SALMADA BULUNAN BÖCEK VE PARAZİTLERLE MÜCADELE..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuozi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kuscuozi

Üye
www.amasyaguvercin.eniyiforum.net
Ad Soyad
Özay TORUN
Meslek
SEYEHAT ACENTASI İŞLETMECİSİ
İlgi Alanı
Kuşlar
HAFTA SONU KUŞ BESLEYEN ARKADAŞLARIMI ZİYARET İÇİN TOKAT IN TURHAL İLÇESİNE GİTTİM TÜRKİYENİN SAYILI KINALI SABUNİ VE MİSKİ BESLEYEN ARKADAŞLAR VAR TURHALDA ARKADAŞLARIN SALMALARINI GEZERKEN HER SALMADA EN AZ İKİ TANE BILDIRCIN VAR BU DİKKATİMİ ÇEKTİ SORDUM NEDENİNİ SALMADAKİ PARAZİT BÖCEK VE BİTLERİN BİR NUMARALI TEMİZLEYİCİSİYMİŞ BILDIRCINLAR KUŞLARIDA RAHATSIZ ETMİYO ZARARDA VERMİYORMUŞ EN AZ KİMYASAL İLAÇLAR KADAR ETKİLİLERMİŞ PARAZİTLERE KARŞI....... BİLGİNİZE ARKADAŞLAR....
ARKADAŞLAR EKELEMEYİ UNUTTUĞUM BILDIRCINLARIN ÇİFT YADA ERKEK TEK DİŞİ Bİ KAÇ TANE ALABİLİR İKİ ERKEK OLURSA KAVGA EDİYOLARMIŞ.... BUNUDA SÖLEMEKTE FAYDA VAR....

ÖZAY TORUN
AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

bu bilgilendirici paylaşımınız için teşekkürler Özay Bey. hele bu mevsimlerde kuşlarımıza musallat olan bu yaratıkların icabına bakılmasındaki en doğal yol bu olsa gerek. denemekte fayda var.
dostlukla...

Bunu deneyen arkadaşlar varsa yorumlarını duymak isteriz :ne:

evet gayet güzel bir uygulama.
özay beye tamamen katılıyorum.
kuşlara hiçbir zararı olmamasıyla beraber bit kene böcek böyle şeyleride engelliyor.
bende öneririm.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
evet gayet güzel bir uygulama.
özay beye tamamen katılıyorum.
kuşlara hiçbir zararı olmamasıyla beraber bit kene böcek böyle şeyleride engelliyor.
bende öneririm.

Bıldırcınların yuvaya koyulması güzel. Özay Beyinde dediği gibi bıldırcınlar bildiğiniz gibi kene, bit, pire türü asalaklarıın başlıca düşmanlarıdır. Genelde çoğu kümeste gördüm ben. Hele bir kümeste 100 üzerinde kuş besleyenlerde çoğunlukla vardır.
Ömer senin dediğin olay şöyle arkadaşım bıldırcınlar güvercine zarar vermiyor ama güvercin bıldırcına zarar veriyor. Kafalarını oyuyorlar.

güvercinlerime zarar gelmesınde gerisi sorun değil... :) :) :D :D
onlarda zamanla alışıyor be hüseyin.öle kafasını falan oymazlar o nadir bir olay onu güvercin güvercine bile yapıyor.kafa tüylerini yolarlar çok olsa.

güzel bi yöntem ama siz ara sıra güvercinleri elinize alıp bakın kuşa yerleşmiş paraziti yemiyorlar. sadece kümeste bulunan parazitlerle uğraşıyo. hüseyin kafasını oyuyorlar dedin ya erkek bıldırcın dişiyi durmadan gagalar o da olabilir. hem bıldırcın yumurtası çok faydalıymış.

