sarmısak yağı kullanan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zahirbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

zahirbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zahir önen
Meslek
şelale peyzaj
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar sarmısak yağı kullanan varmı kullanıpta faydasını gören varmı

Ben bir ara bira mayası tozu almıştım, yeme karıştırırken samırsak yagı dök dediler, faydası varmı bilmiyorum fakat kokusundan kuşlar cok aç olmazsa yemi yemiyorlar.Ben halsiz kuşlara takviye şeklinde kullanmıştım.Bira mayası tozunuda kullanmayı bıraktım, daha cok posta kuşlarında kullanıyorlar bu katkı maddelerini,faydasını görmedim kuşlar hep solunum problemi yaşadı.Belcika orjinli tozdu.

Merhaba ben sarımsağın kendisini kullanıyorum.Bu forumda bir abimiz karabiberle karıştır keyifsiz kuşlara ver demişti bende kullandım çok faydasını gördüm.Sarımsak yağı daha ağır olur herhalde koku bakımından kuşlara itici gelebilir.Kendisini kullanmak daha kolay geliyor saygılar.

Çok büyük bir parça olmamak koşulu ile Nohut yarısı kadar bir parça sarımsak hasta kuşlarınıza faydalı olabilir , sarımsağın doğal antibiyotik özelliği vardır .. Sıklıkla kullanmayın kursakları taşlıkları zarar görebilir, malum sarımsak acıdır, kuşlarıda mide asitleri olmadığı için aşırısı faydadan çok zarar verir, küçük parçalar halinde bir kaç gün tok kuşalara verebilirsiniz faydalı olur .. selamlarŞEREF

sarımsak yağı doğal antibiyotiktir, ayrıca sağlıklı ve parlak tüy yapısına destek olur. bira mayasıyla kullanılmasının çok özel bir nedeni yoktur. bira mayasının yeme yapışmasını sağlar. yeme yapışmayan toz bira mayası solunum yolu problemlerine neden olabilir. ilk etapta kuşlara itici gelebilir sarımsak ama faydalıdır. bir suluğa bir diş sarımsağı ezip kullanıyorum ben. saygılar..

slm arkadaşlar ben samırsagı iç hastalıklarında yag ile karıştırarak veriyorum 2diş samısagı iyice ezerek yarım çay bardagı yag yarım limon sıkarak çay kaşıgının ucuyla tuz karıştırrım çay kaşıgı ile sabahları veririm birkaç günde kuş yayılmaya başlar

s.a bende veriyorum ama şu şekilde bir pet kola şişesine 10 15 diş sarımsagı koyuyorum üzerinede yeteri kadar su koyup bekletiyorum azıkapalı bi şekilde zaman zaman da kuşlarımız sulugunu temiz su koyunca iki üç kapak kadar temiz suya ilave ediyorum şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim faydalı oldugunada inanıyorum çünkü antibiyotik hemde dogal zamanla bekledimi zaten turşu gibi oluyor bence aradada keyifsiz kuşlara bazen mısır kadar bi parça yutduruyorum bir kaç gün deniyorum bunu şimdi ilaçlar vitaminler çok derneklerde ama bende kullanmama ragmen eskiden ben çocukken yani daha eski olduguna inanıyorum bu uygulamalar vardı sonuçda insanların kullandıgı ilaçlarda doga anamızın bize verdiklerinden deyilmi.balıkesirden saygılar....

ben de sarımsagı kullanıyordum artık pek fazla kullanmıyorum benimde kulanma seklim baska 3-4 diş sarımsagı soyup ikiye bölüp suluklarına koyuyorum ve arkasından da yarım limonu sıkıyorum suluklarına suyu doldurup veriyorum zaRARINI SU ANA KADAR görmedim ...

ARKADASLAR SARIMSAK YAĞININ FAYDALARI SUNLAR Balgam söktürür.
*Saçlara iyi gelir.Saç dökülmesi ve kırılmasını engeller.
*Kanserden koruyucu etkisi bulunur.
*Böbrek taşlarının düşürülmesini yardımcı olur.
*Öksürük, nefes darlığı, astım gibi solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelir.
*Yüksek tansiyon hastalığı bulunanlar için tansiyon dengeleyicidir.
*Kalbi kuvvetlendirir.
*Kaşlarını yanlışlıkla fazla alan bayanlar için kaşların yeniden çıkmasını sağlar.
AYRICA

1 SU BARDAĞINA AÇ KARNINA GÜNDE 3 KEZ 3 DAMLA DAMLATILARAK İÇİLİR

Öncelikle sa 1 dış sarımsak kesip kuşlara veya suya at sonra elma sirkesi veya 1 lt suya 1 çay bardagı kefir koy kusların derencini artirir diskilari sıvı yapmazlar bunrıbunrı haftada bir yap

Konu eski ama deneyimlerimi paylaşayım, mecbur kalmadıkça ilaç kullanmak yerine kuşların bağışıklık sitemini güçlendirmeliyiz, bunun yolları nelerdir, ek takviyeler yapmamız gereklidir.

Ben Depovit'in sarımsak yağı ve zeytinyağını dönüşümlü olarak yine Depovit'in gold bira mayası ile yeme karıştırıp veriyorum, bağışıklı sistemini güçlendirmek için çok faydalıdır, herkeze kullanmalarını tavsiye ederim.

Ayrıca Depovit'in Prozyme F5 toz probiyotiğini de kullanıyorum, probiyotik takviyelerinden sonra elma ve ayva sirkesi karışımı kullanıyorum. Sirke prebiyotik olduğundan, yararlı bakteri sayısını çoğaltma etkisi yaratır, solunum yollarına iyi gelir ve antioksidandır.

Son düzenleme:
Geri