SAYA IRKI YUVAYA BAĞLIMIDIR

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes Ok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Enes Ok

Üye
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Yaş
25
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Ok
Meslek
öğrenci
Şehir
Manisa
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar Kelebekler Her kuşcunun pırıltısana bakar mı yoksa sadece kendi evine mi bakarlar ? laç gün uçumasam iyice alışırlar.
 
HER CİNS GÜVERCİNİN ;

KENDİNE ÖZGÜ ( HAS )ÖZELİKLERİ VAR . DÖNMESİ ,TAKLA ATMASI ,DALMASI,BURGUSU ,YÜKSEK UÇMASI ,UZUN SÜRE UÇMASI , UZAK MESAFEDEN GELEBİLMESİ , GÜZEL ( SÜS ) OLMASI ,...GİBİ

SEN HANGİ ÖZELİKTE KUŞ BESLEMEK İSTEDİĞİNE KARAR VERMEN DAHA İYİ OLACAKTIR.

GÖRSELLİK APAYRI , ZEKA APAYRI ....HEPSİ BİR ARADA OLMASINI BEKLEMEYELİM .

KELEBEKLERE GELELİM , KÜMESİNE ÇOK BAĞLI OLANLARI DA ,OLMAYANLARI DA VAR ELBET.İYİ BİR IRK SEÇİMİ , SECERELİ OLANLAR KEYİF VERECEKTİR.KANAATINDAYIM.
https://www.facebook.com/kuslardiyari
 
yeni alinan kelebegi alistirmak zordur. yani soyle anlatayim, kus bir sure bantli kalir ve terasi tanir. daha sonra bandi sokersin salarsin. kus duvara cikar iner. 10-15 gun duvardan duvara gezer. alisti dersin. diger kuslarinla birlikte kaldirirsin yavas yavas yukselirler. ilk gordugu piriltida yikilir. ama her kus icin bunu diyemeyiz. avareden yakaladigim ve hic bantlamadigim karakuyruk kelebegim vardi. aylarca besledim, kendi kumesi disinda hic bir piriltiya bakmiyordu. aldigin kuslari esle ve yavrularini almaya calis ozaman yuvaya daha baglanirlar. kendi kumesinde cikarttigin ve buyuttugun kuslarda kolay kolay kacmazlar.
 
Abi 2 saya ırkı güvercinim kendileri uctu uzaktaki kuşçunun kuslara takıldı Geri geldi kuslar bende duralı 2 hafta olmadı yani damarı iyimidir
 
Enes Ok' Alıntı:
Abi 2 saya ırkı güvercinim kendileri uctu uzaktaki kuşçunun kuslara takıldı Geri geldi kuslar bende duralı 2 hafta olmadı yani damarı iyimidir
damarli olup olmadigi 1 ucurmada hemen belli olmaz. onemli olan kuslarin baska kumeslerden gelen piriltiya refleks gostermemeleridir. bundan kastim kusun baska evlerin uzerinde ucmasi degil, baska evlerde kus besleyenlerin kuslari kaldirip,pirilti vermesi sonucunda senin kuslarinin o kuslarin yanina konmasidir. kuslarin esliyse yavru almaya calis. esleri yoksa kuslarina es ayarla. cunku esi olmayan kusun kacmasi daha kolaydir.
 
Aç kalmadıkça veya yuvasında rahat etmedikçe, alışan kuşun başka yere inmesi zordur bu her güvercin ırkı için geçerli. Kuşun kaçma sebeplerinin başında yeni alışmış olması gelir, kayboluyorsa sebebi yine başkadır martı kovalamış olabilir, kümesde büyümüş olan kuş eş olmasa bile kaçması mümkün değildir. İnsanların zekası ve huyu nasıl farklıysa kuşlarında aynı şekilde farklı, akıllı damar olan kuşlar zaten kendini belli ederler, kuş iyi damar değilse 2 ay kapalı kalsa bile kaçabilme ihtimali vardır.
 
Geri
Üst