sarı çakal akkuyruklarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turan_44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

turan_44

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
turan onaran
Meslek
otomotiv
İlgi Alanı
tüm doslarıma selamlar saygılar,umarım beğenirsiniz.

Ekli dosyalar

• 100_0185.webp
    100_0185.webp
    20.2 KB · Görüntüleme: 2,945
  • 100_0186.webp
    100_0186.webp
    25.7 KB · Görüntüleme: 3,134
  • 100_0187.webp
    100_0187.webp
    23 KB · Görüntüleme: 3,134
(:

Ekli dosyalar

• 100_0188.webp
    100_0188.webp
    24 KB · Görüntüleme: 3,186
  • 100_0189.webp
    100_0189.webp
    27.6 KB · Görüntüleme: 3,237
  • 100_0197.webp
    100_0197.webp
    25 KB · Görüntüleme: 3,177
(:

Ekli dosyalar

• 100_0200.webp
    100_0200.webp
    70.9 KB · Görüntüleme: 3,068
  • 100_0203.webp
    100_0203.webp
    20 KB · Görüntüleme: 3,082
çok güzeller abi birde dönüşleri uçuş ve makara yaparlarsa edinmek isterim.diğer siyahlarınızda çok güzel maşallah

Kuşlar çok güzel. Bildiğim kadarıyla piyasada çok fazla yok sarı çakallardan. Hiç unutmuyorum İstanbul KMP./ da Melkon amca adında kuşçu bir komşumuz vardı. Onunda böyle sarı çakalları vardı. Fakat kanat kuyruk tu onlar. Çocukken günlerimiz o kuşları izlemekle geçerdi. Bu kuşlar da bana o günleri hatırlattı . Güzel kuşlar Tebrik ederim. İyi günler..

değerli dostum çok teşekkürler,allahım herkesin gönlüne göre versin,SELAMLAR,SAYGILAR.

yavrular büyüdü

Ekli dosyalar

• 100_0291.webp
    100_0291.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 2,797
Merhabalar,

Öncelikle Allah can pekliği versin güzel sarı çakallar ufak tefek çalışılarak (yeni kanlar girilerek rahatlıkla düzelticebileceğiniz ufak tefek kusurlar mevcut).Ama sarı çakalın belli bir renk kalıbı ve fizik kriteri günümüzde oturuşmamış bir anlayışta ilerlemektedir(bu ırk son 8 yıl gibi bir sürede yaygınlaşmış Trakya yerlisi ve kırmızı çakaldan türeme melez kuşlar olduğunu gözlemlemekteyim).Bu yüzdendir ki kuşları değerlendirme yaparken sadece kişisel görüş dahilinde olduğunu benimsemekte özellikle bu ırkın için bilmenizi isterim.Zamanla belli bir kalıp içinde yavaş yavaş standartlarıda belirlenebilir benimsene bilir(kırmızı çakal fizik kriterleri bu kuşalara zamanla atepte olacağı düşüncesindeyim) şuan için kuşlarda hata aramakta bana pek doğru gelmiyor çünkü oluru budur diyeceğimiz bir konuma halen sahip olmayan melez bir ırkla karşı karşıyayız.

Tüm bunlara rağmen sizinle Edirne de ki beğenilen ve damızlık yapılan sarı çakallardan bahsetmek isterim.

Gözleri mavi veya saydam cam beyazı olanlar,kuyruk telekleri 14-16 olanlar,filipa kişiden kişiye değişiyor,altı kapalı ,bel üstü belden kesik full kapalı akkanat akkuyruk sarılar,yaşmaksız muskasız vb izler taşımayanlar,çaparsız ve sazsız,özellikle akkanat veya akkuyruk fark etmez kanatta kuyruğunda saz istenmiyor,genel olarak açık sarılar daha beğeniliyor,orta büyüklükte ve daha irileri daha çok beğeniliyor.

Tavsiyem ve ricam oynarlarla kesinlikle eş olmasına izin vermeyiniz! ve şartlarınız uygunsa acilen bu iki ırkı ayırınız.sarılar siyahla eş olursa yani oynarla ( genelde siyah akkanat veya akkuyruk yavru verir)bu sarıların içinde kökünde de siyah vardır kırmızı çakalın içinde olduğu gibi bu sarılarında kırmızı çakaldan türediğini düşünüyorum ! bu yüzden sarı siyah eşleşmesinden çıkan siyahları anlamanız zor olur istemeden melez oynar bakmak zorunda kalmayın !lütfen dikkat!

iyi günlerde keyifle sağlıklı bir şekilde besleyiniz.Paylaşım için teşekkürler.

