sansar mağduru....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuozi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kuscuozi

Üye
www.amasyaguvercin.eniyiforum.net
Ad Soyad
Özay TORUN
Meslek
SEYEHAT ACENTASI İŞLETMECİSİ
İlgi Alanı
Kuşlar
kelebeklerim postalarım baska ve döneklerimin olduğu salmaya sansar girdi 21 tane kuş hepsini boğup bırakmış boğup bırakacağına yeseydinya yemiyosun boğup bari bırakma altlarındaki yavruları bile öldürmüş ALLAH hiç bir kuşcu arkadaşıma bunu yaşatmasın zor oluyo arkadaşlar yaşayanları şimdi daha iyi anlıyorum ....

NEDİYEYİM Geçmişolsun ...::((Çok geçmişolsun , umarım ilerde sansarın boğduğu kuşlarınızdan dahada iyileri sizin olur .selamlar.ŞEREF

kuscuozi' Alıntı:
kelebeklerim postalarım baska ve döneklerimin olduğu salmaya sansar girdi 21 tane kuş hepsini boğup bırakmış boğup bırakacağına yeseydinya yemiyosun boğup bari bırakma altlarındaki yavruları bile öldürmüş ALLAH hiç bir kuşcu arkadaşıma bunu yaşatmasın zor oluyo arkadaşlar yaşayanları şimdi daha iyi anlıyorum ....
Özay bey öncelikle geçmiş olsun.bu acının nedemek olduğunu çok ama çok iyi bilen ve geçmişte acı bu türlü acı olaylar yaşamış birisiyim.Bu hayvan öyle bir nalet hayvandır ki,boğar boğar bırakır ve bir parça dahi etini koparmaz kuşun.Ancak ne eyleriz,yüce yaradanımız bu hayvanı böyle yaratmış,takdirdir.
Ancak biz bu hayvandan nasıl korunabiliriz onun yollarını bulmaya çalışmalıyız.Bu hayvan kafasının geçtiği her yerden rahatlıkla geçebiliyor birkere.Onun için kümeslerimzi inşa ederken aralıkların ölçülerini çok iyi hesaplamalıyız.Özellikle kümesin alt tabanı bir kere kesinlikle betondan olmalıdır.Eğer siz kümes tabanınzı toprak helde bırakırsanız sansar oraya çok rahat eşinerek girebilir.Kümesimiz eğer tahtdan dizayn edilmişse bir kere yüzeylerin yağmurdan korunmasını sağlayarak çüremelerini önlemeliyiz.Unutmayalım ki sansar özünde kemirgen bir hayvandır.Ve tahtaları rahatlıkla kemirebileck kadar kurnaz bir hayvandır.Kümesimizin tel kısmınıda çok daikkat etmeliyiz.Eğer kümes tellerimizde paslanma olayı yani çürüme durumu varsa derhal sık aralıklı ve sert yapılı kümes tellerini monte etmeliyiz.Ve bazı yetiştiriclerimizin yaptığı önemli bir ihmal daha vardır,oda kümes kapısının akşamları açık olarak bırakılmasıdır.Şehrin en merkezi yerinde bile olsanız kesinlikle kümeslerinizin kapısını açık bırakmayın.
Bazı şeyler insana yaşadıkça tecrübe veriyor,ve inanın çok canım yandı bu hayvandan.Bugün bir kümes inşa ettiğimde ilk olarak düşümdüğüm şey sansra karşı güvenli bir kümes inşa etmektir.
İnşallah bir daha böyle vakalarla yüzyüze kalmayıp,tedbirlerimizi alarak yetiştiriciliğimize devam ederiz.

bakın arkadaslar ben bundan ıkı hafta once yenı sıstem gelıstırdım bakın kumesın kapısına arkasına yanlarına 380derecelık sensor koydum ondan sonra ampullerı yerlestırdım kedı kopek sansar gelıkcık ınsan fark etmez o sensor karanlıkta bırı gecınce ampuller hemen yanmaya baslıyor en cok sansarlar ıcın tasarladım sansarlar ısık yanmaya baslayınca kacıyo bıraz malıyetı pahalı ama sıstem cok ısıme yarıyo saygılarım

arkadaslar sansar ışıklı bölgeye gelmiyormu kümesin içine ışık koyalım o zaman

bu arada geçmiş olsun özay bey çok kötü bi duygu benimde 14 tane dönegimi bogmuş ve üst üste dizip gitmiş biliyom nasıl bişey oldugunu kuşlaı yeni almıştım hepsinin kanatı bantlıydı öyle bi gördüm sinirden agladım ve kümesi yıktım sonra babam tekrar yaptı yeni kümesimde zaten sitede var bursadan cakallarım yazıyo forumda çok güzel oldu babam saolsun yapmış içine köük döşemiş kışın soguk olmuyo yazın sıcak olmuyo subat ayındayız bütün kuşlarım yumrtaya yatıyo şuan çok memnunum allah bi daha sansar yüzü göstermesin

özay bey ;
çok geçmiş olsun bu sansarı iyi bilirim çünkü benim kümesimde ormana çok yakın ve hertürlü vahşi hayvan geliyor bende müsibetten ders alanlardanım betonarme yaptım kümesi ve kümesin dışına sensörlü lamba koydum çok etkili tavsiye ederim sensörlü lambalarda söylendiği gibi çok pahalı değil 15 ile 30 tl arasında fiyatları var sadece model olarak 360 derece gözü olan lambalardan alırsan her yönü görür ve sansar tilki gelincik sorunun biter
sevgiler geçmiş olsun
ahmet esmek

abi ben seni anlarım çünkü bende yidirdim kuşları abi çok kötü bi şey kümesin her tarafı kan oluyo
KUBİLAY saygılarımla.......

arkadaşlar yine kümeslerimizi sağlamlaştırıp tedbirimizi alalım da yukarıda sansar sorununda bahsettiğim gibi kınmızı perde işini bir deneyin masrafsız bir yöntem bana bir arkadışım tavsiye etti bir daha bahçesine sansar uğramamış siz de bir deneyin faydası olabilir denenmiş bir yöntem ben bizzat tanık oldum. saygılar...

arkadaşlar ben bu hayvandan kin duyuyorum.
tuzak kurdum yakalarsam hepinize anlatçam..

Selamlar.. Ben balkonda 2. katta besliyorum bu sansar hakkında yazılanları okudum korktum bende.. Balkonda kümesin heryeri açık. Balkona da gelebilir mi su giderinden falan? Delik geniş bayağ..

Geri