MERHABA ARKADAŞLAR, SİZLERE KATILIYORUM. BILDIRCIN GAYET GÜZEL BİR TEMİZLEYİCİDİR. KAFALARININ OYULMASINA GELİNCE GENELDE ERKEK BILDIRCINLAR KENDİLERİ DİŞİLERLE ÇİFTLEŞMEK İSTEDİKLERİNDEN KAFA TÜYLERİ YOLUNUR. HATTA DEŞİLİR. AYRICA DİŞİ BILDIRCINLAR GÜVERCİNLER SALDIRDIĞINDA ERKEK BILDIRCIN ÇİFTLEŞMEK İSTEMİŞ GİBİ PUSAR, BU DA GÜVERCİNİN DİŞİ BILDIRCINI DÖVMESİNE FIRSAT OLUR. ERKEK BILDIRCININ DÖVMESİNE ALIŞAN DİŞİ BILDIRCIN KESİNLİKLE KAÇMA BELİRTİSİ GÖSTERMİYOR BÖYLE BİR DURUMDA. BENİM DE KÜMESİMDE BILDIRCINLAR VAR. AMA SİZLERE YEGANE TAVSİYEM TÜM BILDIRCINLARINIZIN ERKEK OLMASIDIR. BÖYLE DURUMLARLA KARŞILAŞMAZSINIZ. ONLARA HERHANGİ BİR YARALANMA OLDUĞUNU HENÜZ GÖRMEDİM. ÇÜNKÜ ASLA GÜVERCİNLERLE KAVGAYA GİRMİYORLAR. TÜYLERİ DE TARANMIŞ GİBİ TERTEMİZ.

bende 3 bıldırcın vardı öldü 2 si öldü şimdi 1 tane var onu kafeste besliyorum haftada 2-3 kez açıyorum geziyor aynı yararı şağlıyopr başta güvercinler korkuyor galiba fare filan sanıyorlar ondan sonra alısıyorlar

arkadaşlar dezen diye bir ilaç var çok pahalı da değil ufak bir boy iki sene gider, cam silin içine bir kapak dökün tüm kafese sıkın, bide bit ilacı bi zahmet yani bu hayvanlara değer veriyorsak bu gibi ucuz yöntemler varken ilginç yöntemleri bırakalım bence, haftada yada iki hafta da bir kümesi temizleyip sıkıverin dezen i , kuşları elinize alıp inceleyin ağzının icine kanat altlarına , kilo kaybı varmı yok mu diye, bit vb.aşere görürseniz bit ilacı sıkıverin , bu kadarda zahmete girelim yani arkadaşlar.

dushekimi' Alıntı:
arkadaşlar dezen diye bir ilaç var çok pahalı da değil ufak bir boy iki sene gider, cam silin içine bir kapak dökün tüm kafese sıkın, bide bit ilacı bi zahmet yani bu hayvanlara değer veriyorsak bu gibi ucuz yöntemler varken ilginç yöntemleri bırakalım bence, haftada yada iki hafta da bir kümesi temizleyip sıkıverin dezen i , kuşları elinize alıp inceleyin ağzının icine kanat altlarına , kilo kaybı varmı yok mu diye, bit vb.aşere görürseniz bit ilacı sıkıverin , bu kadarda zahmete girelim yani arkadaşlar.
çok doğru diyorsunuz ama vakti olmayan arkadaşlar için bir alternatif olabilir. :evet:

Güzel bir açıklama olmuş tamamen doğal yollarla böceklerle mücadele bende bir kaç salmada rastlamıştım bıldırcınlara demekki bilinen bir şey.

arkadaslar mrb yeni yaptıgm salmama basık damızlıklar arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

nostalji' Alıntı:
arkadaslar mrb yeni yaptıgm salmama basık damızlıklar arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

bıldırcın verlim size çünkü bu konu bıldırcın konusu
:hhh:

S.A ARKADAŞLAR BU BILDIRCIN SIKCA DUYDUMUZ BİR YÖNTEM BENDE ALMAYI SALMAYA KOYMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA NE FAYDASI OLUYOR HALA ANLAMADIM YANİ BUNLAR GÜVERCİNERİN ÜSTÜNDEKİ ASALAKLARI MI YİYOR YOKSA BILDIRCININ OLDUGU YERMİ GELMİYOR BU ASALAKALAR ANLAMADIM HERKEZ FAYDASI VAR DİYORDA NE FAYDASI VAR SACEDE YUMURTASI İÇİNMİ KOYUYORKAR YOKSA ALIRSAKDA BİR ARKADAŞ BİR KAÇ DİŞİ TEK ERKEK DEMİŞ BİRİSİDE HEPSİ ERKEK OLSUN DİYOR HANGİSİNİ YAPALIM HANGİSİ DAHA DOGRU YOKSA ŞUANDA UYGULADIGIM İLAÇLAMAYA DEVAMMI EDELİM BÖYLE KONULAR İNSANLARI HELE YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARIN KAFASINI DAHA ÇOK KARIŞTIRIYOR BENCE ..

1 ADET DİŞİ BILDIRCIN MUTLAKA DEVAMLI BULUNDURUYORUM.ERKEKLER GECEDE SESLİ ÖTÜYOR .KOMŞULARI RAHATSIZ EDİYOR. ERKEK HİÇ KOYMUYORUM.. SAYGİLAR

Geri