SANSAR SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

fatih00

Üye
Siteyi ziyaret et
abilerim kardeşlerim 12.02.2009 tarihli perşembe günü kuşlarımı sansarın yediğin farkettim ve çok üzüldüm bu kuşlarımın arasında değerli abimiz Hilal Hüseyin Aydoğmuş abimizin Edirneden gönderdiği kuşlarda vardı lanet sansar tüm kuşların kafasını koparmış vede 2 tanesini götürmüş nasıl bişey bu böyle yaaa......Hilal hüseyin abi inşallah kuşlar sansara yem oldu diye bana kızmazsın..... :hungur: :hungur: :hungur: :hayir: :hayir:

Bu güzel kuşlara nasıl kıydın lanet sansar...

Ekli dosyalar

• akkkkkl.webp
    akkkkkl.webp
    146.1 KB · Görüntüleme: 2,453
geçmiş olsun kuşlar harbiden de güzelmiş oluyo böyle şeyler sıkma canını

Ewt kardeş kuşlar süper muhteşem ötesi ama bi sansar hepsinin hayatını mahfetti...

Geçmiş olsun arkadaşım.Ben bu siteye yeni üye oldum.Bu ilk yazım.Yanlız sana söyleyeceğim şeyi yanlış anlama.Güvercin beslemeye başlarken en önemli şey sağlam bir kümes yapmaktır bana göre.Yani bence kabahat sizin.Sonuçta o hayvanda kendi hayatını idame ettirmeye çalışıyor ona pek kızamıyorum.Sonuç olarak suçu kendimizde aramalıyız.15 yıldır güvercin besliyorumve daha ilk zamanlarımda kümesime sansar girdi o kadar üzüldümki anlatamam.ama suçu kendimde aradım.Güvercib beslemeyi bir kenara bıraktım yapabildiğim her şeyi denedim ve çok sağlam bir kümes yaptım.O gün bu gündür güvercin beslerim birdahada öyle bir olay başıma gelmedi. Yani suç sizde.Umarım yanlış anlaşılmamışımdır tekrar geçmiş olsun.Eskişehir den Murat Yavaş.

bylegend' Alıntı:
abilerim kardeşlerim 12.02.2009 tarihli perşembe günü kuşlarımı sansarın yediğin farkettim ve çok üzüldüm bu kuşlarımın arasında değerli abimiz Hilal Hüseyin Aydoğmuş abimizin Edirneden gönderdiği kuşlarda vardı lanet sansar tüm kuşların kafasını koparmış vede 2 tanesini götürmüş nasıl bişey bu böyle yaaa......Hilal hüseyin abi inşallah kuşlar sansara yem oldu diye bana kızmazsın..... :hungur: :hungur: :hungur: :hayir: :hayir:

Sevgili Fatih kardeşim üzülmeni hiç istemem hepimizin başına gelebilecek üzücü bir olay kümesinin başına gelmiş napalım canın sağolsun yenisini yollarız sorun etme sen derslerini ve okulunu aksatma kökü bizde her zaman yine yollarım gidenin yerine daha güzeli delir canını sıkma,kuşların ayağında isimli bana ait seri numaralı boncuklar var onları bana kargoyla ulaştırırsan sevinirim hoşçakal kardeşim hoşçakal.

abi çok güsel kuşları mahfettmiş allah kahretsin ama abimizinde dediği gibi gidenin yerine daha güzeli delir canını sıkma
KUBİLAY saygılarımla......

abicim hic sıkma canını senin az kuşunu yemiş benimde 50 tane kuşumu yedi o sansar :(

Sansar sorunu ile karşılaşan arkadaşlarım ben,Denizli ilinde bir kuşçu arkadaşım var onun yuvasına gittiğimde kuşlarını bahçede besliyor ve bahçenin bir tarafına bir kırmızı perde çekmiş o kadar da büyük bir perde değil ama rengi kırmızı,neyse bu kırmızı perde benim dikkatimi çekti yuvasını gidiyom geliyom o kırmızı perde hala çekili ben de sordum abi bu perde güneşte daha kurumadı mı dedim. o da bana gel dedi ve bahçenin diğer ucundaki boş yuvanın kapısını gösterdi.sansar tam kapının üstündeki dar aralıktan içeri girmiş ve 50-60 kuşu telef etmiş.köpek taktıysa da yine aynı şekilde sansar girip tekrar kuşları telef etmiş bu kırmızı perde işini o da eski bir kuşçudan öğrenmiş bu kırmızı perdeyi çektiği çekeli bir daha sansar uğramamış ne hikmetse (bahsettiğim yer Denizli nin eski mahallelerinden feslikan mahalllesi oradaki evlerin çoğu eski ve çatılarında hep sansar gezdiği halde o kırmızı bahçeli yuvaya o günden bugüne bir daha uğramamış zaten perdenin rengi de kırmızı dan pembeye dönmeye başlamış epeyce zamandırda o kırmızı perde bahçede asılıdır.)

