Salma ilavesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

aykutk

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Aykut KARABULUT
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Diğer
Selamlar,

Salmamda yaptığım genişletme çalışması sonuçlarını sizlerin paylaşımınıza sunarım. Bu genişletme nedenim, yavruların yeme düşmeden, uçumlarına kadar geçen süre de ezilmeden ve rahat hareket etmelerini, ayrıca damızlık eşlerin salma içinde de birbirlerine kur yapma ve eşleşme süreçlerini rahat bir şekilde yapmalarını amaçladım. Yeni bölüm neresi diye sorabilirsiniz taban ızgaraları yeni olan yerdir.

salmasondurum010ah7.jpg

salmasondurum001ji5.jpg

salmasondurum002fq0.jpg

salmasondurum003zb4.jpg

salmasondurum004ih3.jpg

salmasondurum009pg7.jpg

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

MRB.LAR DEĞİŞİK BİR TARZ KÜMES OLMUŞ SANKİ ODA İÇİNDE ODA GİBİ KUŞLAR UMARIM KARIŞTIRMIYORDUR...ŞAKA ŞAKA GÖRÜNÜŞTE LABİRENT GİBİ DURUYOR ONDA N O ŞEKİLDE YORUM YAPTIM...HAYIRLI OLSUN TEMİZ BİR YER OLMUŞ İYİ GÜNLERDE KULLANSINLAR...

Selamlar Mahir bey,

Aslında benzetmeniz tam isabetli olmuş. Gerçek anlamda bu ilk yaptığım salmaya ilave yapmıştım sonra baska güvercin beslemeye başlayınca bir ilave daha yaptım ve son olarak bu ilaveyi yaptım. Bu salma aslında iki ayrı salma idi saya ve baska cinsi güvercinlerimi ayrı, ayrı besliyordum. Böyle orjinal hali bozulmadan yaptığım ilavelerden dolayı oda içinde oda gibi oldu. Salmalarımın hepsinde taban olarak palet kullandığımdan dolayı bu salma üç salma olarak demonte edilecek şekilde monte edilmiştir.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

İYİ OLMUŞ BE AYKUT ABİ KUŞLAR RAHAT ETSİNLER DEİÇİNDE VARSIN ODA İÇİNDE ODA OLSUN.

Aykut Bey ek salmanız hayırlı olsun.
Gerçekten bende çıkamadım içinden.
Dış görünüşten baktığımızda küçük biryer olarak görünüyor ama içine baktığımızda çok büyük ucu bucağı görünmüyor.
Çözemedim kafamda ama güzel olmuş tek parça gibi ek olduğu bile belli olmuyor.

Selamlar Ömer bey,

Biraz açıklama yapayım, arkada görününen damında kiremit olan bölüm ilk salmamdı bu içerden karşı duvarında bekar düneği olan kısım "siyah taban ızgaralı alan" resimde bizim bakış açımıza göre sağdaki bölüm baskaların olduğu yer, ilk ilave kısımdır. Buraya kadar olan salmayı gözünüzde canlandırdığınızda L tipi bir salma gelsin aklınıza. Bu L tipi salmayı ben son ilave ile dikdörtgen şekline getirdim. Taban da palet kullanmamdaki neden dediğim gibi istendiğinde çok kolay olarak demonte edilebilme imkanı yaratması olmuştur. Ayrıca temizlik konusunda çok daha kullanışlıdır. Palet herkezin bildiği gibi aralıklı tahtalardan ve iki yönlü olarak tasarlanmış, bu yüzden taban üzerine portatif olarak sunta koyuyorum üzerine gazete ve onun üzerine taban ızgarası. Temizlik esnasında rutin haftalık temizlik de taban ızgarasını kaldırıp gazeteleri toplayarak çok zahmetsiz bir temizlik yapabiliyorum. Taban ızgarasını dışarıda hijyen sağlayan temizlik ürünü ile araba yıkama fırcası ile yıkıyorum ve yeni serdiğim temiz gazetelerin üzerine eskisi gibi yerleştiriyorum. Genel temizlik de yani 3-4 ayda bir yaptığım temizliklerde salma içinde yuvalıklarda demonte olduğu için her bir parçayı salma dışına alarak salmanın içini bomboş bırakıyor ve tazzikli suyla tepeden tırnağa kadar yıkıyorum ve gerekli hijyen ürünü ile dezenfekte ediyorum. Sonra geri tüm ekipmanları "yuvalıklar, tabandaki sunta, gazete ve taban ızgarası" salma içine eskisi gibi yerleştiriyorum. Tertemiz ve düzeni aynı bir salmam oluyor..

