Şarabı,Reyhani

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler

Re: Şarabe,Reyhani

bir fransız sitesinden alıntıdır.

Türkiye de bulamadığım resimleri fransız sitesinden buluyorum.
eski kuşlarım özlemişim be.bunların bu bütün renkleri bir ana babadan.birbirinden çıkıyor.
bu renklerinin hepsinden mevcuttu elimde zamanında.

Sevgili DOstum burda şarabı dıye bır bolum acmısınız ama şarabı röemdık bu fotolarla belliki siz bu kusdan anlamıyorsunuz ya bu bolumu acmayacaksın yada bılen bırınden yardım alacaksın sen yenı baslayan adamlara büyük beyaz,beyaz,buludu resımlerı koymussun şarabı baslıgı altında olmaz guzel kardesım olmaz dogru bilgiler sonrada ortalık piç kuşdan gecılmıyor

HÜCÜM' Alıntı:
Sevgili DOstum burda şarabı dıye bır bolum acmısınız ama şarabı röemdık bu fotolarla belliki siz bu kusdan anlamıyorsunuz ya bu bolumu acmayacaksın yada bılen bırınden yardım alacaksın sen yenı baslayan adamlara büyük beyaz,beyaz,buludu resımlerı koymussun şarabı baslıgı altında olmaz guzel kardesım olmaz dogru bilgiler sonrada ortalık piç kuşdan gecılmıyor

Adınız hücummuş nereye hücum ediyorsunuz anlamadım. Peki bunlar şaraba değil siz anlıyorsunuz veya anladınız. Öyleyse neden siz koymuyorsunuz resim. Bizde görmüş bilmiş oluruz.

Bu site yardımlaşma sitesi bilenler birşeyler paylaşsa bizde öğrensek değilmi
Bilirim ömer kardeşim bu kuşların sende mevcut olduğunu emeğine sağlık birşeyler paylaşıyorsunya bu bile kafi beslemek zevk meselesi...

ömer abi doğru yazmışsın.ne akdar bu ırkı beslemesemde urfadayız ve buna şarablı denir...

yaşınızı başınızı almışınız kuşların ırklarını,akıl vermeyi herşeyi biliyorsunuz ama adam gibi düzgün konuşmayı bilmiyorsunuz?
bu uluslararası kabul edilmiş birşey bakın fransız sitesinde,iran sitesinde,amerikan sitesinde bunlardan shrabi diye bahsediliyor.herkes bunu böyle bilip kabul ediyor siz çıkıp bağırsaktan konuşuyorsunuz.
biraz dikkatli baksaydınız orada gök şeklinde ve sarı kolonlu yani sizin görmek istediklerinizden de var.
sonuçta bu kuşların hepsi aynı soy aynı ırk değilmi o yüzden bir genelleme yapıp hepsine şarabi demem çok mu yanlış olur.
ben bu kuşları 3 sene besledim az da olsa bilgim var.
ama elbette siz benden daha iyi biliyor olabilirsiniz.o zaman resimli bir şekilde kuşları bize tanıtırsanız sevinirim.

paylaşım için teşekkürler doğrusunu bilen arkadaşlar daha düzgün bi çerçevede bizi aydınlatırsa sevinirim (ömer arkadaşım bilmediğini kast etmiyorum yanlış anlama)saygılar

Kuşlar reyhanidir. filoguvercinleri ile ilgili sitelerde sormuştum bunları. Reyhani veya şarabe dediklerini öğrenmiştim.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
kardeş bence bu kuşunda güzel şarabi doru diosun ben mustafa
msn: [email protected]
bendede bunların ağ buludusu ve gö sü var
REMİME BAKARSAN TAM ORTADA ŞARABİ SOL ALT KÖŞEDE İSE AĞ BULUDU VAR OKEEE

Ekli dosyalar

• Görüntü057.webp
    Görüntü057.webp
    37.8 KB · Görüntüleme: 2,086

ibrahim abi soğol bizi aydınlattığın için.ben bu kuşlardan çok besledim ağ buludi dediğindende vardı bende.
ama ben tam olarak detaylı bilgiye sahip değilim bize bu kuşları soyunu verdiği yavruları reimli olarak detaylı şekilde anlatırsanız çok sevinirim.