Arkadaşım ben bursadan emre sansar sorunu benimde başıma geldi bursadan kumsaza yazlıga kuş götürdüm burdaki oynarlardan 60 ila 70 arasında oynar vardı kümes topraktaydı her yeri kapalı fakat altı acıktı toprak oldugu icin sansar alttan girip bütün kuşlarımı bogmuştu 65 sanıyorum belki daha cok belki daha az kuşum gitti sansar köpek kokusundan ve köpekten cok korkar kücük bir köpek bile olsa oraya yaklaşamaz 1.yöntem küçük te olsa bir köpek al alamassan kümeste hic bir yer acık kalmadıgından emin ol cıkar icerdeki follukları kümesin altını üstünü tamamen kapat sansarın iceri girmek icin hicbir yolu kalmasın sansar herkezin de bildiyi gibi tugla delikleri kadar yerden bile gece biliyor o yüzden kümeste hic bir tane acık yer kalmasın ne üstte ne altta ben o gün deliye dönmüştüm her neyse dediklerimi yaparsan hic bir şey olmıycak ve bu aradada kilite de dikkar et kümese en azından 2-3 tane kilit vurki hırsızlar calmasın 65 civarı kuşum sansara gitti 3 hafta öncede 20 tane kuşum hırsıza gitti ne diyim ben artık bu işe güliyim mi aglıyım mı ? :hungur: :hungur: :hungur:

bylegend' Alıntı:

gecmis olsun sıkma canını saglık olsun illaki daha güzelleri gelir ...

gecmis olsun arkadasim yeniden basladiginda dikkat et o alismistir gine gelecektir hatta bituzak kur kuslarin intikami icin saygilarla ferhat

e pekki kümesinde acık bir delik faln mı wardı sansar kedi gibi bir hayvan ama daha cılız deddiklereine göre kafasının girdigi yerden gövdeside gecermiş bu arada cakalların cok güzelmiş insanın içi sızlıyor

kuşların çok güzelmiş allah yardımcın olsun yuvanın resmini paylaşırsan veya yeni yuva yapacaksan yuvayı yapacagın yerin resmini siteye koyabilirmisin sansarın gelmesini istemiyorsan köpek al beslediğin yere yada köpek kokusu sinmiş bir eşya bul sansar kokuyu alınca gelemez tavsiyem budurr

kardeşim çok geçmiş olsun.. allah daha iilerini sana versin..
ama o şerefsiz hayvanın bana hem zararı hemde faydası var.. benimde kuşlarımı yedi adi.
ama benim kuşlarımı ve kümesimi katleden fareleride yedi. şimdi kümesimi düzgün yaptım. birşey yapamıyo..

Hepinize çok teşekkür ederim ben olayı kısaca anlatayım benim kümes tahtadandı hemen duvarın üstünde 18 litrelik yağ tenekesinin içi full toprak doluydu o teneke kümesin üstüne düşmüş tabiki 4 gündür yağmur ve lodos vardı bu olay olurken bursada bende kuşlarla ilgilenemedim toprak dolu tenekede kümesin üstüne düşünce orası biraz parçalanmış yani sansarın ordan geçip gittiğine eminim çünkü kan izleri falan vardı o küçücük delikten neyse bende farkettiğimde dediğim gibi 2 çakalı almış götürmüş kalanlarında kafaları kopmuş yerde sıralanmış yatıyolardı (: ama artık olan oldu bakalım yeniden başlayabilecekmiyiz allahın izniyle hepinize HAYIRLI BAYRAMLAR...

SLM BEN DAHA YENI ÜYE OLDUM KUSLARINA UZULDUM GECMİŞ OLSUN BUNLAR TAM Bİ PROFOSYENEL KATİL KUŞCULARIN EN BUYUK SORUNU BENIMDE KUSLARIMI YEDI VE ARASTIRMAYA BASLADIM NASIL ALT EDERİM DİYE ÖNCE SOBA BORUSUNU DIK İÇİNE SEVDİĞİ YEMI KOY DEDİLER AMA BENDE YARAMADI ENSON BIR CANAK SÜT VE KOKUSUZ SALATALIK ZEHIRI DEDILER RAMAZAN OLDUGU IÇIN KULLANMADIM AMA GENE GELIRSE KULLANACAGIM TEKRAR ÜZÜLDÜM GECMİŞ OLSUN

sansardan korunmak icin kümesinizin etrafına köpek pisliği atın kokusuna gelmez imkaınınz varsa köpek besleyin

Arkadaşlar, köyümde sağlam bir güvercin salması yaptım. Her tarafı sac ile kapladım. Sansar ya da gelinciğin girme şansı yok. En küçük bir delik bile bırakmadım. Çatı da sac ile kaplı ve tepeden inme şansı da yok. Ama gövercinlerimi bilmediğim bir yaratık yiyor. 3-5 gün veya 1 hafta arayla tek tek kuşlarım gitti. Bu her ne ise giriş deliğinden girip içeride yiyor ve gidiyor. Kuşların kalıntıları içeride kalıyor. Girişin yüksekliği 2 buçuk metre yükseklikte. Uçan bir yırtıcının bunu yaptığını tahmin ediyorum ama ne olduğunu tespit edemedim. Karga olabilir mi acaba. Çaresiz kaldım. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tşk ederim...

gecmıs olsun kardesım aynı olay bugun benım basıma geldı
çiftanedeki 2 tane bakıcı postalarımın kafasını koparmıs sımdı dıger damızlık kuslarıma bısey olmasından korkuyorum nekadar bı delıkten gecıo bu nalet hayvan onuda bılmıom aklım hıc almadı :(

geçmiş ölsun fatıh kardeşim çok üzüldüm saygılar

Geçmiş olsun benim 22 adet çok güzel kuşlarımı mahvetti ve ben kuşçuluğu yıllarca bıraktım kuş deyince aklıma hep o manzara geldi ve içim yandı.Ama yıllar sonra gene başladım fakat çok iyi bir kümes ve çelik kafesten bir salma ile.

Geri