canım kardeşim verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim,resimde görünen yavruyu seninde dediğin gibi kuyruğu bozuk verdi,orta 3 tel beyaz ama diğer yavruyu akkanat akkuyruk verdi bakmadılar kısır mülakatım vardı onun altına koydum, onlar bakıyor,şansıma onunda ayakları sakat yeniden yuvaya kovalıyor inşallah diğer yavrular düzenli çıkar ,napayım bulamadım kardeş okadar araştırdım ama olmadı,seninde az çok bilgin var,şansıma sende dağıttın kuşları kısmet olmadı,zamanım olmadığı için senin oralarada gelemedim,yine aklında bulunsun senin istediğin ayarda eline düşerse haber edersen sevinirim. kendine iyi bak ALLAH`,A emanet ol SAYGILAR SELAMLAR

Merhabalar,

Merhaba Turan abi,senin için biraz sarı akkuyruk resmi çekme fırsatım oldu Edirne de bu tarz akkuyruklar beğenilerek besleniyor fikir vermesi açısından ve buralarda nasıl sarı akkuyruklar olduğunu bilmen açısından sana faydalı olabileceği kanısındayım.

Kardeşim bunlar birer şaheser besleyen arkadaşın emeğine ve gönlüne sağlık,hüseyin kardeşim kuşlar arasındaki farklılıkları gördüm,ben nasıl bir çalışma yapmam lazım bildiğin gibi böyle düzenli kuşlar pek yok olanda vermiyor gösterdiğin ilgi ve alaka için çok ama çok teşekkürler,ALLAHA EMANET OL.SAYGILAR SELAMLAR

turan_44' Alıntı:
Kardeşim bunlar birer şaheser besleyen arkadaşın emeğine ve gönlüne sağlık,hüseyin kardeşim kuşlar arasındaki farklılıkları gördüm,ben nasıl bir çalışma yapmam lazım bildiğin gibi böyle düzenli kuşlar pek yok olanda vermiyor gösterdiğin ilgi ve alaka için çok ama çok teşekkürler,ALLAHA EMANET OL.SAYGILAR SELAMLAR

Merhabalar,

Turan abi, kuşlar Serkan Kayataş'a ait.Kendisi kırmızı çakal başta olmak üzere Bursa oynarı ve Sarı çakal yetiştiriyor bu bu ırkların genç Üstadı diyebilirim !Nasıl bir çalışma yapman hakkında söyleyebileceğim tek şey var(önce ne istediğini kafanda belirle! (iyi gözlemle ve kendi kuşlarınla çalış denemeler yap mutlaka bir şekilde istediğini tutturursun bu bir emek ve zaman SABIR bu hobinin başarı anahtarı)(parayla iyi kuş elde edilmiyor öyle olsaydı parayı veren iyi kuş edinirdi bu gönül işi !)Fakat iyi kuş yapabilmek içinde gezmen ve iyi bir gözlemci olman gerekiyor(çeşitli bilgiler edinmeye çalış)Sarı çakalın içinde ne olduğu kendince çöz araştır kendi(meraklı olduğun ırk hakkında emin olduğun doğrularını bul ve hedefler koy )Örnek:Bu yıl renkleri düzeltcem diğer yıl gözleri,fiziği vb(bunları yaparken çeşitli yerlerden kötüde olsa çalışılcak kuşlar bul çapraz eşlemeler yap mutlaka (as kuşlar çıkar)kötüleri ele ve aslarla devam et bu bir süreç. seninde dediğin gibi herkes kendine göre meraklı ve vermeyi istemiyorlar.Bu yüzden kendi kuşunu kendin yap derim ben.KEndi istediğini üretirken sen bil içine ne koyduğunu başkasının bu kuşun içine ne soktuğuna aldanma ve kapılma (genelde doğru değildir anlatılanlar) ! benimde meraklı olduğum ırklar için yaptığım çalışmalar böyle.

