Salmonella İle İlgili - Uyarılara Dikkat!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

makturk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mahmut AKTÜRK
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kümesimde sanırım salmonella hastalığı var.
Belirtileri ve şikaytlerimi yazıyım:

1-Kuşların genelinde yüksek ateş ve ishal var.(Keyifsizler)
2-Bazılarında boyunda dönme ve kafada titreme mevcut
3-Pislikleri koyu yeşil ve açık yeşil olanlar var sulu kıvamda

Kullandığım ilaçlar:İshal için tetramezatin isimli ilacı kullandım ama bi türlü ishal kesilmedi.
Sularına Baytrill karıştırdım hasta olanların da ağzına birkaç damla veriyorum günlük
Viosol K isimli multivitamin de veriyorum ama hala kuşlarda gözle görülür bir düzelme yok.Şu ana kadar 2 kuş kaybettim hasta olanlar da var siteden diğer başlıkları okudum ama aşağı yukarı benim yaptığım ilaçlar kullanılmış ve hastalığın seyrinde azalma yok şu anda.

Acilen ateş düşürücü ve ishali kesecek bir çözümü olan arkadaşlardan yardım bekliyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler hayırlı ramazanlar.

Re: Arkadaşlar Acil Yardım!!!

makturk' Alıntı:
Arkadaşlar kümesimde sanırım salmonella hastalığı var.
Belirtileri ve şikaytlerimi yazıyım:

1-Kuşların genelinde yüksek ateş ve ishal var.(Keyifsizler)
2-Bazılarında boyunda dönme ve kafada titreme mevcut
3-Pislikleri koyu yeşil ve açık yeşil olanlar var sulu kıvamda

Kullandığım ilaçlar:İshal için tetramezatin isimli ilacı kullandım ama bi türlü ishal kesilmedi.
Sularına Baytrill karıştırdım hasta olanların da ağzına birkaç damla veriyorum günlük
Viosol K isimli multivitamin de veriyorum ama hala kuşlarda gözle görülür bir düzelme yok.Şu ana kadar 2 kuş kaybettim hasta olanlar da var siteden diğer başlıkları okudum ama aşağı yukarı benim yaptığım ilaçlar kullanılmış ve hastalığın seyrinde azalma yok şu anda.

Acilen ateş düşürücü ve ishali kesecek bir çözümü olan arkadaşlardan yardım bekliyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler hayırlı ramazanlar.

belki mesajı ilk ben görmüşümdür diye yazıyorum, ustalar kadar bilgili değilim ama şuna eminim; Hasta olan kuşları acilen ayır başka bir yere al ve kümesini temizle.

Hastaları ayırdım zaten hocam kümesi de sürekli sabahları çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum ama her gün 1-2 kuş hastalanmaya başladı sanırım güçlü olan kalacak diğerleri gidecek gibi.

makturk' Alıntı:
Hastaları ayırdım zaten hocam kümesi de sürekli sabahları çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum ama her gün 1-2 kuş hastalanmaya başladı sanırım güçlü olan kalacak diğerleri gidecek gibi.

birazdan üstad ve ustalar konuyu görür net birşeyler yazarlar ben yanlış yönlendiririm diye birşey demiyorum.

kuşlara fazla ilaçta zararlı hasta kuşları ayır ve zamana bırak kümesi ilaçla sularını sık sık değiştir ve çok sık havalandır kuşları

Yukarıdaki ilaçları daha önce de gördüm ama sanırım veteriner ilacı değil bulunmuyor ...

--- message by moderator ---
Uyarı!
Şahıslara ait resmi olmayan ürün satış linklerini kullanmayınız ve/veya kişilere ait özel iletişim/bilgi isteklerinde bulunmayınız! Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Valla sağudum artık ya ne lanet bi hastalıkmış.

Evet arkadaşlar 10 gündür uyguladığım tedavi sonucu hastalığın yayılmasını durdurdum bu süreçte 3 kuşumu maalesef hastalandıktan 24 saat sonra kaybettim,

Uyguladığım ilaçları diğer arkadaşların faydalanabilmesi için paylaşıyorum:

-Öncelikle güçlü bir antibiyotik olan Baytril'i hasta kuşların ağzına günde ...

