Saya Kelebek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
SAYA (Kelebek)

Saya veya diğer ismi ile kelebek ırkımız genelde yurdumuzun batı bölgelerinde daha yoğunlukta beslenen bir ırkımızdır.

Genel özelikleri; uzun gagalı, paçalı kuyruk üstü bezesiz, nadiren siyah, genelde ise açık renkte beyaza yakın göz rengi, 14-16 kuyruk teleği ve tabiki bir de havada yapmış oldukları oyunlardır. Havadaki “sayma”diye adlandırılan oyunları birkaç çeşitte olup tüm oyun çeşitleri ayrı bir güzeliktedir Ve her çeşit oynama sitili de beğenilir. Oyun yapmayan cinsleri begenilmez veya sadece renk olarak beslenir. Bu ırkımızda daha çok kısa gagalı olan misirilerde görülen tepe(perçem) , kuyruk üstü yağ bezesi ve göğüste bulunan gül görülmez. Tepe nadiren görülsede gül kesinlikle görülmez.

Renkleri konusuna gelince her renkte saya(kelebek) ırkına rastlamamız mümkündür. Bu ırkımızın kendi içersinde adlandırılmaları ise ya beslendiği yörenin ismi ile (Balıkesir, ödemiş, veya bursa gibi )veya taşıdığı renginden alır (kaplan, arap, çakal, bozalı, pal v.s)

Uysal bir yapıya sahip olan bu ırkımız terbiye ve eğitime musait bir ırkımızdır. Kümesine olan sadakati, yavru bakımları ve hastalıklara olan dirençleri beğenilir. Havada kalma süreleri eğitimcisinin uçurma ve antremanlarına göre 5dk. İle 1,5 saat arasında değişir. Ortalama olarak havada tutuldukları zaman 15-20 dk arasındadır.

tel kuyruk maaşallahçok güzel,oyunuda güzelmiş,hemde çakır, bir tek teli fazla sanırım , az telli ile vurursan güzel yavrular alırsın,

izmitten canerin tel kuyrukları.........

dushekimi' Alıntı:
tel kuyruk maaşallahçok güzel,oyunuda güzelmiş,hemde çakır, bir tek teli fazla sanırım , az telli ile vurursan güzel yavrular alırsın,
teşekkürler.inşallah güzel yavru alırız daha yavru almadım çakır gözlü erkekten tyeni aldım hayırlısı bakalım...

s.a caner bey tel kuyruklarınız (karakuyruk) oldukca güzel görünüyor. bunların oyunlarıda mükemmeldir.butarz kuşları izlerken dönekleri hiç aramıyorum.bol yavru alman dileğiyle.
saygılar
ÖMÜR DENİZ

Merhabalar,Caner bey,maşallah telkuyruklarınız benimde çok ilgimi çekti.Yaklaşık 3üç yıl önce değerli bir abimden bir çift bu trazda kelebek hediye gelmişti,ve onları havada izlerken çok büyük keyif alıyordum,sizin kuşlarınızında havada size keyif vereceğinden şüphem yok,sağlıklı yetiştirmeler dilerim.

Caner en sonunda izmit e gelip o tel kuyruk çakır gözlü erkeği alacağım senden...harika bir kuş ...Allah nazardan saklasın bol bol yavrular nasip etsin e bir çift te bize nasip etsin:)

saya yerde tavuk gibidir ama kalktımı kendini seyrettirir.

tavuk gibidir derken neyi kastettiğini anlamadım, biraz daha açarmısın, kelebekler havada olduğu kadar yerde de alımlıdır ve göze hitab eder,

Ekli dosyalar

• DSC00145.webp
    DSC00145.webp
    94.6 KB · Görüntüleme: 1,509
  • kırmızı çakal 1.webp
    kırmızı çakal 1.webp
    69.4 KB · Görüntüleme: 1,512
  • DSC00050.JPG
    DSC00050.JPG
    975.5 KB · Görüntüleme: 1,505
mehmet bey sayalarınızın maşallahı var.hepsi birer kartpostal olacak kadar güzel.saygılar.Ömür Deniz.

tüm arkadaşlara selamlar öncelikle kuşlarının maşallahı var rabbim tüyü kadar ömür versin güle güle besle.birde bu tavuk kelimesini kullanan arkadaş ne anlamda kulanmış bilmiyorum ama hiç hoş bulmadım kelebek kuşu yerde bir başka güzeldir kelebek olduğunu havada olduğu gibi yerdede belli eder heybetiyle endamıyla tavuk benzetmesi ne alaka anlayamadım?(lütfen emeğe saygı!)Hepinize saygı ve selamlar allaha emanet olun görüşmek dileğiyle.

canar kardeş kuşlar guzel ama gercekden kuyrukda telıfazla ama bun aztelı kuyruklu bır dışıyle eşlersen ozman gercekden cok harıka bır yavruelde edersın hayırlı yetışdırmelersanna...

arkadaşalar bende tel kuyruk besliyorum kuşlarım düze gidiyor yaklaşık 10 yıl oldu kuşlar bende artık dışarıdan aldıgı kuşlar kalmadı hem ayarlar hemde iyi yavru veriyorlar.başka da kelebek cinsi beslemem

dushekimi' Alıntı:
tavuk gibidir derken neyi kastettiğini anlamadım, biraz daha açarmısın, kelebekler havada olduğu kadar yerde de alımlıdır ve göze hitab eder,
Arkadaş yerde iken kolay kolay havalanmazlar demek istemiş herhalde. Kelebekler taklacı ırkından sonra, gerek kostüm gerek uçuculuk açısından en sevdiğim türdür. Uzunca bir süre güvercin beslemeye ara vermiştim, Kelebek türü ile yeniden başlıyorum. :tamam:

mrb arkadaşlar ben bursadan sabri nasip olursa yarın kendi telli lerimin resimlerini koyucam kuşlarınıza allah tüyü kadar ömür wersin

SAYA LARA-KELEBEKLERE TAVUK GİBİLER DİYENLER İLK ÖNCE KENDİ KÜMESLERİNDEKİ TAVUKLARINA BİR BAKSINLAR BENCE. SAYA-KELEBEK KUŞLARI YERDE DE HAVADA DA EN HAREKETLİ KUŞLARDIR.YETERKİ SAYA LARI UÇURMASINI BİLİN. UÇURMASINI BİLEN KÜMESİ AÇTIĞI GİBİ HAVAYA KALKAR, İSTEDİĞİN ZAMANDA YERE İNDİRİRSİNİZ. YOK 20 DAKİKA UÇARLAR YOK 30 DAKİKA UÇARLAR DİYENLER DE GERÇEK SAYACILARIN KUŞLARINI GÖRMEMİŞLERDİR YADA SAYALARLA HİÇ İŞTİGAL ETMEMİŞLERDİR. SAYA YI İSTEDİKTEN SONRA SABAHTAN AKŞAMA KADAR ÜST ÜST E POSTA POSTA UÇURABİLİRSİNİZ. HİÇ SAYA BESLEMEYENLER LÜTFEN İSTİRHAM EDİYORUM SAYALARIMIZ HAKKINDA YORUM YAPMASINLAR. HAA SAYA BESLEMEYİDE TAVSİYE EDERİM.

Geri