SAYALARDA SAHİBİNE BAĞLILIK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes Ok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Enes Ok

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Ok
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Öncelikle merhaba arkadaşlar soru şu olacak

kümesimde 3 saya vardı dün 1 azman ile uçurdum bi anda yükseldiler çok açıldılar kümese ,inemiyorlardı yabancı kuş gibi açıldılar diğer kuşçuda uçuruyordu 1 ini kaptı diğerleri geri geldi 30 dk sonra kendi kendine 2 saya kalktı uzaktakı adamın kuşlara takıldı geri geldi yani bu olay geri gelme olayı kuşun sadık damarlı olduğu anlamınamı geliyor öyleyse nesillerini devam ettiricem yardımlarınızı bekliyorum

ÖNEMLİ: kuşa nasıl pırıltı verirlir indirmek için kuş havadyken kesin görürmü saya ve azman adına söylüyorum

SAYGILAR...

Bende saya besledim, sayalar dağınık ucar o yuzden bu kuşları kume kuşlarıyla ucurursanız toplu ucarlar yoksa başka kuşcuların tavanına dönuş yaparlar sanki onlar ucuruyormuş gibi dönüşlerini yaptıktan sonra kümeslerine geri gelirler.f-16 ucağı gibi görevlerini tamamlar üsse dönerler :)buda diğer kuşcularda heyecan yaşatır.

Kuşlar yetişkin ve yeni alıştıysa çevreyi tanıması için zamana ihtiyaçları olur, Sayalar dağınık uçarlar ama normalde başka kümese ait kuşların rotası dahilinde uçmazlar. Çok yakınımda taklacı besleyen var, onlar topluca uçarlarken benim kuşların onlara katıldığını hiç görmedim. Sayalar kümeslerine bağlı kuşlardır, alıştırmak için en garanti yolu önce yavru almakdır.

gökay' Alıntı:
Bende saya besledim, sayalar dağınık ucar o yuzden bu kuşları kume kuşlarıyla ucurursanız toplu ucarlar yoksa başka kuşcuların tavanına dönuş yaparlar sanki onlar ucuruyormuş gibi dönüşlerini yaptıktan sonra kümeslerine geri gelirler.f-16 ucağı gibi görevlerini tamamlar üsse dönerler :)buda diğer kuşcularda heyecan yaşatır.

inanimaz derecede damarli sayalar gordum. kesinlikle baska kumeslerden gelen piriltilara bakmiyorlar. birakin piriltiya bakmayi, baska kumesin kuslarinin uzerinde bile ucmuyolar. kendi evlerinin uzerinde girdap seklini olusturup ari kovanindaki arilar gibi ucuyorlar. tabi bu ust duzey damarli kuslarda gorulen bir ozellik. genel olarak piyasada ki kuslar anlattiginiz gibi baska kumeslere donus yaparlar, hatta yakalanabilirler bile. sagilarimla.

bende kara kuyruk besliyorum kendi yakaladıgım bi damar bitek sıkıntısı var oda sakal atmıyolar buna ragmen kuşlarım oynar gibi açılır yükselir evin üstüne gelince sinekten aşagıda kuşları gördüklerinde deli gibi dönüp çatıya atarlar kendilerini yarım saat sağda solda uçarlar keyiflerine göre yavaş alçalıp oyun oynarlar ama evin üstüne geldiklerinde sinekte oluyolar ve ordan evin üstüne durmadan dönüşleri varki görülmeye değer.

Sayaların arasına bi takım posta atın ve onlarla ucurun sonra bütün kuşlar posta oluyor ne dönüş kalıyor nede dağınık uçuş benim telkuyruklar yakında sürü halinde uçacaklar :)))

Serkan BONCUK' Alıntı:
Sayaların arasına bi takım posta atın ve onlarla ucurun sonra bütün kuşlar posta oluyor ne dönüş kalıyor nede dağınık uçuş benim telkuyruklar yakında sürü halinde uçacaklar :)))
:haha: :slm:
SENİN *TEL KUYRUKLARIN * UÇMASA DA OLUR !

GEÇ KARŞISINA KAHVE İÇ YİNE YETER SERKAN 'IM .. :tamam: :slm:

Saya kuşları dağınık ve solo tarzda uçtukları için arasına toparlayıcı düz uçan kuş lazımdır ama sayalarla düz uçanları beraber kaldırısanda sayalar düz uçanlara uyarak oyun yapmaz sayalar oyuna kapılıp dağıldığı anda düz uçanlarını salarsan toplandığı andada pırıltı verirsen kayıp riski azalır (:

Bende saya uçuyorum arasinda başka bi irk yok oyuna girmeyene kadar iyi yavruya kusmaya basladimi veya yumurtaya yatmaya oynamaktan oraya buraya düşuruyorum biktim kaçan sayadan baska bi irk beslicem bizim burdaki yamyamlar yüzünden.

ibrahim_355' Alıntı:
Bende saya uçuyorum arasinda başka bi irk yok oyuna girmeyene kadar iyi yavruya kusmaya basladimi veya yumurtaya yatmaya oynamaktan oraya buraya düşuruyorum biktim kaçan sayadan baska bi irk beslicem bizim burdaki yamyamlar yüzünden.
:haha:

Ne yalan söyleyeyim benim de bir sürü kuşum kayıp oldu, içlerinde akıllı olanlar zaten kendilerini belli ediyorlar kedi ve köpek sadakatinde bağlılar. Birinci kural yemlemeye dikkat etmek gerekiyor, uçan kuşlara daha çok karbonhidrat ağırlıklı hafif yemler vermek lazım, ikinci kural tok karnına kuş salmamak lazım.

Geri