Sayalarım hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerSerY11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

SerSerY11

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Şahin Çiçek
Meslek
GüvercinciLik :D
İlgi Alanı
Kuşlar
Eş seçimi hakkında karar veremedim yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

Ekli dosyalar

• fotoğraf0065.webp
    fotoğraf0065.webp
    543.7 KB · Görüntüleme: 1,587
  • fotoğraf0066.webp
    fotoğraf0066.webp
    454 KB · Görüntüleme: 1,540
  • fotoğraf0069.webp
    fotoğraf0069.webp
    369.4 KB · Görüntüleme: 1,499
  • fotoğraf0068.webp
    fotoğraf0068.webp
    432.1 KB · Görüntüleme: 1,508
  • fotoğraf0071.webp
    fotoğraf0071.webp
    488.9 KB · Görüntüleme: 1,518
:slm: Sayalar hakkında çok fazla bilgim yok ama saf kan gibi durmuyorlar :hayir: Gayet güzel sağlıklılar sevgilerimle

Sayalar diyorsunuz fakat kuşlarınızın içinde başka cins kuşlarda var. mesela 1. resimdeki beyazın resmi tam çıkmamış. şu an beyaz kırık gibi duruyor.neden derseniz gagası kısa.2 tane saya var kırmızı bozalı ve kırmızı çakal var saya olarak.kırmızı bozalınında kafa kesmesi bozuk.kulak kısmında beyaz girintisi var.fakat kuşlarınız sağlıklı görünüyor. güle güle besleyin. size 1 abi tavsiyesi kümesinde tek ırk a ait kuş beslemeye bakmalısınız.

Sayalardan bahsetmek gerekirse Kırmızı komple ve bir tane düz kırmızı(çakal) var beyazların hangi soya dayandığını yazsaydın daha detaylı bilgi verirdim eğer kırmızı komplelerden ise beyazlarla düz kırmızıları eşle hep bozalı yavru vereceklerdir lakin beyazların neyden geldiği önemli.
Birde kümesinde hangi yörelere ait sayalar var bunlarıda bilmek önemli tek türmü yoksa karışıkmı?

Işte ilk resimdeki beyaz edremitlerden gelme. 1 Posta var o gitcek zaten mısırılerde bakıcı ben sayalar hakkında bilgi istemiştim biliyorum diğerlerinin saya olmadıgını . Suan Bozalı ile 4 . resimdeki kkuşu eş vurdum kara bozalı verdi

Bozalıysa bozalıyla , Edremitse edremit sayasınla eşle.
4.Resimdeki beyaz demekki kara bozalılardn gelmeymi ona arap bir dişi alırsan bozalılardan gelme yavrular şaşmadan bozalı olur.Hepsini rengine ve kendi içindede dahil olmak üzere ırkına göre eşle kümesinde düzene girer.

Geri