SALMONELLAYA ANTİBİYOTİKLERİN ETKİ % LERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LEVENT MERT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
LEVENT MERT
Meslek
elektrik teknikeri
İlgi Alanı
Kuşlar
AŞAĞIDAKİ ETKEN MADDELERİN SALMONELLA ÜZERLERİNDEKİ ETKİLERİ BİLİMSEL DENEY SONUÇLARINDAN ALINMIŞTIR:
Trimetroprim-sulfametaksol %90 (primoxal iğne ve bactrim şurup)
Sefotaksim %90 ( betaksim-cloforan)
seftrakson %90 (armaseft-bactiseft)
ampisilin klovokunat %86 (aquventin)
ampisilin %79
tikarsilin %79
tetrasiklin %79 (tetra)
sefradizim %79
gentamicin %50
amiksin %40
Veterinerden aldığım primzal iğne ile kuşlarımdan çok tedavi ettim.arkadaşlarımın itlaf edeceğim dedikleri kuşları da tedavi ettim.eser bile kalmıyor.uçuyor yavru yapıyor.
iğneye ek olarak da bactim şurup ve vitamin takviyesiyle tedavi tamamlanıyor.Kuşlara ve kendinize eziyet etmeyin.Kucak dolusu paralarınızı da merdivenaltı ilaç sektörüne kaptırmayın.

Birde şuna şahit oldum ne zaman vitamin ve besin takviyesi yaptıysam bu hastalık akabinde baş gösteriyor.özellikle bira mayası verdiğimde oluyor.kÜMESE YABANCI KUŞ SOKMADIĞIM HİJYENE DİKKAT ETTİĞİM HALDE BU NASIL OLUR DİYORUM.AKLIMA BU ŞÜPHE DÜŞÜYOR.

LEVENT MERT' Alıntı:
Birde şuna şahit oldum ne zaman vitamin ve besin takviyesi yaptıysam bu hastalık akabinde baş gösteriyor.özellikle bira mayası verdiğimde oluyor.kÜMESE YABANCI KUŞ SOKMADIĞIM HİJYENE DİKKAT ETTİĞİM HALDE BU NASIL OLUR DİYORUM.AKLIMA BU ŞÜPHE DÜŞÜYOR.
TAŞIYICI OLARAK YAŞADIKLARINI DÜŞÜNMELİSİN LEVENT... :slm:

Sonuçları hangi makaleden aldığınızı da paylaşır mısınız? Eski makaleler yanıltıcı olabilir, zira salmonella'nın antibiyotik direnci sürekli artıyor. Genellikle kinolon grubu antibiyotiklerde tam ve kesin sonuç alınabiliyor. Özellikle norfloksasin bu konuda çok başarılı. Siprofloksasin ve doksisiklin'in birlikte verilmesi benim kullandığım yöntem.

LEVENT MERT' Alıntı:

Bence burda bi yanlışınız var. Ya da kullandığınız ilaçların gerçekliğinden süphe duymak gerekir. Bira mayası bir mantar türüdür, salmonella ise bir bakteridir. Bir ilgilerinin olduğunu düşünmüyorum.

:evet: :tamam:
MrBriyantin' Alıntı:
Sonuçları hangi makaleden aldığınızı da paylaşır mısınız? Eski makaleler yanıltıcı olabilir, zira salmonella'nın antibiyotik direnci sürekli artıyor. Genellikle kinolon grubu antibiyotiklerde tam ve kesin sonuç alınabiliyor. Özellikle norfloksasin bu konuda çok başarılı. Siprofloksasin ve doksisiklin'in birlikte verilmesi benim kullandığım yöntem.

LEVENT MERT' Alıntı:

Bence burda bi yanlışınız var. Ya da kullandığınız ilaçların gerçekliğinden süphe duymak gerekir. Bira mayası bir mantar türüdür, salmonella ise bir bakteridir. Bir ilgilerinin olduğunu düşünmüyorum.
:slm:

MANTARLAR
Bira mayaları haricinde çok hücreli olan canlı grubudur. Tamamı tüketici olarak beslenir. Spor üreterek çoğalırlar. Ancak çevre şartlarına göre başka üreme şekillerini yapan türleride bulunur. Hücreleri gelişmiş yapıda olup çevrelerinde şeker - protein yapısında olan hücre çeperi bulunur. Yedek besinini glikojen şeklinde depo ederler.

Yani salmonellayı frenliyen faydalı mikroorganizmaları bira mayası tüketiyor olabilir.böylece hastalık güçlenebilir.

BEN UZMAN DEĞİLİM BU KONUDA SİZLER GİBİ BU KONUDA FAKÜLTE BİTİRİP İHTİSAS YAPMADIM BENİ MAZUR GÖRÜN.BENİMKİ KENDİ UYGULAMALARIMLA İLGİLİ TECRÜBELERDİR.BİLİMİN İLKELERİNE SAYGIM VAR.
bira mayasını yeme ya sıvı vitaminle ya sarımsak yağıyla uyguluyorum belki onların etkisi oluyordur.kuşlarımın hepsi aşılıdır 6 ayda aşı yaparım.yani bu vitamin gıda takviyesi bira mayası uygulamasından sonra bu hastalığın tekrar ladığını vurguluyorum.özellikle yavrular da ve 1 yaşını geçmemiş kuşlarda oluyor.taşıyıcı olmaları ihtimali de var.yani taşıyıcı olan kuş dediğim uygulamadan sonra aktif hasta olabiliyor da oluyordur.
bizim buralarda domates ekilir.ilaçlama yapılır.her ilaçlamanın ardından diğer bir ilaç verilir ilaç hastalığı iyi eder ama diğer bir hastalığı canlandırır.bununla ilgili birçok ilaç firmasını suçlayan iddialar vardır.ilaç sektörünün kasıtlı yaptığına dair.
kuş ilaçlarında da bu olabilir ihtimali aklıma geliyor.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim okuyanlar için inşaalah faydalı olur.

LEVENT 'İM ; YARARLI KATILIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM..

AŞI OLUP ; 1 YAŞIN ALTI KUŞLAR BOCALIYORSA * E-COLİ *KOKUSU GELDİ BURNUMA ..

3 AYDA BİR KURT İLACI DOZAJINDA..

hatırlatma amaçlı yazdım..faydam olabilir diyerek ..tamamen iyyi niyetle..sevgiler LEVENT..GRŞRZ.. :slm:

ishal olmuyor taş gibi yapıyorlar sadece boyun dönme oda 3 gün de geçiyor tedaviyle.

LEVENT MERT' Alıntı:
ishal olmuyor taş gibi yapıyorlar sadece boyun dönme oda 3 gün de geçiyor tedaviyle.
evet Levent haklı olma ihtimalin var ! * besin zinciri ,stres, gıda ,.... :evet: :tamam:

:slm:

Geri