Uyarı!
Uygunsuz dozajlar içeren öneri silinmiştir! Dozu çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız. Yanlış ilaç, teşhis, sakıncalı ürün veya yanlış/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

-Kuşlarda görülen yoğun ishal için Tetramezatin kullandım

-Yurt dışı forumlarında araştırdığım bazı sitelerde salmonella hastalığında kullanılan Nifuramycin isimli ilacı kullandım.(Biraz pahalı bir ilaç bulunması da zor)
nifuramycin_box.jpg

-Antibiyotiklerin vücutta yarattığı tahribatı azaltmak amacıyla probiyotik ... kullandım.
Uyarı!
İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz (orijinal olduğundan, üzerinde etken maddelerinin belirtildiğinden ve doğrudan resmi üretici firmadan tedarik edildiğinden, emin olmadığınız ürünleri kullanmayınız!). Bunları ihlal eden mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat! Diazyme 256 ve Palet yem vs. gibi zararlı katkılar içeren ürünleri kullanmayınız. Bu hayvanlar etobur değil, otobur olduklarından, balık yağı kullanımı da ilerisi için sakıncalı olabilir. Bunların yerine doğal protein katkısı olarak uygun miktarda kenevir tohumu, keten tohumu vs. omegaları içerir ve yeterlidir. Prebiyotik (faydalı bakteri takviyesi) olarak saf köy yoğurdu ve suyu, biramayası, katkısız kefir veya eczaneden prebiyotik şase vs. alıp araştırarak uygun miktarda kullanabilirsiniz.

-Son olarak kuşların direncini arttırmak için ... Berovit B12 kullandım.
Uyarı!
Uygunsuz dozaj içeren kısım silinmiştir! Dozu çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız.

100_0226.jpg

Hastalık şu an stabil durumda rahatsız herhangi bir kuş kalmadı ama ishal hala tam olarak kesilmedi ama inşallah yakında onu da halledeceğim.
Bu durumdan şunu anladım ki bu kadar ilaç ve emek harcamaktansa en iyisi aşı ama bu aşıların temini çok zor olduğundan maalesef elimiz kolumuz bağlı.

Uyarı!
Hastalığa yakalanmış veya daha önce geçirmiş olan hayvanlara aşı sakıncalı olabilmektedir! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Aşı konusunu dikkatlice ve detaylıca araştırabilir/uzmana danışabilirsiniz.

Herkese hastalıksız sağlıklı kümesler dileğiyle.

Kuşlarının düzelmeye başladığına sevindim. İshal için sana kasamanol ü öneririm. İlaç sarı toz halinde ....
Uyarı! Uygunsuz dozajlar içeren öneri silinmiştir! Dozu çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız. Yanlış ilaç, teşhis, sakıncalı ürün veya yanlış/yada tehlikeli tedavi önerilerinde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Faydasını göreceğini umuyorum.

Oncelikle birşey sormak istiyorum. Duyduguma göre sallamonella hastalıgını kus atlatsa bile tasıyıcı olarak kalıyormus ve yeni nesil yavrulara da bulaşıyormus dogrumudur? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Panzerx' Alıntı:
Oncelikle birşey sormak istiyorum. Duyduguma göre sallamonella hastalıgını kus atlatsa bile tasıyıcı olarak kalıyormus ve yeni nesil yavrulara da bulaşıyormus dogrumudur? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Evet maalesef öyle bir durum var.Kuşları aşılayarak ve iyi bir bakımla belki hastalığı baskılamanız mümkün ama ne zaman nüksedeceği belli olmaz.

