Sansar sorunu ile karşılaşan arkadaşlarım ben,Denizli ilinde bir kuşçu arkadaşım var onun yuvasına gittiğimde kuşlarını bahçede besliyor ve bahçenin bir tarafına bir kırmızı perde çekmiş o kadar da büyük bir perde değil ama rengi kırmızı,neyse bu kırmızı perde benim dikkatimi çekti yuvasını gidiyom geliyom o kırmızı perde hala çekili ben de sordum abi bu perde güneşte daha kurumadı mı dedim. o da bana gel dedi ve bahçenin diğer ucundaki boş yuvanın kapısını gösterdi.sansar tam kapının üstündeki dar aralıktan içeri girmiş ve 50-60 kuşu telef etmiş.köpek taktıysa da yine aynı şekilde sansar girip tekrar kuşları telef etmiş bu kırmızı perde işini o da eski bir kuşçudan öğrenmiş bu kırmızı perdeyi çektiği çekeli bir daha sansar uğramamış ne hikmetse (bahsettiğim yer Denizli nin eski mahallelerinden feslikan mahalllesi oradaki evlerin çoğu eski ve çatılarında hep sansar gezdiği halde o kırmızı bahçeli yuvaya o günden bugüne bir daha uğramamış zaten perdenin rengi de kırmızı dan pembeye dönmeye başlamış epeyce zamandırda o kırmızı perde bahçede asılıdır.)