Siz çok değerli arkdaşlarım sizleri ıkı konu hakkından aydınlatmak ısterım 1ncısı Neverdi diye ırk yok Doğrusu MEVERDİDİR bir ırk 2ncısı Şarebe diye bir yok doğrusu Şarabıdır lutfen duzeltın de mıllet dogruyu okusun saygılar

İbrahim

zynlyrk' Alıntı:
Siz çok değerli arkdaşlarım sizleri ıkı konu hakkından aydınlatmak ısterım 1ncısı Neverdi diye ırk yok Doğrusu MEVERDİDİR bir ırk 2ncısı Şarebe diye bir yok doğrusu Şarabıdır lutfen duzeltın de mıllet dogruyu okusun saygılar

İbrahim

Göğ diye birşeymi var gök diye birşeymi var, karaçilmi var arapçilmi var, siyah akbaşmı var kara akbaşmı var, mavi akbaşmı var gök akbaşmı var??? :haha: :haha: :haha:

Öncelikle sizde selam vermesini öğrenin. Bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz fakat sizinki kendinize göre aydınlatma geldiği gibi bize görede yörenizde bu kuşlara verilen isimdir. Her ırkın her rengin yöreye göre isimleri değişiyor sanırım. buda böyle olmasın :hmm: :hmm:

BENİM ESKİ KUŞLARIM

Ekli dosyalar

• buludiii.webp
    buludiii.webp
    63.5 KB · Görüntüleme: 2,168
.

Ekli dosyalar

• sarabeee.webp
    sarabeee.webp
    112 KB · Görüntüleme: 2,111
.

Ekli dosyalar

• SARABİİİİDe.webp
    SARABİİİİDe.webp
    63.4 KB · Görüntüleme: 2,269
.

Ekli dosyalar

• ARABİİİxx.webp
    ARABİİİxx.webp
    67.7 KB · Görüntüleme: 2,258
Bunlar benim eski kuşlar.
bunlarada göğ buludu(buludi diyorsunuz sanırım)

selam arkadaslar ben antepten apo ben fılo ırkı beslıyorum bu arkadasımın sarabı ve reyhanı dedıgı kuslar benım ılgı alanıma gırer ben sızlerı bıraz aydınlatmaya calısayım arkadaslar sımdı reyhanı ve sarabı denılen bu kuslarımız asım maras kokenlıdır turkıyede bu kusların beyazına (düz ağ) göv olana (göv buludu )denır yalnız arkadasımız galıba antakya tarafından oldugundan bu kuslara sarabı ve reyhanı dıyo aslında o yorede bu ısımlerı kullanırlar. sebebıne gelınce bu kuslar surıyede enkıymetlı cınslerdır sırıyedede benım (duz ağ dedım kusa şarabı) (göv buludu dedıme reyhanı )derler yanı arkadasımız yanlıs ısımler dememıs kısaca arkadaslar bu kuslar kalıtelı kus sınıfındadır ortalık kotu kusla dolmaz yorumlara bıraz dıkkat edılırse daha guzel olur saygılar g.antepten balcı apo

arkadaslar tartisilacak bir durum yok sarabi mesef her yerde farkli olabiliyor bu da sarabin tek renk olmamasindandir sanirim arkadasin soyledigi sarabi kiremit rengi olan yani ben oyle dusunuyorum ama uslubnuz inciltici olmasin bizler guvercin besleyen insanlariz yuregimizde kiricilik olmamali guvercin gibi dosthane olalim

Bu kuşlar filo ırkıdır arkadaşlar. Genel olarak şarabi diye geçerler ama kendi içlerinde isimlendirilir.Göv renginde olanlara buludi deriz, çubuksuz beyaz olanlar var sadece kafası sarıdır göksü filan onlara genelde ağ derler onlar sadece erkektir düz beyaz şarabilerde dişi olmaz. Kanatları ve çubuk uçları şeritli ( kalemli ) olanlara genelde ağ şarabi ,kır şarabi derler. Bunların birde kanat çubukları sarı olup kuyruk uçlarıda sarı olanlar vardır onlarada safu, safi,safi şarabi gibi isimler verirler ama yörelere göre isim degişiyor genel olarak şarabi diyoruz veya ağ diyoruz. bu ırkın ortalama 27 çeşit özelliği var birinci sınıf bir ağ için bile çok iyidir diyemiyoruz çok karışık bir ırıktır. filo kusları hakkında bilgi almak isteyen özel msjla ulaşabilir

kardeşim şarabi ve reyhanilerin çok güzel. ben istanbuldan kıral kayserili bende filo yetiştici olarak bu ortamda sizlerle muhabbet etmek isterim. ALLAH kuşlarınzı nazarladan saklasın

Geri