Aydin Cagdas
Üye
- Ad Soyad
- Aydın Çağdaş
- Meslek
- Kuşçu
- İlgi Alanı
Bundan 10 yıl kadar önce ortaokula giden bir çocukken evimizin balkonunda bir kaç çift güvercinim ve yavruları vardı. Son derece sağlıklıydılar, hiç bir kuşum ölmemişti vede kaçmamıştı, kayıpsız olarak besliyordum kuşlarımı. Onları kendi yaptığım derme çatma kümesimde besliyordum, her gün büyük bir zevkle uçuruyordum, takla atışlarını izliyordum derken bir sabah kümesi açtığımda çok ilginç bir manzarayla karşılaştım... Yavru güvercinlerimden birtanesi göğüs kafesi parçalanmış şekilde ölmüştü... Buna bir anlam veremedim henüz ilk güvercin kaybımdı bu... Bu arada kuş beslememem için aile halkından baskılar geliyordu. Bense asla vazgeçmeyi düşünmüyordum... Ertesi sabah kalktığımda iki güvercinim daha ölmüştü birinin boğazı diğerinin gözü parşalanmıştı çok üzülmüştüm... Güvercine başladığımdan beri hiç kayıp vermemişken bu son iki günde üçüncü kaybım olmuştu... Ailem kuşlarımı bir farenin öldürdüğünü zannediyorlardı hatta bundan eminlerdi... Hatta eve fare giriyor diye bahane edip güvercinleri bırakmam konusunda bana iyiden iyiye baskı yapıyorlardı ama ben direniyordum... Derken aynı gece balkona fare zehiri gibi birşey koydular. Sabahta kalktığımızda hakikaten 2 fareyi ölü bulmuştuk ve bende artık eve fare girdiğine inanmış, artık istesemde kuş besleyemeyeceğimi düşünüyordum zaten ölen kuşlardan sonra hevesim de iyice kaçmıştı ama çocukluk işte yinede direniyordum elimden geldiğince... Derken bir kaç gün sonra sabah kalktığımda rahmetli anneannemi balkonda çok gergin bir halde gördüm, elinde büyükçe bir poşet açık kahverengi postu olan kediden daha büyük bir hayvan leşini telaşla saklamaya çalışırken gördüm, anneane bu ne dedim çok ısrar ettim ama söylemedi. Daha sonra okula gittim, ve akşamleyin okuldan geldiğimde kuşlarımda kümesimde yerinde yoktu, 2 gün ağladım ve sonra öğrendim ki anneannem kuşlarımı birine vermiş ama kim olduğunu hiç bir zaman öğrenemedim. Olayın üstünden 10 yıl geçti koca adam oldum ama hala düşündükçe hala ağlayasım geliyor. Havada bir uçan kuş gördüğümde bakıyorum iç geçirip... Ve şimdi tek bir şeyi merak ediyorum, kuşlarımı öldürüp, kuşçuluğumun sonunu hazırlayan o acımasız yaratık neydi? Sansar mı yoksa Gelincik mi? :hungur: :hungur: :hungur: