salma yapımı için önerileriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
S.A

Arkadaşlar salma yaptıracam fakat 2 aydır karar veremedim.

1,20 yükseklik
70cm derinlik
1,15 genişlik

beni düşündüren ve karar verememe neden olan şey şu; tertemiz bir kümes istiyorum ,en rahat temizlenebilir herzaman pırıl pırıl olabilecek bir kümesi nasıl dizayn edebilirim,yuvalıkları nasıl yaptırcam hangi malzemeden yaptırayım.Kümes balkonda olacak ne kuşlarım rahatsız olsun ne ben nede komşularım.
Marangozla da anlaşdım .Fakat hala en makul kümesi kafamda tasarlayamadım.Lütfen yardımcı olun .
Boş geçmeyelim

Balkon için ölçülerin ideal sayılır.

Kolay temizlenebilmesi için ızgara kullanmalısın. Malzemen ise sade kasa ,tahta olmasın. Silinebilir özelligi olan tahta secersen iyi olur.

Değerli arkadaşlarım bu konuda fikir ve önerilerinize çok ihtiyacım var
İnternetten bakmadığım resim kalmadıb fakat önemli olan pratikte kullanılabilirliği ve tecrübeleriniz
Lütfen boş geçmeyelim (:

Merhabalar,
Kümesi ağaçtan yapılıyor,birkaç gün sonra tamamlanmış olucak. Kümesin içine ahşabın üzerine laminat attırmayı düşünüyorum,temizlenmesi kolay ve hijyenik olması için.
Bu konuda ne yapabilirim ,önerilerinizi paylaşırmısınız

bende balkonda güvercin beslioyorum balkonun altında veranda war inip çıkması kolay oluyor ama bakonda besliceksen kuşların yuvayı görmesi lazım bu yüzden kümesin balkona tam paralel yapabilirsen kapıyı açtığın zaman güvecinlerin kolayca girip çıka bilir. ben yuvamı 4 çift güvercin beslicek şekilde yaptı eni 80 cm boyu 50 cm 4 bölümden oluşuyor yuvanın tabanına 2kat naylon serdim temizlenmesi ve süpürmesi kolay oluyor.

kolay gelsin arkadasım
1..ilk yapacağın şey kümesi ahşap yapmak
2..kümesin en tepe noktasına bir baca yap
3..kümesin ışık alan yerine cam koy
4..kümesin rüzgar almayn yerinin alt tarafına yere yakın veye zemine sıfır sinek telinden havalandırma yap
5..dibine ızgara yap
kümesin hazır sıra folluklada
1..folluk yapabildiin kadar buyuk yap ilerde fadasını görürsün ideal ölçü 40 70 40 tır
2..önü kapatıp açabileceğin bir sistem yap
3..dibine ızgara bırak küçük yemlik ve suluk ayarla
büyük olmasının sebebi yavru zamanı kuşlarını kapatırsın yavrularıyla ilgilenir büyük oluncada rahat eder yeme inen yavrularıda kümese salarsın büyük kuşlar kapalı ise onlarda rahat rahat kümeste büyürler

Geri