saya fotolari

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar

capar ayrı bir güvercin ırkımı acaba merak ettim, onlar kesinlikle saya, ilk kez siden duydum, biri mavi başlardan gelme pal, diğeri karabaşlardan gelme sazkanat diye geçer

Capar bir renk unsurudur IRK Icermez, Bu kuslarin irki SAYA'dir..
O zaman CAPAR-BEYAZ Eslesmesinden Alinan Mavi Bas Mavi Kuyruklar YOZ'mudur, Kesinlikle SAYA'dir..
Bilgilerinize...

dushekimi' Alıntı:
capar ayrı bir güvercin ırkımı acaba merak ettim, onlar kesinlikle saya, ilk kez siden duydum, biri mavi başlardan gelme pal, diğeri karabaşlardan gelme sazkanat diye geçer
kuslar aynen dedigin gibidir bilader tsk

maşallah güzel kuşlar allah bol yavru aldırsın.

malatya' Alıntı:
arkadaşım biz sayayıda biliriz çaparıda bas baya çapar 3 5 resimdekiler güvercinden anlayana sor örenmiş olursun
Sanirim kusculuktan cok iyi anliyor herseyi cok iyi biliyorsun, senelerini bu ise vermis bir insansin, o zaman Senin deyimiyle bu Capar irkinin bize ucus seklini anlatirmisin ne yapar bu capar?

bak bende merak ettim, 10 yıllık kelbek bakıcısı olarak, çapar ırkını sizden öğrenmiş olurum, pekiii anası kelebek babası kelebek yavrusu çapra ırkı oluyor öyle mi, bizim yöremizde de çapar değil PAL derler ama 8 yaşındaki çocuk onun ırkının kelebek,saya olduğunu bilir, şunu desen itirazım olmaz kelebektir ama çapar derler , ok, ona kimseninitirazı olmaz, çoğuyerde bu tür kuşlara çapar dendiğini biliyorum ama ırk olarak dersen, sen ya sen kelebekten anlamıyorusn yada boşuna laf kalabalığı yapıyorsun. genelde kafa kuyruk kuşların bir kaç yavruda bir böyle çapar,pal yavru verirler, onuda sütbeyaza vurursun kafa kuyruğun kralını alırsın, bunuda öğren...

Sagolun insallah beyaz yavrulardan biri erkek cikarda pal la eslerim de soyle lekesiz bir kafa kuyruk alirim cok hosuma gidiyor lekesiz kafa kuyruk kuslar

ewet kuşların gercektencok güzel

ELEMİM

benimde elmide senin mavi çaparından dişi var ama kanatalırnda saz yok, kkümesimdeki en kral kuş diyebilirm,eşide vardı oda beyaz erkekti, ama sağolsun burdaki kuşçular ile bu ortamdaki dostluğun yarı olmadığından yakaladılar ve kuşu sakladılar,yok diyorlar kuşa, yerine başka beyaz getirdiler bunu tuttuk diye ama,ben kuşu 100 mt.tanırım,sizin anlayacağınız böyle güzel ve damarı sağlam kuşları kollamak gerekiyor, şimdi de mavi baştan gelme erkek beyaz arar oldum. hayırlısı

SELAMLAR
Tolgahan bey kuşlarınız çok güzel maşallah allah nazardan saklasın sağlıklı bol yavrulu günler dilerim...
Paylaşım için teşekkürler...

paylaşımın için tşk ederim.güzel kuşlar

yoreden yoreye degısıyo kuslara verılen adlar 3 ve 5 deki kuslarada bızım burda mavi ve kara baska diolar..beyaz vurursan bu kuşlara kafa kuyruklardan çıkma kafa kuyruk alırsın

tolgahan' Alıntı:
dushekimi' Alıntı:
canım arkadaşım arap olana sazlı diyorsun maviyede pal sen ya kuşları iyi tanımıyorsun yada başka türlü öğrenmişsin kuşçuluğu omaviden geldiği belli olan beyazlık çapar olur düz mavi olsaydı pal olurdu yani arap veya süt beyaz birkuş rengini nerden geldiğini bilirsin beyaz pal olmaz nedeni neden geldiği belli değil ama sazlı dediğin kuşun beyazı var o işte çapar olur mavi temiz beyazı yoksa pal olur yani renk olan ama düz kuşlar beyaz ve siyah hariç saya egede kelebek istanbul ve genelde anadoluda bilinir yardımcı oldumsa ne mutlu bana saygılarımla yani çaparda sayada kelebekte aynı soy yöre isimleri farklı olan güvercin türümüz herkeze bol yavrulu sağlıklı kümesler

erdinç_34' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:
dushekimi' Alıntı:
canım arkadaşım arap olana sazlı diyorsun maviyede pal sen ya kuşları iyi tanımıyorsun yada başka türlü öğrenmişsin kuşçuluğu omaviden geldiği belli olan beyazlık çapar olur düz mavi olsaydı pal olurdu yani arap veya süt beyaz birkuş rengini nerden geldiğini bilirsin beyaz pal olmaz nedeni neden geldiği belli değil ama sazlı dediğin kuşun beyazı var o işte çapar olur mavi temiz beyazı yoksa pal olur yani renk olan ama düz kuşlar beyaz ve siyah hariç saya egede kelebek istanbul ve genelde anadoluda bilinir yardımcı oldumsa ne mutlu bana saygılarımla yani çaparda sayada kelebekte aynı soy yöre isimleri farklı olan güvercin türümüz herkeze bol yavrulu sağlıklı kümesler
ya bazen beni okadar cok gùldùrùyorsunuzki yani helal olsun ben sahsen kusculugu bilmem zaten emanet bu hayvanlar bana ben yemliyorum hayrina... kuslar izmirlidir burda renkler dedigim gibidir sizde nasildir nedir bilmem sen kendi kusuna ister capar de ister kapar de ben anlamaz saygilarimla

Tolgahan Tebrik Ediyorum seni :)

Canım kardeşim mavibaşlarını gördüm ikinci resimdeki karabaşın burun üzerindeki brozesinide arap çaparla çalışarak kaybedebilirsin bir kardeşimde saz kanat diye yazmış İstanbul,da mavi sazlı olarak geçer bol yavrulu sezon dilerim.Mavi sazlının göz yapısını pek beğendim.Çift mavibaştan gelme beyazla çalışır isen kafa kuyruk yavru alabilirsin.

Canım kardeşim üzülmene gerek yok benim aslan memur kardeşim mavilerden bir beyaz erkek herzaman iyi kuş besliyene herzaman hediyemiz olabilir bilmem İstanbul,a gelebilirmisin veyahut benim sık sık Bandırmaya gidip gelen bir kardeşim var onunlada gönderebilirim illaki görüşmek ister isen yönetici arkaşlarda telefonum var selamlar.

Geri