Şampanya Taklacıları

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
4,880
Tepkime puanı
2
Yaş
38
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
Şehir
Muğla
İlgi Alanı
Balıklar
burakergiden1ze9.jpg
 
12y1uj4.jpg
 
1121jr0.jpg
 
dsc022741cg4.jpg
 
s1a1kz5.jpg
 
kuşlar güzelmiş hüseyin kardeş .
 
daha önce böyle bi ırk görmüşmüydünüz?
 
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
daha önce böyle bi ırk görmüşmüydünüz?
Şampanyalar eski bir ırktır ömer.Kuşçuluğa başladığım günden beri tanıyorum bu ırkı.Ancak eskisi kadar ilgi görmüyorlar artık.
 
bende yeni daha birkaç yıl önce kırarak çıkarılmış bir ırk olarak biliyorum.senin dediğin eski olan ırkı biliyorum onlar daha koyu biraz farklı.bunların çok açık,tatlı bir renkleri war.belki sende haklı olabilirsin yanılıyor da olabilirim ama.başka bilgisi olan,yorum yapıcak kimse yokmu?
 
biz bunlara sarı diyoruz mardinde Çok bunlar Çok ucuz
 
baran bey bu sizin oradaki şampanyaların reimlerini bizimle paylaşmanız mümkünmü?
 
Şampanyalar çok eski bir ırk değil bir kaç senelik mazisi olan kırılarak meydana gelmiş bir cins..2007 modası diye de sözü geçer..
 
vallah kımınse ben talibim bir cift almak isterim
 
bu kuslar yazıldıgı gıbı şampanyadırlar bır ıkı senelelık mazılerı vardır sarılarılarla alakası yoktur calısma kusudur ve fıatlarıda cok pahalıdır ıst da gursel beyde oldugunu bılıyorum toplu aldekı şampanyalarda onun kuslarıdır
 
yanlış bilmiyomuşum demekki bende bunların yeni çalışma kuşu olduğunu biliyordum ama abimiz eskiden beri var deyince acaba ben vardıda bilmiyormuydum diye çelişkiye düştüm.ama doğru biliyormuşum bende bir iki senelik diye biliyorum.hatta istanbulda birinde gördüm.10 milyar istiyodu.ilk çıktığında.
 
peki bu kuşlar hangi ırkların birleşmesiyle oluştu[renkli][/renkli]
 
sanırım limonla beyaz bir taklacının çiftleşmesinden olmuşlardır
 
gerek renkleri gerekse perçem ve görüntüleri itibariyle çok güzel görünüyorlar.herkeze bol bol yavrular
 
Yeni' Alıntı:
sanırım limonla beyaz bir taklacının çiftleşmesinden olmuşlardır
hayır o kadar kolay değil dediğiniz gibi.öyle kolay olsa 10 milyar istemezlerdi. :D
 
Kafadan Bacaklara kadar Kınalı Olan Taneli Açık Miskilerin Bir Birleriyle EŞleşmesinden Çıkan Bir KUŞ Şampanya...
Ama Bazılarıda Kaplama Sarı Kafa Miskilerle Portakallardan Geldiğini Söylüyo Bence Bu Kadar Değerli Olması İçin Mİskilerden Gelmesi Lazım Bende De Var İki Takım
 
Bilal' Alıntı:
Kafadan Bacaklara kadar Kınalı Olan Taneli Açık Miskilerin Bir Birleriyle EŞleşmesinden Çıkan Bir KUŞ Şampanya...
Ama Bazılarıda Kaplama Sarı Kafa Miskilerle Portakallardan Geldiğini Söylüyo Bence Bu Kadar Değerli Olması İçin Mİskilerden Gelmesi Lazım Bende De Var İki Takım


sevgili dostlar bu kadar basit mi yeni bir renk çıkarmak.
madem o kadar kolaysa bu adamlar neden 10 milyar istiyorlar herkes yapar.
uzun çalışmalar ve emek isteyen bir konu.
 
Arkadaşlar bence şampanyalar miskiden çıkma şimdi çok rağbet görmüyorlar şampanyaların daha koyuları var kayısı ve viski dedikleri. İstanbuldaki derneklere düşüyor okmeydanı ve şirinevler derneklerinde oluyor aylık mezatlarda. Fiyatları da yavruları olanların 200-300 ytl. civarı. Ararsanız bulursunuz. Ha derseniz ki bunlar ne işe yarıyor diye kuşlardaki kınayı daha koyu yapmak için besleniyor.
 
ben bu şampanya ırkının miski, mermeri tarzı kuşlardan türediğini duymuştum kuyrukları limon portakla gibi düz değil uçlarında desen var ayrıca bi ara sırmustum adam çiftine 750 ytl demişti .
 
cümleten ş.a ark daşlar bu kuşlar köştüm kuşu olarak gecer 2007 iyi kuşlarıydı şimdi fazla modaşı yok ama şirin evlerde her hafta cıkar 300 500 ytl ye kadar fiyat işterler ama alıcızı koştüm beşleyenler alır yada kümeşimde şüş olarak kalşın diyenler alır ucup oynaşalarda güzel bi performanz vermezler ucurup oynatan varşa şöyleşin haa oynaşalarda agız tadıyla izlenecek bi oyunu olmaz
 
Şampanya bir köpüren şarap, ama Fransa’nın Champagne bölgesinde yapılmışsa ona biz şampanya, onun dışındakilerin hepsine köpüren şarap diyoruz. İşin komiği, Champagne bölgesinde şampanya yapımı çok yeni. Çok eskilere dayanmıyor, çünkü o basıncı taşıyacak kadar güçlü şişe keşfedilmiş değil. Zayiat genellikle %50 civarında. Çünkü bir şişe şampanyada kimyacı Bill Lembeck’in hesaplarına göre yaklaşık 49 milyon hava kabarcığı ve bir belediye otobüsü tekerleğindeki kadar basınç var. Dolayısıyla şişeyi yapanlar İngilizler. 17. yüzyılın sonlarında odun sıkıntısı çekiliyor İngiltere’de ve ocaklarda taş kömürü yakmaya başlıyorlar. Böylece tesadüfen ısıyı daha fazla artırdıklarını, daha kalın şişeler yapabildiklerini fark ediyorlar. Şampanya için şişenin olması zorunlu. Çünkü basınçla patlıyor…

Başka bir şekilde de yapılmıyor.

işde şampanyalar böle oluyor :)
 
Geri
Üst