Uyarı!
Bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan veya kesinlik belirten iddiları dikkate almadan önce iyice araştırınız. Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Uyarı! Hastalığa yakalanmış veya daha önce geçirmiş olan hayvanlara aşı sakıncalı olabilmektedir! Bunun gibi tehlikeli önerilerde bulunmayınız, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Aşı konusunu dikkatlice ve detaylıca araştırabilir/uzmana danışabilirsiniz.

makturk' Alıntı:
Panzerx' Alıntı:

Evet maalesef öyle bir durum var.Kuşları aşılayarak ve iyi bir bakımla belki hastalığı baskılamanız mümkün ama ne zaman nüksedeceği belli olmaz.

selamünaleyküm arkadaşlar..

şunu belirtmek istiyorum..
mevsim geçişlerinde mevsim ( değişikliğinde )
tüye giriş ve çıkışlarda kuşlarda öncelikle bir stres oluşuyor..
stres oluşma sonucunda en sağlıklı dönemlerinde.. aşı yada + vitamin takviyesiyle iç ve dış parazitler için kuşlarımıza takviye yapmıyor bazı arkadaşlar bende içinde olmak kaydı ile
insanlar sağlıklıyken sağlığını kıymetini bilmiyor ne zamana hastalandığımız zaman sağlığın kıymetini biliyoruz..
kuşlarımız da o şekilde kendimizden örnek alarak çeşit yemlerin dışında temizlik dışında kuşların içeceklerine ve deri aldı aşı - vitamin - parazit ( gelecek hastalıklara karşı destekleyici kürler yapmamız gerekmektedir.. (en sağlıklı dönemlerinde..)

her yıl 30 kuşun üzerine gerek yavru gerek yavru üstünde anne ve baba telef oluyor...kümesimde :(
tecrübe yaşanmadan tat alamadan uygulanmıyor. ... :( .hastalık anında ilaçlarla takviye yaptığımız zaman ölen ölüyor kalan kalıyor sadece hasta olmayan kuşlara bağışıklık öncesi ilaçlarla kurtarabiliyoruz...

(en iyi tedavi hasta olmadan önce alınan tedbirlerdir...)
illaki bu sözün üzerine bir çok benim bilmediğim konu vardır...
kendi şahsi düşüncem saygılarım..
ahmetkara

belli bir hastalığın içinden bir şekilde yaşamayı başarabilen kuşlarımız da en son olarak hastalık çıkışında boyun dönmesi hastalığın son evresi oluşuyor.
ve o kuş bağışıklık kazanıyor bir nevi aşılarda bulun mikrop gibi
tekrar hortlayan hastalıklar da o kuşa bir şey olmuyor mikroplar teyet geçiyor sanki bir aşılı kuş misali bağışıklı sistemi güçlenmiş oluyor..

Uyarı!
Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

baytrili nerden bulucaz abi keşke onuda yazsaydın.

kardeş iyi dinle dediklerimi yap.eczaneye gidiyosun bactrim denilen ilacı alıyosun....xxx... .ha bundan sonra ne yapayım diyeceksin. ...xxx.... neo teramycin verebilirsin kuşlarına hem vitamin eksikliğinide ....xxx... iyi gelir. geçmiş olsun

Uyarı!
Yanlış kullanım şekli, dozaj vs. önerilerinde bulunmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Hastalığı çok iyi araştırmalı veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışmalısınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

abi çok saol yanıt geç oldu k.b net yoktu özür dilerim

Uyarı!
Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Öğle tahmin ediyorum kümesindeki ishal tamamen bitmiştir nuframisini bulduğuna göre 4 miksi de bulabilirsin onu da yaparsan kümesinde hiçbirşey kalmayacaktır sanırım bulamazsan site yöneticilerinden telefonumu alıver ben sana göndereyim selamlar.

abican sularına bir çay bardağı elma sirkesi kat ateşi düşürür ben denedim oldu :tamam:

Dikkat!
Doğal katkılar organik veya saf olmalıdır. Bunlar genellikle ilaç yerine tedavi amaçlı değil, birlikte sorunsuz iyleşmeye katkı veya normal zamanlarda destek amaçlı kullanılmalıdır. Hayvanlar uzun süre temiz ve sade sudan mahrum bırakılmamalıdır!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri