Sarı Kafa Miskide Aranan Özellikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nadyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

nadyas

Üye
Siteyi ziyaret et
İlgi Alanı
Seçiniz
Sarı kafa bir miskide (karakanat,cikolata farketmez) aranacak temel özellikler nelerdir?
Yenişehirden bir çift miski alacagım fakat özelliklerini tam olarak bilmiyorum.Yardım eden Arkadaşlara şimdiden teşşekkürler.

önce soyunu bi sorsan iyi olur çünkü çalışma sonucu ortaya çıkan çok miskiler var. bunun dışında kanat işlemeleri , sarılık olayının ne kadar olacağını , paçalarının sadece parmaklarını kapataçağını ,uzun olmayacağına , gözünün renk tonuna açık olmasına dikkat etmek gerekir. ben bunlara bakarım şahsen.

sitemizde incelerseniz bu konu mevcut.

kaplamada aranacak özellikler şunlar kardeş gagasının üstünde siyahlık olmamasına dikkat et gaga altının sarı olması gerekir ensesindeki sarılığa dikkat et tam sarı olsun yeşillik olmasın paçaları şebab paçası gözleri çakmak olacak kırmızı olmasın boyu posu yerinde olsun kanatlarının arasında beyaz beyaz benekler olmasın tam kara olsun kafa yapısı armut olsun göğüs yapısına dikkat et bacakları yerden yüksek olsun hafif kalın olsun kuyruk ucundaki şeritler simsiyah olsun ve bir hizada olsun bel süt beyaz tertemiz ve kalın şuan bukadar geliyor aklıma ama bu özelliklerdeki kuşu bulabilir misin bilmem hayırlı günler!!!! gokhanates_61

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Ömer kardeşim başlık altında belirtirseniz sevinirim...

kazimcankurt' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Ömer kardeşim başlık altında belirtirseniz sevinirim...

viewtopic.php?f=42&t=201 linkinde şebabta, miskide, miroda, kurenkte aranan başlıca özellikler var Kazım Bey. Teşekkürler.

S.A Arkadaşlar ;
Ben 1989 Yılından beri hiç ara vermeden miski kuşu besledim 2002 den buyanıda öntepe sarıkafasını besledim miski bu tarz kuşların genel adı tanelisi var sık tanelisi var muzlusu var vede kaplaması var ;
Mesela tanelisi pulları iri ve koyu siyah olması makbulü birbirine değmemesi boynunda ve kafasında yeşillik ve grilik olmaması gözlerinin beyaz olması bazı bölgelerde ( çakır derler ) kırmızı göz kesinlikle değil kınası hatasız ve boşluksuz olması benim tercihim ama tanelilerde gaga altı dolu olanı nadir olur elleri yukarıdan çook kalın ve kaba olmalı paçaları yanları aşırı uzamamalı beli temiz ve kalın olmalı göğüs kısmı kalın olmalı ensesi uzun ve kalın olmalı vede iri kafalı olmalı ayakları yerden yüksek olmalı beneklerinin tonları dışında tüm aranılan özellikler diğer miskilerdede sabittir değişmez kaplama miski ve muzlu miskidede
Kaplama miskilerde düz ( kabak ) olanların bence genel hatası minyon olmaları ve gagalarının kısa olması dişilerinin belleri geneli bağlıdır kemer vardır buda bu tarz kuşlarda kabul edilmeyecek bir özelliktir kaplamalarda kanat arası boşluksuz siyah olacak ve kanat tonu parlak siyah olanı en makbuldür .
Muzlu miski dediğimiz kuş öntepe miskilerin olmazsa olmazıydı bir zamanlar siyah kanatlı kuşlar geneli cilt problemi olurdu cilt problemini muzlu ile aşardık vede kınayı ağırlaştırmak için kullanırdık muzulunun genel özelliği kanatları açık olur vede kınası ağır olu diğer özellikleri miskilerle aynıdır değişmez sadece kanat tonları farklıdır. Ömer YENER

Ekli dosyalar

• S7301810.webp
    S7301810.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 3,054
Geri