissedilir derecede sıcak oluyorve hayvan durgunlaşıyor yem yemiyor.şayet hastalık bu anda tespit edilirse iyileştirmek kolay.tylan 200-50 iğne kullanıyorumbu ilaç veteriner ilacı satan yerlerde bulunuyor,bunun piyasada toz olarak satılanıda varmış ben kullanmadım.iğne olarak satılanını alıyorum,enjektörün içine 3mg çekiyorum aynı enjektörün içine 5 mg su çekip karıştırıyorum.ateşlenmiş keyifsiz olan kuşun ağzına5-6 damla damlatıyorum ve kuş sağlığına kavuşuyor.şayet sallabaş olmuş ise kuşu rahat bir ortama alıp yemini tabak ile koyup ,ateşli iken uyguladığım tedaviyi 1 hafta ile 10gün kadar uyguluyorum.belli bir süreçte kuş sağlığına muhakkak kavuşuyor.fakat bu yöntem titrebaş veeserli tabir ettiğimiz,sallabaşlığı uzun süre önce geçirmiş kuşlarda etkili olmuyor.arkadaşlar yazmış olduğum ilacın dozuna ve kullanım şekline aman dikkat edin.kümesimde geçen senelerde bu yöntemle sağlığına kavuşturduğum 20-25adet güver cinim var. sağlıklı günlere.
 
slm ben ronya bugün kuşumma bişi oldu kafasını tutamıyor takla atarkenyönünü kaybediyor acaba salla başmı oldu yardım ederseniz sevinirim :hungur:
 
kardeş güvercini görmek lazım.geçiçi felçte olabilir.görmeden yorum yapmam yanlış olur.
 
benim bi süt beyaz var taklacı kuş kafayı 250 derece döndürüyor.ama havada uçarke problem yoq.elimden attığım zmn dönüp bana gelio acaba sallabaş mı? :hungur:
 
arkadaşım bünyesi sağlam olan kuşlar sallabaş olduktan sonra ilaç kullanmadan nadirende olsa iyileşiyor.fakat eserli kalıyor.bu şekilde yaşama alışıyor.senin kuşun böyle bir hastalık geçirmiş olabilir.bendede aynı şekilde bir yoz vardı uçuyordu fakat sallabaştı.
 
pan terramycin aldım kuşum hasta yem yemiyor bu ilacı günde kaç ml kullanmalıyım acil yardım ederseniz memnun olurum teşekkürler
 
selamlar
Aykut abi bilgiden dolayı size teşekkür ederim.


KuCuKaFaCaN' Alıntı:
Cok tesekkurler aykut bey verdiğniz bilgiler cok faydalı. birde kusun kanadını ve kuyrugunu kesersen daha cok ve cabuk toparlar dıyorlar.

Evet hem daha çabuk toparlıyor ve yerden kalkıp sağa sola vurup kendisine zarar vermesinide engelliyor.
saygılarımla...
 
Geri
Üst