Salmonella Kuşlarda İz Bırakmaları/YeL Gelmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_yunus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Karamancı
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bendeki kuşların tekinde salmonella hastalığı meydana geldi yaklaşık 1 aydır öyleydi bu son zamanlarda hastalık geçti fakat eser/iz bıraktı hayvanın hastalığı geçtiği halde yineden az buçuk kafayı çeviriyor ben o kuşa napmam gerek sölermisiniz kuş güzeldi herkez ''vaay kuşa bak be'' diye diye nazar deydi

Benim elimden gelen bir tedavi varmıdır kuşa yoksa ömür boyu o kuş kafayı yine çevirecekmi ?

2.Sorunum yine bu kuşta meydana gelde galiba kanada yel girmiş nasıl çıkabilir ?

Arkadaşlar kuş azda olsa bi 7-10Dk arası uçabiliyor amma velakin takla atarken hayvan dengesini kaybedip yere düşüyor sonra kendini zor toparlıyor arada toparlayamadığı zaman neredeyse ölecek gibi oluyor. :hungur: :hayir:

Bu kuşu ben napıyım kümesimin enn iyi kuşuydu ama artık değil

Benim elimden gelecek bir tedavi varmı ?

BİRAZ UZUN YAZDIM AMA OKUYUP SORULARIMIN CEVABINI VERİRSENİZ SİZE ÇOK MUHTAÇ KALIRIM

Canım kardeşim önerilerini okudum ve memnun oldum E Postana bir yazı yazdım bana cevap yazarsan memnun olur Manisaya selamlarımla. (Primoksal iğne ile ilgili)

e postadan cevap yazdım burdanda paylaşalım dedim
primoksal iğne 0,5 cc deri altına 3 gün
bactrim şurup 0.10 cc ağızdan 1 hafta 10 gün
(bazen 4-5 günde düzelir şurup 1 hafta tamamlanır.)

salmonella olsa omur ilik sıvısını aşan etken canlıyı ex durumuna geçirir..tam teşhisde panamonik buluntusu eklem şişlikleridir..bir çok bakteri gurubu aynı etkiyi göstermektedir..etken oldukça bulaşıcıdır..ilaç tedavisinde kanatlılarda kan seviyesini tutturmak oldukça zordur.bu ilaçların yararları tartışılır...kümes sağlığı için ötanazi uygulanır

Geri