Sansar yada Gelincik Saldırısı - Uyarılara Dikkat - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
an itibari ile sözün bittigi yer .emanet ve hediye gelen kumesdeki sansar yada gelincik her ne ise vermiş olduğu agır kayıp
yukarıdaki havalandırma deliginden girmiş o delik 3 kat elek telinden kaplıydı vidalanmış sekilde vidalar görünüyor zaten sineklik teli denilenden 3 kat yapmıştım. parcalanmış tel
--- message by moderator ---
Dikkat! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Moderatör tarafında düzenlendi:
ÖZGÜR ; ÇOK ÜZÜLDÜM..GEÇMİŞ OLSUN..DİLEKLERİMLE.

abi nasıl bir hayvan anlamadım gitti tel 3 kT SİNEKLİK TELİ NASIL PARCALAYIP GİRMİŞ ONDÜLÜN ÜN İÇİNDEN

manzara çok kötü. saydım yavrularla 29 tane kuşu boğmuş. alıp götürdüğü de olmuştur mutlaka. bundan önce kuş beslemeye başladığımda bende böyle bir manzara ile karşılaşmıştım ve uzun süre kuş beslememiştim. nasıl bir huyu varsa bu hayvanın bir tane sağ bırakmıyor. al bir tane git be kardeşim. bizde önlemimizi alalım bir daha gireme kümese. ama olmaz bir kere girerse kökten götürüyor. valla havada şahin alıyor o kadar üzülmüyorum, o da onun kısmetiymiş diyorum geçiyorum. çok yazık valla çok üzüldüm.

Geçmiş olsun geçen yıl bende aynı durumla karşılaştım.
Katil sansar çünkü ölüleri dağınık bırakmış ve hepsini boğmamış.Gelincik kümesi sıfırlıyor ve ölüleri kümesin ortasına yığıyor

Geçmiş olsun kardeş yine biraz kuşun kalmış

Her işte mutlaka bir hayır vardır. Fakat biz bilemeyiz
Buna
da şükür

eraann1' Alıntı:
manzara çok kötü. saydım yavrularla 29 tane kuşu boğmuş. alıp götürdüğü de olmuştur mutlaka. bundan önce kuş beslemeye başladığımda bende böyle bir manzara ile karşılaşmıştım ve uzun süre kuş beslememiştim. nasıl bir huyu varsa bu hayvanın bir tane sağ bırakmıyor. al bir tane git be kardeşim. bizde önlemimizi alalım bir daha gireme kümese. ama olmaz bir kere girerse kökten götürüyor. valla havada şahin alıyor o kadar üzülmüyorum, o da onun kısmetiymiş diyorum geçiyorum. çok yazık valla çok üzüldüm.
resimlerde görünmeyen yumurtadan 2-3 gün önce cıkmış yavrularda var ölen . su anda 5 tane yumurtadan cıkmış yavru var ayrı ayrı kuşların eslerin hep tekini almış genelde dişiler gitmiş . 2 erkegin altına 5 yavruyu koydum işallah bakarlar

ankara kuşcusu' Alıntı:
Geçmiş olsun kardeş yine biraz kuşun kalmış

Her işte mutlaka bir hayır vardır. Fakat biz bilemeyiz
Buna
da şükür
beyazlar forumdan alger in emanetleriydi en çok onlara üzüldüm yavru alamıyorum diyordu bende yavru alıyordum onlardan damızlık verdikleri çift ve onlardan aldıgım yavruların bir çoğu gitti

Geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum.Çocukken onlarca bıldırcınımı boğmuştu bu hayvan :sinirli:

Geçmiş olsun özgür abi fakat suç sende ki gerekli önlemleri almamışsın daha öncede yılan girmişti kümesine yanlış hatırlamıyorsam.Kümesinin etrafında başına gelenleri herkesden çok sen biliyorsun.Gerekli önlemi tamamıyla almamışsın demekki abi tekrar geçmiş olsun. :slm:

oguzhan_kasap' Alıntı:
Geçmiş olsun özgür abi fakat suç sende ki gerekli önlemleri almamışsın daha öncede yılan girmişti kümesine yanlış hatırlamıyorsam.Kümesinin etrafında başına gelenleri herkesden çok sen biliyorsun.Gerekli önlemi tamamıyla almamışsın demekki abi tekrar geçmiş olsun. :slm:

resimde catısı görünüyor ondülünden ve girdiği yerde 3 kat telden sineklik vardı ve bunlar sabitenmişti vidalar ile ve 3 kat tel sinekliği ondülünün arasından girip parçalayacağını aklıma gelmedi senin gelirmiydi oguzhan ım

Büyük kayıplarınız var. Gerçekten büyük geçmiş olsun.

benim kümesede ard arda 2 kere girip 1 er 2 serli almıştı neyseki bende hepsini bogmamıs damızlıklara dokunmamıştı gidip hediye gelen kuşları almıştı baya moralim bozulmuştu girdiği yerde 2 parmak anca sıgacak bir yerdi hemen hallettim oranın farkına varınca.

