Hüseyin BAŞOĞLAN
Moderatör
- Katılım
- 6 Ocak 2008
- Mesajlar
- 4,880
- Tepkime puanı
- 2
- Yaş
- 38
- Ad Soyad
- Hüseyin BAŞOĞLAN
- Meslek
- Yazılım-Tasarım
- Şehir
- Muğla
- İlgi Alanı
- Balıklar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Şampanyalar eski bir ırktır ömer.Kuşçuluğa başladığım günden beri tanıyorum bu ırkı.Ancak eskisi kadar ilgi görmüyorlar artık.Ömer ÖZKURT' Alıntı:daha önce böyle bi ırk görmüşmüydünüz?
hayır o kadar kolay değil dediğiniz gibi.öyle kolay olsa 10 milyar istemezlerdi.Yeni' Alıntı:sanırım limonla beyaz bir taklacının çiftleşmesinden olmuşlardır
Bilal' Alıntı:Kafadan Bacaklara kadar Kınalı Olan Taneli Açık Miskilerin Bir Birleriyle EŞleşmesinden Çıkan Bir KUŞ Şampanya...
Ama Bazılarıda Kaplama Sarı Kafa Miskilerle Portakallardan Geldiğini Söylüyo Bence Bu Kadar Değerli Olması İçin Mİskilerden Gelmesi Lazım Bende De Var İki Takım
leeyukeen' Alıntı:Şampanya bir köpüren şarap, ama Fransa’nın Champagne bölgesinde yapılmışsa ona biz şampanya, onun dışındakilerin hepsine köpüren şarap diyoruz. İşin komiği, Champagne bölgesinde şampanya yapımı çok yeni. Çok eskilere dayanmıyor, çünkü o basıncı taşıyacak kadar güçlü şişe keşfedilmiş değil. Zayiat genellikle %50 civarında. Çünkü bir şişe şampanyada kimyacı Bill Lembeck’in hesaplarına göre yaklaşık 49 milyon hava kabarcığı ve bir belediye otobüsü tekerleğindeki kadar basınç var. Dolayısıyla şişeyi yapanlar İngilizler. 17. yüzyılın sonlarında odun sıkıntısı çekiliyor İngiltere’de ve ocaklarda taş kömürü yakmaya başlıyorlar. Böylece tesadüfen ısıyı daha fazla artırdıklarını, daha kalın şişeler yapabildiklerini fark ediyorlar. Şampanya için şişenin olması zorunlu. Çünkü basınçla patlıyor…
Başka bir şekilde de yapılmıyor.
işde şampanyalar böle oluyor