ŞANSA BAK!(KUŞLARIN DEĞERİNİ BİLİN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayberk_age
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ayberk_age

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cafi cengiz
Meslek
aynasız
İlgi Alanı
Kediler
BİR ARKADASIM 15 YTL 2 AYLIK KUS ALDI.O ZAMAN YANINDA MAHALLENİN EN İYİ KUSCUSU DİE GÖSTERİLEN BİR ARKADAS,BEN VE KUSU ALICAK ARKADAS GİTTİK.MAHALLENİNEN İYİ KUSCUSU DEDİĞİM KİŞİ 150-200 YTL DEN ASAĞI KUS ALMAZ KUSU GÖRÜNCE HEMEN BASLADI ''AMAN BU KUSTAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ BUNUN YAVRUSU DA BUNUN GİBİ YETENEKSİZ VE ÇİRKİN ÇIKAR'' DEDİ.ARKADAŞ HİÇ ALDIRMADI AMA KUS GERCEKTEN KÖTÜ BİR KUŞTU.BEN DE TABİİ HEM ARKADAŞLIK NAMINA,HEM DE TESELLİ NAMINA ONU AVUTMAK İÇİN ''BOSVER BAK ÇOK GÜZEL KUŞ İYİ BİR KUŞLA ÇİFT ET,YAVRULARI ÇOK GÜZEL OLUR'' DEDİM.NEYSE GEL ZAMAN GİT ZAMAN ARKADAS BU KUSU BENDEN ALDIĞI 65 YTL LİK BİR KUŞ İLE ÇİFT ETTİ.ŞİMDİ O TOPLAMDA (65+15)80 YTL LİK KUSLAR 200 YTL LİK YAVRULAR ÇIKARTIYOR.

BASIMDAN GEÇEN BU HİKAYEYİ ANLATMAMIN SEBEBİ NE OLURSA OLSUN ASLA KALPAZAN OLMAYIN.ONUN BUNUN UÇMAZ,DEĞERSİZ,HASTA DEDİĞİ KUSU ATMAYIN,YILMAYIN VE DEVAM EDİN ÇÜNKÜ ONLARIN EN BÜYÜK VARLIĞI BİZ,BİZİM EN BÜYÜK VARLIKLARIMIZ KUŞLARIMIZDIR....

Selamlar.
Merhaba Ayberk bey bu güzel anınız için teşekkür ederim kesinlikle haklısınız. Onunda neslinde önceden vardır iyi bir nesil ama şuda varki her zaman altından 200 ytl çıkarmı :)

hakkaten dogruu zaten kötü kuşun altından her zaman kalite çıkarmışş..kuşçulukta söylenen bir sözdür buu..

bazılarıda iyiden iyi çıkmadıgını söler gerçektende böle ama elimize çok saglam bi çift kuş geçiyo yavurularını sökmeye çalışıyon bi iş yokk..

ama kötü kuşun yavrusu öle olmuyoo şans mıdır nedirr.bizde babamla dernekten 15 ytl ye bi çift mavi almıştık bundan 4 sene kuşların yavrularının hepsi full ayna veriyoduu..tam 6 yavrusunu almıştık en kötüsü 2.5 saat yapıyodu

bunları aldıgımızda dalga geçmeyen kalmamıştııı bizle hatta aldıgımız sahibi bilee bunlardan cacık olmoz demiştii biz genede eline zorla sıkıştırmıştık parayıı...

Zaten Kardeşim Kuşu Arkadaşın Alıyor o Almıyor.Ben Kimseyi Takmam Kimseyede Neden Bunu Aldın DEmem.Beğenmiş Almış Hoşuna Gitmiştir. Saygılarımlar...

EFKARLI_ÇOCUK

Bi resim koysanız bizde görsek çok güzel olmazmı

doğru ayberk abi bende 3 malatya var yavruları ii çıkıyor kardeşim var ona kötü bir taklacı ve bir arap verdim arap iyiydi 3 kez yavruladılar yavrular en az 2 saat yapıyor o kadar kötü kuşun bacaklarından biri kırıktı konarken kırmıştı işte şimdi yavruları nerdeyse benim malatyalarla yarışcak ama malatyalılar kalitesini orta koyuyor

ayberk beye bu güzel paylaşımından dolayı çok teşekkürler...

Komşum taklacı olarak sabuni,portakal,arap ve gök taklacıları vardı.Bende ise taklacı olarak miski ve beyaz kısa paça arka tepe kuşlar var.Komşum benden bir tane dişi beyaz taklacılarımdan aldı 100 YTL'ye.Beyaza bir tane arap eş olmuş.Kuşlar arka tepeli,beyazın üzerine siyah noktalı,kısa paçalıkuşlar oldu.Yavrular şu an tüy dökme döneminde bile çok güzel takla atıyorlar.Performanslarından bir şey kaybetmiyor.Birde bizim oralar yüksek ve soğuk olunca kuşlar daha dayanıklı oldular.Yağmur yiyince hastalanmıyorlar.Birde gökleri var taklacı onlarda ucuz(25 YTL) ama hakkını veren kuşlar.Tabiki her kuştan iyi kuş çıkcak diye birşey yok.

ewet güsel bir olay geçmiş başınısdan zaten kuş işi sabır işidir ne olucağı belli olmas hiç ummadınıs kuş çok şeyler yapabilir ama bildiğinis kaç yıldır besledinis kuşun yawvrusuda ummadınıs hareketleri yapar sabır çok önemlidir

merhabalar;
Arkadaşlar kuşun iyi yada kötü oluşu rengi ile alakalı değildir, bir performans kuşunu rengi ile sınırlayamazsınız belli bir süre uçurup görüp karar vermelisiniz. kuşun rengine, diğer özelliklerine, resmine bakarak sadece tahmini fikirlerinizi söyleyebilirsiniz.. sonuçta kuşun arenası gökyüzüdür uçurup görmelisiniz, ayrıca kuşun iyi yada kötülüğü görecelidir herkese göre değişebilir birinin beğendiğini diğeri beğenmeyebilir..
Bugün iyi kuşlar çok fazla yoksa bunun birinci sebebi kuşları havada görmek yerine, belkide kaybederim korkusuyla rengine, tüyüne, gagasına, anasına, babasına vesaire bakarak damızlık yapmamızdır oysa oyun kuşu yada performans kuşu diyoruz ancak birtek performansına bakmıyoruz..
Fiyatına gelince, hiçbir kuşun üzerinde fiyat yazmaz, yada şunu yapan kuş şu fiyat bunu yapan kuş bu fiyat diyede bir şey yoktur. bu sadece arz talep meselesidir, alan ile satan arasındadır. aynı kuş alıcısına göre on lırayada satılır, yüz lirayada, belki bin liraya, belkide bedava hediye edilir.......saygılar

10 liralık 200 liralık kuş diye birşey yoktur, kuşun değerini alan insan belirler kaldıkı esas onemli olan (oyun kusu ıcın soyluyorum) kusun oynamasıdır.

Geri