Tüm bu düşüncelerimin en önemli kısmı sensin beslediğin ırkı iyi tanıyabilmişsen başarı ve güzellik kendiliğinden gelecektir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar düşüncelerin için teşekkür ederim hoşçakal.

hüseyin kardeşim düşüncelerin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler dediğin gibi zamanla çıkacak yavrularla düzenli çalışmalarla daha iyiye sahip olacağıma inanıyorum,yaza ALLAH nasip ederse yanına gelmeyi düşünüyorum,daha detaylı bilgi alışverişi ve en önemlisi senin gibi değerli dostlar edinmekve tanışmak istiyorum,kendine iyi bak ALLAHA EMANET OL,SELAMLAR SAYGILAR

turan_44' Alıntı:
hüseyin kardeşim düşüncelerin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler dediğin gibi zamanla çıkacak yavrularla düzenli çalışmalarla daha iyiye sahip olacağıma inanıyorum,yaza ALLAH nasip ederse yanına gelmeyi düşünüyorum,daha detaylı bilgi alışverişi ve en önemlisi senin gibi değerli dostlar edinmekve tanışmak istiyorum,kendine iyi bak ALLAHA EMANET OL,SELAMLAR SAYGILAR

Merhaba,

Her şey istek doğrultusunda elimizde olan şeyler mutlaka meraklı kişi istediğini bir şekilde elde eder.Çalış gerisini kısmetinle birlikte Allah verir.

Her zaman Edirne ye beklerim hoşçakal.

offfff be abı o bıcım guzellık bunlar anlamadım allah nazardan saklasın ben bunlardan edınmek ıstıyorum ne olur bana bırtane ayarla

Ne güzel kuşlarmış Maşallah. Bu kuşlar tutar gerçekten, göze hitap ettikleri gibi performanslarıda iyiyse on numara kuşlar.

Merhaba Turan bey;
Sanırım kuşları damızlık besliyorsunuz , anne baba gibi yavrular almak istiyorsunuz.Öncelikle kuşların kostümlerini iyi seçmelisiniz.Kuşların, gaga ,göz,kuyruk kesmesi, tüy yapısı standartlara uymalı.Farz edelim bunları ayarladık, altan gelen yavru anne baba gibi gelmiyor çoğunlukla, ya kanatta saz, yada kuyrukta elif veriyor.Ben bir ara bunların kırmızı akkuyruklarını besledim, anne babalarının kostumlerini iyi seçmeme rağmen yavrular coğunda ya elifli yada kanatta saz cıkıyordu.Bu cıkan yavrulardanda bazen kusursuz renkte kuşlar gelebiliyor.Bu ırklar günümüzde cok azaldı, pazarlara bile cok nadir düşüyor.Bu kuşların başka bir özelliği yavruya düşkün olması ve saatlerce uçması.

nizam bey verdiğin bilgiler için teşekkürler, dediğine katılmamak mümkün değil,aynen yaşadım,altından çıkan yavru kuyrukta 3tel beyaz verdi, bakalım şimdi çıkan yavru nasıl olacak inşallah bu sefer istediğim gibi olur
SAYGILAR SELAMLAR

turan_44' Alıntı:
nizam bey verdiğin bilgiler için teşekkürler, dediğine katılmamak mümkün değil,aynen yaşadım,altından çıkan yavru kuyrukta 3tel beyaz verdi, bakalım şimdi çıkan yavru nasıl olacak inşallah bu sefer istediğim gibi olur
SAYGILAR SELAMLAR

MErhaba,

Bilgi paylaşımlarınıza üretim konusunda bir kaç detay eklemek isterim.Sarı ve kırmızı çakallarda muskalı,yaşmaklı veya çekmeli yüzünde iz taşıyan kuşların gözleri göz çerçeveleri ve kafa yapıları daha sempatik daha göz alıcılıkta güzeldir.Bu tarz açık (kan diyelim) kuşları hiç iz taşımayan (kapalı kan diyelim) kuşlarla çalışılırsa daha güzel renkte ve tip olarak gaga,göz vb yüz simaları daha etkileyici yavrular üretebilirsiniz.Genelde bir çok kişinin yaptığı bana göre yanlış olan bir şey var!Sürekli yüzünde iş taşımayanları yine aynı iz taşımayanlarla eş etmek ! bu şekilde eş edilen kuşlar genelde elif,saz yapıyor renkleri çok koyu olabiliyor ve yüz güzelikleri vasat olabiliyor.özellikle sarılar melez kuşlar olduğu için beyazlıkları fazla bir kuş ile (kapalı & açık kan) çalışmak gerekli.Sürekli bir birine benzeyen izsiz kuşlar zaman zaman DÜZ SARIDA VERİRLER HİÇ BİR YERİNDE BEYAZ YOKTUR.

Bu melez kuşlarda damızlık oluştururken yüzünde,belinde,kafasında,karın altında ki beyazlıkların fazla olması gibi vb yerlerinde beyazlığı fazla olan kuşlardan yavru almaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Sevgilerimle.

Canım kardeşim turhan çalışmaların bilgilerin ve resimlerin için seni kutlarım sarı akkuyruk ve kanatkuyruklarını çok beğendim hayırlarını gör bol yavrulu sezonlar dilerim selamlar.

Geri