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Aykut bey ,baskaları coğaltmışsınız, kümesinizi ne kadar büyütsenizde karışık eşleşme olacaktır aynı sorun bendede var,yerim musait olsa bölerdim kümesimi ama olmuyor , balkon sonuçta, ne yapalım kuşlardanda vazgeçemiyoruz:Taban ızgarası bende kullanıyorum, ızgara şart bence, ben her hafta araba fırçasıyla yıkardım ızgaraları ,hem su fazla gidiyo hemde zahmetli,kümes temizliğinden sonra ızgaraları yıkamıyorum, tabana dizdikten sonra ustune toz kireç serpiyorum, taban bembeyaz oluyo boyanmış gibi, bu şekilde mikrobu kırabilirim diye düşünüyorum, her ay 1 kez kovaya domestos katıp, ızgaraları fırcayla yıkıyorum.

Selamlar Gökay bey,

İyi dilek ve önerileriniz için teşekkürler. Benim salmayı genişletme nedenim kuşları çoğaltmak değil. Salmayı büyütme nedenimi yukarıdaki yazımda belirtmiştim. Benim damızlık eşlerim 10 çift bunun üzerine çıkmam, belki kahve baska cinsi güvercinlerimden bir çift daha yaparım ama o kadar. Yetiştirdiğim şu anda salmada bulunan 16 yavrunun ve şubat ayı başında çıkacak yeni yavruların yerleri belli gibi şimdiden, söz verdiğim arkadaş, eş ve dostuma damızlık olarak hediye edilecekler. Bu yüzden karışık eşleşme riskim tek kuş olmayacağı için olmayacaktır. Uyarılarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Aykut Bey gördüğüm kadarıyla ilave kısmınızı suntadan yapmışsınız bu yağmurda ve ıslanmalarda şişmeyecekmidir?

Selamlar Ömer bey,

Salmaların tamamında osb kullandım, osb'nin en önemli özellikleri neme böçeklenmeye ve küflenmeye karşı çok dayanıklı olmasıdır. Bu şekilde bile yıllarca dayanır ama ben üzerine bir kat korucu boya atacağım bu şekilde yıllarca ilk yapım aşamasındaki hali ile dayanıklı olarak duracaktır.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

kümes harika olmuş kuşlarında çok çok güzeller allah nazardan saklasın. Kırmızı baskalardan almak isterim bende de siyah istanbul var.

Yeni salman hayırlı uğurlu olsun Aykut bey inşallah bol bol sağlıklı yavrular alırsın ve uçurursun

Aykut abi salman gerçekten çok hoş görünüyor,gerçekten labirent gibi çok güzel Allah sağlık içinde yetiştirmeler nasip etsin.

Aykut bey ilave salmanızı iyi günler de kullanmanızı dilerim.Gözüme pek hoş gözükmeyen ve en önemlisi de salmanın ve pek tabi ki güzercilerin sağlığına etki edecek bir kaç detayı belirtmek istedim.

