Salma (Kümes,Yuva) Örnekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar

selam arkadaşlar ben ankaradan şükrü tüm arkadaşlara selamlar apartmanın en üst
katında güvercin bakmaya başladım kuşları nasıl yuvaya kolay alıştıra bilirim bilgi destegine
ihtiyacım var hayırlı günler dilerim

aramıza hoşgeldiniz şükrü bey.öncelikle birkaç sorum olucak.yeriniz tam olarak nasıl?üstü açık mı?kuşların gezinebileceği bir alan varmı?yoksa balkondamı besliyorsunuz?kaç adet kuşunuz var?ve cinsleri?

abi bulundugum yer apartman katı 6 kat üstüm catı baktıgım
yer balkon 1adet 1metre en 1.5metre yüksekliginde kafes 1 de
üstünde önü tarafını kafes şekline dönüştürdügüm
sandıgım var top 8 adet güvercinim var
bundan önce 2 cift güvercin alıştıramadan kacırdım
bendeki kuşların 5tanesi beyaz 1 tanesi takkeli
1tane arap 1tane sarı 2tanesi gök 1tanesi benekli takketolam 10adet
cok iyi cins olmadıklarını düşünüyorum ama eşleştirme
konusunda renk ve tercigi neye göre önerirsiniz
abi ayrıca ilgilepim yazdıgın icin teşekür ederim
saglık ve huzurlu günler dilerim

abi şu an evdeki güvercin sayısı 8
2 tanesi iş yerinde yanlış bilgi vermeyim
hakkını helal et abi

estagfurullah şükrü bey.bende ankarada yaşamaktayım aynı dert bendede var.ew bakıyorum şu sıralar kiralık ama güvercin besleyebileceğim bir ev bulmak gerçektende zor.bende siz gibi bi şekilde zor şartlarda bakmaya çalışcam gibi görünüyor.elbette eşlemelerde renk uyumu ve ırk uyumu önemli.ama balkonda kuş alıştırmak gayet zor.kanatlarını bağlayıp bi süre balkonda o şekilde dolaşmalarına izin verin dicem ama düşme olasılıkları var.düşmezler diyorsanız bi süre öyle dolaştırdıktan sonra önce eşlerin erkeklerini bırakın.

aramıza hoşgeldin şükrü beyy....

Bursalı Kral Kuşçu...

iste tm aradıgım abilerim ben bahçe beslicemde hangisi uygun acaba kedide war hırsızda

abiler ben İsanbul K.çekmeceden uğur bizde bahçede kendi çabamızla güvercin beslemeye çalışıyoruz ama hırsızlarla ba edemioruz 4 kuşum vardı 2 si beyaz 1 i arap aynalı biride sabuni beyaz baş çekiodu çaldılar kümesimi en az 20 kere soydular bende bi kümes yapmak istiorum ama betondan yapıcam karka verdim ama kapısını nasılk yapcamı kaç gündür kara kara düşünüorum bi yardım edermsiinizizz ltfenn 15 yaşndayımm ....

Kümesin tahta ise beton yaptırmak pahalı olur .. Bence bir demirciye gidip sağlam demir bir kapı yaptırırsın gömme kilit te taktınmı pek sorun olmaz .. Fakat kümes tahta ise biraz daha üzerine tahta çakarak sağlamlaştırmanı öneriyorum . İllaki beton yapıcam dersen kapı yine demir kapı olsun :)

ben yıllarca sürgün yedim kümes konusun yerde balkonda catı arasında evde tarasta nerdeyse her yerde besledim en iyi alıştırma yöntemi hayvana kendine hedef yapacagı kadar etrafı seyredecegi bir pencere ve kendiliğinden kümese girebilecegi bir giriş şart güvercin alıştırıken acarım kapısını etrafı seyrettirdikten sonra kendi cıkar sonra 2 dakika içinde kümese döner sonra tekrar cıktıgın da eğer biz yada bir şey ürkütmez kuşda damar değilse hiç bir yere gitmez. önemli olan onun kendisin kümesten cıkıp uçmasını sağlamak hiç ellemeden

ben mükemmel bir kümesim olsun diye 1 senedir uğraşıyorum neden çünki maddiyat meselesi şu an mükemmel olmasada 1000 kuşcudan 5 de benimki kadar güzel kümes cıkar türkiyede yanlız bu dediğim. yukardaki verilen kümes ve salma örneklerinin yarısı kadar bile güzel olmadığı halde cünki bunların orjinal yapılmışlarının fiyatlarını aldınızmı bilmiyorum her hangi bir avrupa ülkesinden benim kümese yaptırsaydım 20binlira tutardı bende o yok :=) ama limon kasasına 750 kuruştan 150 ytl verip 200 adet aldım fenada olmadı aradaki fark uçurum.
http://www.b-hermes.de/ bu linke girerseniz mükemmel örnekler ama güzelde fiyatlar görürsünüz.

gerçekten emeğine deymeş gerçekten süper folluklar olmuş biz genellkle limon sandıklarından yapıoruz napalım bütçe meselesi bi yerde :haha: bizde kendi çabalarımızla kendimize bişeler yapıoruz mesela ben lise 1 e gidiorum okulda bile hç bişe almadan harçlklarımı biriktirip mezattan kuş alıorum ... k.çekmece gençlk :p :tamam: :ckmk:

öncelikle.bu.siteyi.kuran.arkataşlara.emegi gecenlere cok.tşk kürler bilmetigimiz cok.şeyler varmışki.ögrenmeye.başlatık.nasip.olursa.italimdeki.kümesi .yazın.yabacagım.tabiki.sizlerin cekmiş.oltugunuz.kümez.fotolarıyla.kopya cekerek.olacak.saygılar.

Öncelikle selam bence siz yeni yeme düşmüş alman posta güvercin yavrularından alın yeni yeme düşmüş oldukları için kanatlarını çekemessin bantlayamassında onları 1 hafta yada 2 hafta kümeste tutun tercihim 2 hafta kümese iyi alıştımı iyi olur elleme uçurma 2 hafta balkona alışsın uçurursunuz sonra kaçma olasılığı çok az hemde güzel ve rahatçana kuş uçurursunuz zamanınız varsada yarışlara hazırlarsınız ama bu konu içinde bilgili olmalısınız...

Geri