SAYA BESLEYEN VR TAKLACI BESLEYEN IKI KUSCU ARASIDAKI FARK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogukan35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dogukan35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yildirim
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kuşlar
Herkese slm olsun arkadaslar abiler kardesler ..dun bu siteye uye oldum ve istedimki bi konu basligida ben acayim ve bu konu basligi altinda yorum yapalim ...saya ve taklaci besleyen kisilerin kisilik karekteristik analizini yapmak iki birbirinden farkli guvercin irkinin kisiler ustundeki etkisini tartisalim yorumunda bulunalim istedim..saya ucus itibari ile seri ucan suratli ucan ve manevra kabiliyeti yuksek bi kustur..taklaci ise tam tersi agir ucan olumsuz hava kosularinda ucarken direnc gosteremeyen yavru almasi zor yavruyu egitip ucurmasi emek isteyen zor bi kustur cok sabir ve titiz olmak gerekiyo..peki bu iki zit karekterli kusun insan kisiligi ve ruh hali bi benzerligi varmi..saya ve taklaci konusunda tum guvercin severlerin degerli yorumlarini bekliyorum..

Hosgeldin birader umarim iyi vakit gecirirsin...keske baska bir Konu acsaydin cunku boyle konular bizi birbirimize dusurur bence Yani hic geregi yok

yok usta tartısırsak ısın ıcında cıkamayız.Thales denız kenarında yasadıgı ıcın hersey sudan meydana gelmıstır der..Ama aslına bakarsak bende düz kuslar besleyenlerın ıcınden taklacı ırkına yatkınlıkla buyudum...Taklacı kuslara sahıbım...Yanı ırk beslemenın herhangı bır ınsan karekterıne baglı oldugunu dusunmuyorum..Baska bırsey bu anlatılamıyor :)

Selamlar,

Bu konu kişilik meselesinden çok, biraz alışkanlıklara, biraz bulunduğunuz yöredeki güvercin cinslerine, birazda mahallenizdeki güvercin besleyenlerin ellerindeki cinslere göre sıralanabilir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Selam
Aykut abiye katılıyorum yaşanılan yöreye göre değişir.
Aynı zaman da Romada Romalı gibi davranacaksın:))))...

herkese selam..bi abimiz var bulunmus oldugum yerde 5 veya 6 yil kadar taklaci beslemis taki bi arkadasi hediye bi cift saya verene kadar.. iki uc ay icersinde taklacilarin hepsini elinden cikarip sayaya cevirmis kumesi..NEDEN SAYA DIYE SORMUSTUM KENDISINE ..taklaci zor bi kus ucurmasi zor uretimi zor sahin ve atmaca kolay aliyo ve sayayi ucurmasi daha keyifli oyun yapmalari daha heycan verici yere donerek inmeleri sanki hizini alamayip yere cakilicakmis hissi vermesi insanda ister istemez bi adrenalin yaratiyo demisti..ayrica.. altindan cikacak yavrunun rengi her zaman merak konusu oluyo.. taklaci oyle degil sabuni ile sabuniyi eslestidiginde gelicek yavru bellidir ..dedi.. farkli tur kus besleme durumu birazcikta olsa kisilikle ve ruh haliyle alakasi var bence..posta guvercini besleyene sorsaniz neden posta diye yon bulma kabiliyetleri cok yuksek veya iyi yavru bakiyolar diye cvp vericektir eminim.. (: :tamam:

bence aykut abinin dediği gibi yöre,mahalle,mesela ben mardin fazla beslemedim saya da aynı şekilde yerimde oldukça müsayit ama mardin oyun yapıyo gidip başka dama atıyo kendini uraşamam ben onların peşinde dam dam dolaşamam onun için posta bakıyorum yediği yemin hakkını veriyo kuş performans sergiliyo düşünsenize teyy kalkıp diyarbakırdan istanbula geliyor kuş:)benim amca oğulları 15 km yoldan gelipte bi halimizi hatırımızı sormuyolar:)

Geri