SARIMSAK YUTTURMA!! [YARDIM]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Öncelikle herkeze merhaba size bir kaç sorum olcak

1-ben kuşlarım halsiz olduklarında ağızlarından 1 diş sarımsak yutturuyorum bunu yapmamda bi sakınca varmıdır, yararlımıdır?

2-sarımsağı sularına katsam,sadece 1 kere katsam sonuç alırmıyım yoksa hergünmü katmalıyım ?

zararı olacagını sanmıyorum sarımsak yanlış bilmiyorsam bagırsak kurtlarını dökmede faydalı hem güvercinin bagışıklık sisteminin daha direncli olması için yararlı ben sularına katmadım haftada yada 2 haftada bir güvercinlerime veririm sarımsak suana kadar hiç bi zararını görmedim :slm:

Selamlar,

Haftada bir kere sularına sarımsak ve sirke karışımı verirseniz, kuşlarınıza hem doğal antibiyotik vermiş hemde iç bakterilere karşı korumuş olursunuz. Bu uygulamada 2 litre suya bir dış sarımsağı havanda döverek ve bir yemek kaşığı sirke ile karıştırıp uygulayınız.
Saygılarımla,
Aykut Karabulut

sayın abim

sarımsak kusta kan dolasımı hızlandırır ve sındırımı kolaylastırır ve en buyuk ozellıgıde antıbıyotık etkısı olması ...Eger hasta yem yemeyen yada kuruma hastalıgı gecırıp sık sık su ıcen ama yem yemeyen kusun varsa bır diş sarımsak verebılırsın...kuslarının genel olarak saglıklı olmasını ıstıyorsan yukarıda abımın dedıgı gıbı sırke ve sarımsagı sularına ekleyebılırsın

az vermende sakınca yok (haftada 1) ama fazla verirsen, kuşun metabolizmasını bozar daha fazla hasta edersin, yani sarımsak insanlar içinde doğal antibiyotik ve tansiyon dengeleyicidir. fazlası zarardır.

Kuşta pusma vs. belirgin rahatsızlık varsa elinle yutturman tedavi sürecini hızlandırır ama kuşlarda hiç bir problem yokken kendin yutturmaya çalışırken kuşa zarar verebilirsin, bu yüzden de aykut ağbinin dediği şekilde havanda dövüp sirke ile karıştırıp rutin olarak sularına karıştırabilirsin.

sarımsağı sadece hasta olduklarında verme bence;
bilenler vardır belki yumurtlamayan kuşa da sarımsak verilir,yarası olana da ağız yarası olana da sallabaş a titremeye kısacası sarımsak herşeye iyi gelir antibiyotik dir ben her akşam belirli kuşlara atıyorum şükür hiç hastalık bulaşmıyor. iyidir iyi :)

hiçbir zararı olmaz faydası olur bence 2 günde bir ver kuşa iyi geliyor :heyo:

S.a kuşlarımda kırgınlık var bazılarında bi kavanozda sarimsakla suyu karıştırdım bir gün bekledim bunu kuşların içme suyuna katarsam faydasını gorurmuyum yada şırınga yoluyla ağızdan direk versen dağ mi faydali olur bir kavanoz suya 6 7 tane sarımsak dogradim içme sularinami katmaliyim yoksa siringayla agizdanmi verim yardimlariniz için tsk ederim şimdiden.. .

Doğal katkılar normal zamanlarda ve/veya hastalık zamanları dahil destek amaçlı kullnılmalıdır. Önce kuşlarınızın hastalığı tespit ve tedavi edilmelidir. Siteden Ecoli diye aratabilir, bunun yanında uygun bir karma tedavi uygulayabilirsiniz (ör: amoksisilin + nidazol +ercefuryl + mikostatin+ vitamin vs. gibi) genellikle daha iyi sonuç verir). imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alabilirsiniz. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. Geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri