Salma (Kümes,Yuva) Kilit Sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
GÜVERCİN KÜMESLERİNDE KİLİT SİSTEMLERİ.

Kuşlarınız ne kadar değerli ise çalınma şansı bir o kadar fazla bazen adi hırsızlar bazen ise rakipleriniz güvercinlerinizi çalmak için elinden geleni yapabiliyor.Güvercin hırsızlığının en yaygın olduğu yöre kuşkusuz Adana ,Mersin şehirleri sebepler genelde kozmopolit yapıdan kaynaklanan sosyal bozukluk.Adana ,Mersin şehirlerinin yerli insanları sıcak kanlı,cana yakın,dürüst vede inançlı olmasına karşın aldığı göç nedeni ile diğer şehirlerden suç ithal etmektedir.Doğal olarak suç suçu doğurmakta vede toplumsal yapı zedelenmektedir.Hemen hemen her hafta güvercin sebepli bir yaralama olayı meydana gelmektedir,olayların failleri hemen hepsi şehrin yerli insanı değildir.Bütün bunlar insanı uğursuzlukla uğraşmaktansa güvercin besleme hobisinden vezgeçme noktasına getirmektedir.Eğer ısrarcı iseniz lütfen açağıdaki önlemlere bir göz atın derim

mersinresimler055xp7.webp

Önde görülen tren rayı gibi olan demir parçası üç yerinden kasaya vidalanıyor bu vidalar bildiğimiz bijon çelik cantlar çok çalındığı için şifreli satılan bijon ve bijon anahtarı.
mersinresimler056ik8bl3.jpg

mersinresimler057bx0xg8.jpg

mersinresimler058nm7ld8.jpg

Öndeki demir delikleride kapatıyor bu deliklerden kol içeri sokulup arka taraftaki asma kilitler açılıyor bundaki amaçta levye benzeri keski makas kullanılmasını önlemek.
mersinresimler060sg1fs2.jpg

mersinresimler061ed7yu1.jpg

mersinresimler062qy1tq9.jpg

güzel sistem ama herkez beceremez kümes sahibine tebrikler

aynen ben bu bijon sistemini yapmadım ama benim kilitlerin 2 si içerde 2 si dışarda kümsesin yan tarafdında bi tuğla oynuoyur onu cıkartıp acıyorum ama bir gün çok kötü bişi oldu :haha: anahtar elimden içeriye düştü 1 saat uğrastım almak için ondan sonra önlemini aldım ama yedek anahtar yaptırdım

selamunaleykum
ankarada cok saglam kumesler gordum cok deyisik kilit yaptiran arkadaslarim vardi ama boylesini ilkdafa goruyorum cok guzel ama diyorum ki kilit sadece dast icindir en saglam kilit emege saygir
saygilarimla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
ankarada cok saglam kumesler gordum cok deyisik kilit yaptiran arkadaslarim vardi ama boylesini ilkdafa goruyorum cok guzel ama diyorum ki kilit sadece dast icindir en saglam kilit emege saygir
saygilarimla ferhat

Merhaba. Geçen yıl Ankara gezimiz sırasında uğradışığımız yetiştiricilerde farklı dizayn edilmiş kümesleri görme fırsatımız oldu. Aşağıdaki linkten yaklaşık olarak 7.500 Liraya yaptırılmış kümese ulaşabilirsiniz. Aygün bey bu konudaki kilit sistemine benzer bir kilit sistemi kullanmakta.

dost-yetistiriciye-salma-kumes-ziyaretleri/ankara-dan-aygun-tekin-in-kuslari-miski-sebab-kirli-dumanli-kirli-ala-sekeri-kumes-ornekleri-t2788.html

öncelikle tüm kuşcu arkadaşlara slm kümes kilitleri hakkındaki bilgimi siz kuş severlerle aktarmak istedim. öncelikle kapın saglam olacak kapının yapılış şekli purofil kalınlıgı ve üzerine konulacak saç kalınlıgı çok önemli.purofil 40,40 etlisi yani içikalın sacın baklava dedigimiz saç kalını bunları yaptırdıkdan sonra kapının içini bu dedigim purofilden döşenecek pencerelere korkuluk yapılış tarzı. menteşeler 2si düz 1i ters konulmalı menteşenin arkası yani kapının iç tarafına 4 adet parmak kalıgında silme lama kaynatmalı menteşeye zarar verildigin lama tutar.gelelim kilit sistemine kiliti 2 cins takılacak biri yıldız biride gömme dedigizmiz yıldızı üste öbür kiliti alta kapıya havalanma sistemi konularak kilitlerin üzerinden kolumuzun girecegi gibi boşluk olacak kapıdan elinizi içeri sokmak için içeriye 3 adet sürgü kapının boyutuna göre konulacak sürgü orta bölümüne asma kilit yeri yapılınca benim diyen açamaz.kapıyı kitledikden sonra bu sürgü kapının arkasından sürülecek ve kitlenecek

bir sistem daha onuda sonra paylalım saygılarımla

şahin abide acayip iyi kilit sistemleri varda o kadar karmaşıkki resim koysa bile anlamıcaz :D hırsız nasıl anlasın ama 3 gömme 4 parmak büyüklüğündeki lama menteşenin arkasına koyulur . vede sağlam bi bijon ama uzun bi boru olcak önünde o kümes çalınsa bile kapıdan girememişlerdi :D

SELAMLAR HER SENE SEREFSIZLER KUMESIMIZE GELDIGI ICIN TECRUBE SAHIBI OLDUK ASMA KILIT KESINLIKLE TAKMAYIN
KILITLERINIZ ACIKDA OLMASIN BİJON SİSTEMİ VE GÖMME KILIT SISTEMLERI KUMESINIZI KORUMADA YARDIMCI OLACAKDIR

KENDI IKI KUMESIMDE SÖYLE IZAH EDEYIM BIRINDE VANA SISTEMI VE IKI GÖMME KILIT DIGERINDEDE AYNI SISTEM MEVCUT BUNU VE KUMESLERIM DEMIR .. COK SAGLAM DAMIZLIK KUSLARINIZI KIMSENIN GÖRMEDIGI YERDE MUHAFAZA EDERSENIZ DAHA IYI OLACAKDIR

s.a sayın osman bey zaten bu şerefsiz olmasa bukadar kilitle işimiz olmaz ben 3 ay önce kuş başlattım iki sefer geldiler gelenleri ögrendim o sinirle başımı yakıyordum onun için önlem almakta fayda var. asma kilit zaten boşta durmuyor üzeride tas var kalın, levye çalışmıyor onnun için asma kilit dedim

s.a sait kapı yatıracan zaman beraber yaptırız ustaya ben gelip yada getirir tarif ederim

58che58' Alıntı:
aynen ben bu bijon sistemini yapmadım ama benim kilitlerin 2 si içerde 2 si dışarda kümsesin yan tarafdında bi tuğla oynuoyur onu cıkartıp acıyorum ama bir gün çok kötü bişi oldu :haha: anahtar elimden içeriye düştü 1 saat uğrastım almak için ondan sonra önlemini aldım ama yedek anahtar yaptırdım

bir sopanın ucuna mıknatıs bagla anahtar düştümü onunla alabilirsin :) denenmiştir.

dört sürgülü çarklı kapı kilidini bilen yokmu

Kümes kilit sisteminde kullanılan şifreli bijonları nereden temin edebileceğimiz konusunda yardım edebilecek bir arkadaşımız abimiz varsa şimdiden yardımlarını bekliyoruz. Ben buradan bilen birisinide bulamadım yapabilen birisini de .

Saygılarımla ,

Geri