Büyük geçmiş olsun gerçekten çok kötü bir durum

Arkadaşlar merhaba, uzun süredir forumda yokum iş güç özel hayat o kadar zorluyor ki kuş besleme şansım kalmıyor ilgilenemiyordum. Kuş konusunda tek güvendiğim arkadaşım Özgür' e emanet verdiğim kuşlarımın da büyük bölümü ölüler içerisindeydi büyük zahiyat verdik ama ben Özgürüme de söylemiştim. Her işte bir hayır vardır, kadere kazaya inanan insanlarız, verdiğimiz zahiyat, kuşlar kimde olursa olsun aynı olacaktı. Belki hastalıkla haftalarca uğraşıp yine kurtaramayacaktık vs. Her işte bir hayır vardır. En azından forumdan sizlere böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz önleminizi alın demiş olduk. Ne kadar üzülsek de yapacak bir şey yok, Allah' ın takdiri.

Saygılar Hakan.

Büyük geçmiş olsun, kümesinin yakınına bir köpek bağla.Bu hayvan köpeğin olduğu yere gelmez yoksa yakında yine yoklar.Ben bu bu şekilde kurtardım....

Uyarı! Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Büyük geçmiş olsun.
Bu hepimize ibret olsun kümeslerimizi çok daha iyi kuralım.
Bir daha böyle bir tabloyla karşılaşmamanız dileklerimle.

Geçmiş olsun kimsenin karşılaşmak istemediği bir manzara ama ne yazıkki oluyor.
Benimde başıma geldi geçen sene kadir gecesinde 30'a yakın kuşu öldürdü
Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Geçmiş olsun allah kimsenin başına vermesin böle bi bela çok zor yeminle küçükken kuş beslerken benimde başıma gelmişti kışın olmuştu soğuk havada avlanamayınca kümeslere musallat oluyolar heralde

Büyük geçmiş olsun abi.

Bir şey dikkatimi çekti sanırsam kümesin yakınlarında köpek var köpeğin olduğu yere gelmez diye biliriz ama gerçeklik payı yok sanırım
Bir diğer ilgimi çeken kısım ise gelinciğin tavandaki delikten rahatlıkla girebileceği ama geri o kadar yüksekten nasıl çıkmış hayret :hayir:
Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Öncelikle geçmiş olsun

Senin ne yaşadığını ben çok iyi biliyorum abi bende yaşamıştım yarım-bir sene kadar önce 30a yakın kuşum gitmişti bi abimin mavisi ve bi arkadaşımın 4 tane kuşunu almıştım o gece olmuştu çok üzüldüm senin içinde ama benim o hayvan hakkında en ufak bi bilgim yokru hiçbişey bilmiyodum heryeri açıktı kümesimin duvarlar halıflekstendi en ufak kemirip girebilirdi biyerinden açıp tüm kuşları çatımın dört bi yanına dağıtmıştı ve bazılarını bahçeye götürüp yemişti bende semih abimin dediği iki şeye takılmdım köpek varken gelmez diyolardı orda köpek var ve ordan nasıl çıkmış anlam veremedim.

Tekrar geçmiş olsun
Sayglarımla..

Çok sağolun arkadaşlar artık gitti daha sıkı önlem aldım orayı tamamen kapattım gelincik oldugunu tahmin ediyorum ama gelincik görmedim . tecrubesizlik nedeni ile olan bir olay hayvanlık birsey yok orayı daha kalın e sert bir malzeme ile kapatsaydım olmayacaktı hayvan gelse bile birşey yapamadan gidecekti şimdide sağdan soldan kuş toparlamaya calısıyorum 1-2 çift damızlık ayarlayıp devam edecegim kuşlar kendi aralarında eşlesmişler beyazile yanardöner beyaz ile arap vs 2takım yumurtlamış yumurtlamaya yakın olan 1-2 çift var bakalım belki çıkanyavrular ucurup deneyeçegim şimdilik düşüncem bu. Kedi degil fare değil yılan zayen soğukdan kalmadı o yüzden gelincik diyoruz oldürülme sekli ortada

Gelincik olduğu kesin ondan kimsenin şüphesi yok...
Olan oldu bundan sonra daha dikkatli olursun artık.
kışı bol yavrulu geçirmen dileğiyle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri