samet garip in kelebekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sametgarip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

sametgarip

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
samet garip
Meslek
sek süt işletmesi M.KEMALPAŞA
İlgi Alanı
Kuşlar
samet garip in kelebekleri bi görün

Ekli dosyalar

• Resim 219.webp
    Resim 219.webp
    45 KB · Görüntüleme: 1,685
  • Resim 131.webp
    Resim 131.webp
    56.9 KB · Görüntüleme: 1,712
  • Resim 184.webp
    Resim 184.webp
    199.8 KB · Görüntüleme: 1,753
ben samet garip kuşlarımı acizane sizlerle paylaşmak istedim olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Kuşların harika.Görünüm olarak çok güzeller.Bir ara bu kırmızılardan ben de beslemiştim.Ancak dönüş olarak verim alamadım.Uçarken de alçaktan uçuyorlardı.Oyüzden elimden çıkardım.Şu an sadece 2 adet kelebeğim var.Biri telkuyruk sade biri de karaboyun.Yeni aldım.Seninkilerin uçuş özelliklerini yazarsan sevinirim.

görünüşleri süper. çok güzeller uçuşları ve oyunları nasıl.

sarı baskaların çok güzel miş 1 çift almak isterim bol yavru almalar.

Maşallah kuşlarınız çok güzel.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

selamlar öncelikle ben böyle resim koyan arkadaşların hepsine teşekür etmiyorum kelebek beslemediğim halde teşekür etme sebebim kuşların sağlıklı bakımlı ve resmin net olması paylaşım için teşekürler.

maşallah diyelim,güzel kuşlarınız var...........Allah bol yavrular almanızı nasip etsin.Allaha emanet olun....

ben m.kemalpaşa lıyım kuşlarımız kelebek dönmeyemayer fakat bölgemizin değerli ve aranılan özelliklerini taşıdıkları için uçuşabırakamıyoruz damızlık olarak salmalarda besliyoruz.

sLm güzel paylaşımınız için teşekkürler.kırmızı başka yazdıgından bendede var bir tane erkek dönüşü pek göz doldurmasada kostüm olarak kusursuz dişisi limoniydi kaybettim.bunların oyunu nasıl acaba.

.................:UşAkTaN___SeRDaR___aRSLaN:..................

2. resimdeki baskalar harita Allah uzun ömür versin kuşlarınıza ve size

Çok güzel kuşlar bol yavru almanız dileğiyle kendinize ve kuşlarınıza iyi bakın :slm:

kırmızı çakallar çok güzel..karakuyrukların bi harika zatenn..duble karakuruk gibi duruyorlar..bol yawrular arkadaşım..

Kardeşim ben hünkari ve posta besliyorum.Saya ve dönek gurubunu bilmem ama senin bu damızlıkları görünce insanın iştahı kabarıyor ne yalan söyleyeyim.Maşallah kuşlar güzel fotoğraflar cam gibi allah nazardan saklasın.Sağlıklı bol yavrulu bir sezon dileğiyle saygılar.

Maşallah diyelim kuşlarınız kostüm olarak cinsinin vasıflarını üzerlerinde taşıyorlar özellikle kemalpaşalar göz dolduryor.Karakuyruk sakallılar onları uçuruyormusunuz .? oyunları hakkında biraz bilgi alabilirmiyiz..

kuşlarım kelebek saya gurubunda ve herbiri dönüşe uygun ve mayer kuşlar ben yavrularını uçuruyorum dönüyolar fakat damızlık anne baba ları uçuramıyorum ben mustafakemalpaşa tatkavaklı kasabasında oturuyoeum kırsal kesim olduğu için kedi sansar atmaca gibi zararlılardan korumak zor oluyo o yüzden yorum yapan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Kardeşim kuşların cok güzel sarı baskaların daha güzel bol yavru alma dileğimle sağlıcakla kal...

Muhakkak kuşlarınız dönüyordur hemen hemen dönmeyen kelebek kuşu yoktur yalnız nasıl oyun yapıyorlar?performansları nedir kostümden ibaret mi yoksa havada da kendini seyrettirirmi?

samet arkadasım merhaba öncelikle kuşların çok güzel allah tuyleri kadar ömür versin sende ii bir kelebekcisin bende cakal hastasıyım full çakal baqıyorum sarıların kesmeleri çok hoşuma gitti gercekten güseller allah bol yavru versin

samet bey ben 25 senedir kelebek kuşunua aşık bir insanım ve egede körfezde girip çıkmadığım yer kalmadı ve çok güzel kuşlarınız var tüyü kadar hayrını görün allah sağlık versin

yorumlarınız için sonsuz teşekkürler bu kelebeklerin yeni yetişen yavruları var en yakın zamanda paylaşıcam yavrularında en az anne ve babalar kadar güzel olduklarını düşünüyorum bütün güvercin sever arkadaşlara saygılarımı sunar hastalıksız bol yavrulu günler dilerim.

özellikle sarılara bittim.

Selamlar kuşlarınız (sarı ve kırmız baskalar ) desen (kostüm) olarak güzeller.Bu kuşları eskiden beslediğim için bilirim yeni meraklı arkadaşlarımı özellikle performans konusunda uyurmak isterim çünkü süpriz yaşayabilirler.Kemalpaşa bölgesi bu kuşlar para yaptığı için istisnalar hariç uçurmaz telde tutar veya kanatlarını çitiler yerde tutar.Bu nedenle bu kuşların % 90 turuptur (uçmaz).Seneler içersinde başka ırk girmemiştir yani safkandır ancak seleksiyon (seçme) sadece kostüme dayalı yapıldığı için hava perfromansı kapalı kutudur.Tel kuyruk kuşunun çoğunluğu oynar ama aynı şeyi sarı kırmızı kuyruk (baska) için rahatlıkla söyleyemeyiz.Benim şahis fikrim bu kuşlarda satın alan arkadaşlar anne babayı değilde yavrularını uçurursa ve kanında varsa mutlaka oynayacaktır.Ama havadaki performansı tatmin edici olurmu olmazmı onu bilemem.Ayrı bir parantez gemli karakuyruklara açmak istiyorum.Eskiden balıkesir gemlilerinde bu kadar aşağı sakal olmazdı ancak bu kuşların ne sırtında nede vucutlarının herhangi bir yerinde leke olmazdı ayrıca kanatta tel (hançer) asla olmazdı.Sanırım balıkesirli kardeşlerimiz SAKAL uğruna bu ırkımızı sakallı bozalı veya karabaş tabir ettiğimiz kuşlarla oynadı.Her iki cinste kelebek ırkıdır fakat kostüm özellikleri FARKLIDIR.İki farklı kostüme sahip ırktan 10 tanede 1 tane duble kostüm kuş çıkacak diye bu maceraya değermi diye kendime sormadan edemiyorum.Oysa eski sahip olduğunuz gemlilerden aşağı yukarı hep aynı kostümde yavrular çıkardı.Umarım 20-30 sene sonra pişman olup nerde o eski gemliler demezsiniz benden uyarması.Yinde herkezin zevki 1.mevki diyelim (:

Saygılar
Rahmi Bozkır

aLLah can pekLiği versin samet guLe guLe besLe

Geri