Çatı da ki ondulineyi çatıya vermiş olduğunuz eğime ters bir şekil de monte etmişsiniz!yağmur vs sularının süzülmesi bu şekilde zor gözüküyor''çatı baya sorun çıkartır gibi gözüküyor''!ek salmanın sol kısmın da ki çatı eğimi ise sağ kısımda ki kapı kısmına eğimli yağmur suları sağlıksız olan çatıdan direk olarak içeri girebilir tabii resimlerden yanılıyor da olabilirim ama gördüğüm kadarıyla durum bu.Güneş ışığının kümese girememesi buna büyük ölçüde bağlı olarak kümesin havalandırma yetersizliği sağlık sorunlarını arttırabilir.çatıyı elden geçirirken bir baca monte ederek sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırabilirsiniz ön cepheden de yerden 15cm mesafesin de kümes telleriyle hava boşlukları yapabilirsiniz havalandırmanızın sağlıklı işleyişi için naçizane bir tavsiye.Kış ayların da naylonlarla kapatılan camlar kapılar vs hava akımını tamemen kesmekte bunun yerine yem çuvalı kullanmanızı önerebilirim delikli olduğu için sert rüzgarı ve soğuk havayı keser ama içersini havasız bırakmaz sirkilasyon azda olsa devam eder,bu tip kapatmaları rulo şeklinde kıvırarak kullanmanızı öneririm gündüzleri açık geceleri kapalı tutmanız kümesi havadar kılacaktır''sürekli kapalı tutmanız içerde ki nem ve rutubeti arttıracağı için olumsuzluklar doğurabilir.Kuşlarınız ve kümesinizin içi gayet güzel gözüküyor elinize emeğinize sağlık.iyi zamanlar da sağlıklı kümesler dilerim esenkalın.

Selamlar Hüseyin bey,

Salma konusundaki yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Uyarılarınız konusunda kısa yorumlarımı belirtmek istiyorum. Salma çatısının akarı konusunda benimde biraz kaygılarım var ama tek güvencem kremitli çatının altından yeni salmaya çektiğim ondulin altındaki naylon salmaya su geçirmez diye düşünüyorum. Tabi bunu ilk yağmurda göreceğiz duruma göre tedbirimizi alacağız. Havalandırma konusunda ise salmanın on kısmıda bulunan osbye yaza doğru bir pencere açılacak ve tel döşenecek bilgilerinize,

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

bol ve güzel yavrular alır uçurursun inşallah bu kümeste abi :d görünüşü falan çok güzel olmuş. ellerine sağlık.

AYKUT abi salman mükemmel olmuş kuşların rahat edecek.inşallah bol yavrular alırsın.saygılar ÖMÜR DENİZ.

Selamlar Cüneyt bey,

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Umarım herkesin güvercin sevdası gönüllerine göre gerçekleşir.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

selam. bencede hoş ve güzel görünümlü bir salma olmuş. güle güle kullanınız. havalandırma konusunda hüseyin arkadaşımızın kaygılarını taşımakla beraber,bence hırsızlığa karşıda oldukça korumasız olmuş. umarım hırsızlık olaylarından salmanızı koruyacak ilave tedbirleriniz vardır.

Selamlar Erdem bey,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hırsızlık konusunda ne yapsanız ne etseniz, kafasına koydular mı? patlatmayacakları salma ne yazık ki olmuyor. Allah korusun diyoruz tüm güvercin sevenleri.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

AYKUT abi salman mükemmel olmuş kuşların rahat edecek.inşallah bol yavrular alırsın.Bu arada Salmanın boyutlarını söylermisin...

Yasin-34' Alıntı:
AYKUT abi salman mükemmel olmuş kuşların rahat edecek.inşallah bol yavrular alırsın.Bu arada Salmanın boyutlarını söylermisin...
Aykut abi cevap alamamadım ?

Selamlar,

Bu kümes çok eski bir kümesim, evi değiştirince bu kümesi dağıtım, aklıma kaldığı kadar ile genel de ben kümeslerimi palet altığı üzerine monte ediyorum. 160&40 cm. onlarından genişlikleri yeni evde yaptığım teras salmasını da aynı şekilde palet altlığına monte ettim konularımda bulabilirsin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri