SAYA ( KELEBEK ) PERFORMANS IRKIMIDIR YOKSA KOSTUM IRKIMIDIR ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Kelebek (Saya) Performans Irkımı Yoksa Kostüm Irkımıdır?

• Saya performans ırkıdır.

Oy: 44 84.6%
  • Saya kostüm ırkıdır.

Oy: 8 15.4%

• Kullanılan toplam oy
    52

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar
BUYRUN DUSUNCELERINIZI TEORILERINIZI BEKLIYORUM EK OLARAK OLURSA NE OLUR OLMAZSA NE OLUR SAYGILARIMLA ...

Benim görüşüm kostüm ama yani kelebeklerde büyük bir performans hiç görmedim yani en fazla yarım saat uçan kelebeğe şahit oldum mesela bursa oynarı denseydi hem performans hem kostüm derdim ama kelebekte performans pek öne çıkan bir şeçenek olmadığı için kostüm bence en doğrusu...Yani bilmiyorum belki ustalar daha iyi bilir ama kelebekte bir dönüş performansı olmalı okadar bunun dışındakiler kostüme giriyor yani fazlada uçmadığından, kısacası benim görüşüm bu saygılar

Performansı sınıflandırsak daha iyi olur bence değilmi.
Benim düşüncem Performans ve kostüm için beslenmesi gereken kuşlardır her zaman canlı renk içerirler...

haltbar' Alıntı:
Benim görüşüm kostüm ama yani kelebeklerde büyük bir performans hiç görmedim yani en fazla yarım saat uçan kelebeğe şahit oldum mesela bursa oynarı denseydi hem performans hem kostüm derdim ama kelebekte performans pek öne çıkan bir şeçenek olmadığı için kostüm bence en doğrusu...Yani bilmiyorum belki ustalar daha iyi bilir ama kelebekte bir dönüş performansı olmalı okadar bunun dışındakiler kostüme giriyor yani fazlada uçmadığından, kısacası benim görüşüm bu saygılar

selam osman kardesim yani sence 1 kelebek performansli bir kus degildir ve 2 oynayani oynatmali oynamayanida kostumle degerlendirmelimi diyorsun...ikinci dedigin olabilir eyvallah ama irki kostume sokmamiz icin yeterli degildir kanimca... ama birinci dedigine katilmiyorum cunku kelebek oyun konusunda en zengin irktir asagi oynar carpraza karsiya oynar bir yapragin dususu gibi oynar donek gibi olmasada pervane gibi doner dar olur genis olur vs.vs.vs. ve ucma sureside kusun egitimine baglidir...

sevgili haltbar kardesime katilmadigimi belirtmek istiyorum, Ben daha cok su an icin Kostume yonelmis durumdayim, fakat kostume yoneldigim kuslarda bile bilhassa Mavi Çakallarımda 2 saate kadar verim alabiliyorum, Ben oynarin Kostum gorusune önyargılıyım, burda forumda bir cok kere neden kapalı oynar bakılır diye konular actık tartıstık, oynar kusu tam 4x4 performans kuşudur, yalniz bilincisz ama tecrubeli yetistiricilerimiz tarafindan kapali beslenerek bu ozelliginin on plana cikmasi engellenmektedir,
Kelebek kusunda benim basarmak istedigim Kusursuz kostum + tam performans, bunada guzel antreman sistemiyle cok yaklastigima inaniyorum, umarim bu performansi sizlerle paylasmakta nasip olur.

Bence performans kuşu ama günümüzde kostüme önem vererek kuşları hiç uçurmadan damızlıklara kapatıldığı için performans kuşundan daha çok kostüm kuşuna dönmeye başladığı izlenimindeyim Saygılar.. Serdar bey ayrıca sizin kelebekleride izlemek isterim Göürşmek üzere

saya güvercin uçurulup seyredilip keyif alınacak bir ırkımızdır.şayet bir marifeti olmamış olsa sadece güzel görünümü için beslenmiş olsa o zaman kostüm kuşu diyebiliriz .fakat uçurma.oyun gibi .terimler saya için kullanıldığı için bence saya performans kuşudur.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

osman bey siz uçan kelebek görmemişsiniz sanırım en çok uçanın yarım saat uçtuğunu yazmışsınız.güneşli havada kuşlarımı gökyüzde göremediğimi söylesem size ve saatlerce de kaldığını söylesem abartmış olmam sanırım,bunların içinde tel kuyruklar çoğunluklu olmak üzere kırmızı ,mavi çakallar,karabaşlar, yani tek tip de değil uçurduğum kelebeklerim ama uçuşta kelebek kuşuna söz söyletmezler. bunun yanında performansları tolga beyin dediği gibi güzel oyunlusu döneği bozAR derler,gördünüzmü bilmem hiç kelebeklerin dönüş stillerini,hiç bir ıkta olmayan bir çok değişik dönüşü stilleri vardır. düze,dike,çapraz,huni şeklinde , hortum, vs. bunları seyretmeden ,görmeden kelebek kuşun neler yaptığnı söylemek pek doğru değil.
kostum konusuna gelince bende kostüm+performans bakıyorum, ama asla kapalı değil, havalar müsade ettikçe mutlaka her gün sabah 07-08 arası uçururum, akşamlarıda , sadece kelebek ırkında değil ben başlı başına telkafeS kuşçuluğuna karşıyım, ben kuşumun havada sergilediği oyunla, yıldıza çıktığında yaptığı hareketlerle mutlu oluyorum, kümesteki kuş isterse altın yumurtlasın benim için değersizdir. SELAM VE DUA İLE KALIN...

kostümde maksat nedir, renk olarak, istenen görünüm özelliği olarak en iyinimi yetiştirmektir. bu bir anlmada da o kuşun en değerlisi demek, şuan revaçta olan miro,sarıkafa kaplamalar, vs.vs. şimdi arkadaşlar şöyle sorayım o zaman bu kostüm olayını kuşun değerimi belirliyor, yoksa o kuşun uçma kabiliyeti olmadığından mıdır kostüm, çünkü güvercin ırkları içinde uçamayanlarda var, bildiğim kadarıyla king. balonlar, ama tahminimce kostüm kuşun değeri ile aynı orantılıdır. peki durum böyle olduğunda niye kelbek ırkında da bu durum yaşanmasın, avatarımda ki sarı kesme baskanın solunda kaşı vardır, ana babasına 1,000 ytl isteniyor, bunlar ki tel kafeste üretilen ama kusursuz olanları damızlık bırakılanlardan, böyle kaşı vs.kusuru olanlarda satılıyor. şimdi bu yetiştirici kostüm mü bakıyor yoka bunun başka bir adımı var,

Ben kelebeğin1. akıllı olmasına,2. kostumüne bakarım, 3.dönuş olarakta öne doğru kapatacak azda olsa, birde uctumu kaybolacak noktaya cıkacak. bunu sölemeye gerek yok :)
Kelebek değince cok çeşit var nasıl girsem konuya, kostüm besleyen bir kişi önce karar verecek.Kelebeğin hangi cinsini beslemeliyim,kafakuyrukmu, telkuyrukmu, cil kaplanmı, kemalpaşamı önce buna karar verecek.Öle hepsinden birer cift kumeste olsun yok öle bu kostum kuşu besliyorum anlamına gelmez.

selam arkadaşlar herkeze iyi geceler.aslında kelebekteki bahsi geçen şu tepe olur veya olmaz mevzusundan bence daha önemli birkonu bu bahsedilen.kelebekte oyunmu önemli kostummü?kelebek nedir havada çeşitli oyunlar sergileyen,antrenmanına göre gayet yüksek ve uzun süreli uçabilen kuşlardır.bakın (: kuşlardır diyorum.neden güvercin bir kuştur ve bence havada olması gerek.şimdi ben çocukluğumda bir süre baktım ama malum aile baskısı yüzünden bunu çok sürdüremedim.bundan altı yıl önce yeniden başladım çünkü aklımdan hiç çıkmadı bu denememde kuş gribine kadar sürdü.kümesi boşalttım.ama bu çok uzun sürmedi sanırım üç yıldır yine bakıyorum.konuya geleceğim belki benden daha bilgili olanlar vardır.bu konuda iddaa etmiyorum.ama eskiden kuşlar vardı kelebekler yani çokta şimdiki kostüm olayı yoktu mesela kara kuyruklar vardı müthiş dönerlerdi.ama şimdi kusur sayılabilecek bir sürü özellikleri vardı kuyruk altı beyaz tüy sakal ehhh idare edecek kadar öyle çok sakal yoktu o zamanlar unutamadığım bıyıklı derdik karakuyruklar vardıki görmeğe değer.neyse bu kostüm kuşları kelebeklerden gelme kuşlarsa şayet bakın yeni bir konu değil anlatmak istediğim ama şu bir gerçekki bildiğim çoğu kostüm kuşu havada pek başarılı değil.kostüm olmasın demiyorum ama kuşlarımız her yönden iyi olmalı bence.gerçi işin zoruda bu galiba kostüm tutturulsa oyun olmuyor ,oyun olsa kostüm olmuyor hoş ben oyunu tercih ederim ama dediğim gibi asıl yapmamız gereken herikisinide yakalamak.ama sanırım buda kostüm kuşu bakan arkadaşların kapalı kümeslerinde olması mümkün değil.kuşlar uçurulmuyor uçmayan bir kuşu bu iki kategoride olup olmadığını maalesef anlamak mümküm değil.gerçi onlarada hak vermemek mümkün değil nasıl uçursunlar artık bu iş bir sektör olmuş hobiden ziyade yani maddi yönden mümkünmü 1000 ytl verilen bir kuşu uçurmak malum çoğu insan iki ay çalışıyor o para için.aslında bizler için acı bir durum bu paraların kümeslerde kapatılan kuşlar için verilmesine.mutlaka bir bedel olur ama sadece kümeste bakılan yani damızlık denilen kuşlara vermek çok galiba.işin acı kısmı havada oyunları süper olan çoğu kelebek renkleri bozuk diye çerez paralarına satılıyorlar 10 ytl -20 ytl bence acı olan bu.eskiden yoktu sanırım yada biz küçük olduğumuzdan farkına varmıyorduk.ama bildiğim eskiden iddaalar olurdu idaaya tuttuşanlar kelebekleri toplayıp şehrin uzak bir yerinden salarlardı ,herkez yani idaaya girenler bazıları bacaklarınada para bağlarlardı ki bu kişiler kuşlarına çok güvenen kişilerdi hem oyun hemde akıl yönünden.yazılacak çok şey var aslında ama tabi herikiside olursa çok iyi olur kostüm ve performans ayrıca kostümleri olmayan çok kaliteli oyunlu kelebeklerde bu arada heba olmasın onlarada sahip çıkalım lütfen.kendinize iyi bakın.herkeze tekrar iyi geceler.
bu arada bende balıkesirliyim.

BENCE GENEL OLARAK KELEBEGIN HAVADA OYNAMASI MASADA DURUP POZ VERMESINDEN DAHA ZEVKLIDIR... BIR HAYVAN SEVER OLARAK KELEBEGI GOKLERDEN MAHRUM BIRAKAMAM UZULURUM SIMDI BIZ GELECEGE KELEBEK KOSTUM IRKIDIR DERSEK SIMDIDEN O KUSLARI TELLERIN ARKASINA KAPATMIS OLMAZMIYIZ...BENDE IKI KUMES VAR DISARDAKI GENCLERIN ICERDEKI YASLI KUSLARIN AMA IKI GUNDE BIR BAZEN HERGUN ACIYORUM KAPILARINI IKIDE PARTAL YAPIYORUM ARTIK AKSAMA KAPATIYORUM ONLARI... PALTOLU SEPET KUYRUK OLSUN BALON OLSUN VS. VS. BUNUN GIBI KUSLAR PEK UCMAZ HAVADA SIFIRDIR KOSTUMLE SINIRLIDIR YETENEGI KOSTUM IRKIDIR OTMEZDE...YENI YETISTIRICILER ICIN ONERIM KELBEGIN KOSTUMUNDEN COK HAVADAKI OYUNU ZEVK VERECEKTIR AMA DEMIYORUMKI KOSTUM OLMASIN ODA OLSUN BEN ISTEMEZMIYIM KUSUMUN DEGERINI ARTIRMAK BEN HERYERDE UCURAMAM KUSUMU UCURAMADIGIM YERDEDE KOSTUM AVANTAJI ONE CIKSIN ISTERIM KI KIM ISTEMEZ..OYUNLA KOSTUM BIR ARDA OLURMU :? INSALLAH O GUNLERIDE GORUCEZ...

Re: SAYA ( KELEBEK ) PERFORMANS IRKIMIDIR YOKSA KOSTUM IRKIMIDIR

HERKESE SELAM..Bu konu ile ilgili bi kaç cümlede ben yazmak istiyorum..20 seneden fazladir kuş beslemekteyim..ızmirliyim ve çoğunluk olarak karanfil beslemekteyim..şunu belirtmek isterimki.. kuşçuluk bi moda ve arz talep durumu bana göre..15 sene önceki karanfil ile şuanki karanfil arasında çok fark var..onbeş sene önceki karanfilde bi oyun pek olmazdi ama şuan karanfillerin en az yüzde 80 oynuyo..bi sekılde oyunlu olan edremit kelebekleri ile kostüm diye tabir edilen kuşlar eşleştiriliyo.. kostümune önem veren kuşçularin bi çoğu kuşun oyun performansininda olmasını istiyo bu bi aynı zamanda arz talep meselesi cunki..siz bi ton para vericeksiniz ama kuşunuz oynamicak ama on liralık kuş fıldır fıldır oynucak..öyle bi durum yok şuan.. siz ucuramazsiniz kaçar, şahin alır, nazar değer korkusu ile o ayrı..ama bugün kostüm olarak bakılan kuşların büyük çoğunluğu oyunludur olması gerektiği gibi..on beş sene önceki karanfiller yok artık şuan herkezin bildiği gibi karanfiller kırmızı..siyah..sarı..mavi.. beyaz eşlermelerinden oluşan kuşlardir.. Hiç oyun göstermeyen karanfilden çok değil üç kuşak oyunlu bir beyaz eşleşmesi ile gayet güzel oynuyan yeni karanfil soyları türetebilirsiniz..bu benim kostüm kuşu olarak tabir edilen karanfiller hakkındaki fikrim.. saygılar..

SELAM
OYUN KADAR AKIL DA ÖNEMLİ...
DÜŞÜNÜYORUM DA DÜZE GİDİP HAVADA ZEVK YAPTIRAN KARA TELLİ KELEBEK BENİM SEVDİGİM GİBİ SARI TELLİ VEYA SARI KUYRUK OLSA DAHA GÜZEL OLMAZMI?BENCE SÜPER OLURDU...

Bana göre kelebek oyuncu bir ırktır performans kelimesini kullanmak istemedim Benim amacım kelebekte havada gösterdigi oyunu kadar(karşıya ip gibi,aşığı seri)yerde durduğunda eşgali renk tonu uyumu kostüm şıklığıda dahildir hepsi bir olmalıdır her konuda tam ve her zevke uymalı.

kesinlikle performans ırkıdır öyle olmasa zaten dönücü ırklar grubunda olmazdı. ayrıca performans ırkı olması için saatlerce uçması gerekmez zaten iyi dönen bir sayada nerdeyse boş kanat yoktur ve çok çabuk yorulur. ticaret için sadece kostümüne önem verenler olabilir ama buda behsedildiği gibi bir arz talep meselesidir ama benim gördüğüm gerçek kelebekçiler kesinlikle performansa bakar

Kelebek diyince aklimiza kostum ve donus ön plana cikar... yani tamam kostumu iyidir ama donus olmadiktan sonra saga sola ucmus pek onemi yok.. donus olurda her renkten varsa kusta oda olacak is degildir.. mesela bi mavi cakal düsünelim serkan BONCUk kardesiminiz gibi o kuslarda kostum var bide oynak havada fildir fildir dondugunu dusunun. yada Kara kuyruk mavi kafalar vs... ama bide su tarafi var arap yada beyaz. alti üstü beyaz yada arap diyebilirsinis. ama oda oyle degil.. yani kisisel zevklere baglidir... Bana sorarsaniz en guzeli hem kostum hemde donus olmasidir. mesela bi kara kuyrugu bi telliyi bi mavi kafayi dusunun havada tatmin ediyor. yerde ayri bi keyif veriyor ayri ayri dusunemezsiniz bence.... saygilarla... Ortayol ÖMER....

Geri