sayalarım kaçıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gnc15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

gnc15

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gencer
Meslek
mühendis
İlgi Alanı
Kuşlar
saya beslemeye yeni başladım 7 tane güvercinim var 5 i saya 2 çift eş yumurtası varken uçuruyorum hep gidiyor 1 ay kanadı bantlı kaldığı halde gidiyor ne yapmam lazım şimdiye kadar 5 kuş kaçırdım

Canım kardeşim saya kuşu aptaldır kabul ediyorum da bu kadarıda olmaz kuşların tek kanadı bantlı etrafı görüp tanımasına fırsat vermedinmi ? tepip kovalayıp veya havaya atma yapmaman poşetle korkutmaman lazım birde rüzgarlı havada uçurmaman gerekir kendini atar yerini zor bulur bana göre uçurucu hatası bırak kendi kendine kalksın ufak ufak alışsın ondan sonra uçurursun selamlar.

usta zaten 1 ay kanadı bantlı hiç kovalamadım kanadını açtım hiç kovalamadım hava kararacağına doğru açıp yemledim tam alıştı dedim uçurmaya başladım kaçtılar şimdi bile uçurmuyorum sayaları satıp başka bir ırka mı geçsem

Canım kardeşim öyle yaptıysan doğrudur üzüntü yapıp vazgeçme sana aptalları denk gelmiş 55 senedir besliyorum benim de senin üzüldüğün durumlara düştüğüm olmuştu o dur budur sisli havalarda ve rüzgarlı havalar da uçurmamağa gayret göster saygılarımla.

1 ay bağlı kalmış kuş kendiliğinden kalkıp gitti ise sorun yok eski evini aramaya çıkmış olabilir. ancak 3-5 gün kanadını saldıktan sonra yayılıp siz uçurmaya başladığında gitti ise hemen elden çıkar kardeşim. Ben Konya'da taklacı ırkı besliyorum. Anaçlarımıgeçtim yavrularımın 1 tanesi çok uzağa değil komşumuza tutulsun. Hemen o ırkı elden çıkarıyorum. Bizde tutulan bir kuş sürekli sizi üzecek olarak tanımlanır. Başarılar dlerim.

öncelikle cevabnız için teşekkürler bendede 2 tane taklacı var taklacılar 3 gün bağlı kaldığı halde gitmediler sayalara göre daha yerine sadıklar galiba.bide benim bulunduğum bölgede kaçak kuş çok oluyor taklacılarla çekebilimiyim bunları

Yeni ucuracağın sayaları alıştırmak için baska gibi kume ucucu kuşlarıyla ucurmanı tavsiye ederim.Sayadan sayaya fark var İstanbul sayası genelde damarlı olur, fakat bu gönen edremit sayaları bende de zamanında baya sorun yaratmıştı.Ahmet abinin dediği gibi ruzgarı sevmez aptal olur nerde cok kume varsa oraya dalar.

cevabın için teşekkür ederim abi benimkiler edremit sayası benim ön tarafımda dönek uçuruyolar kuşlarımdan biride hep oraya gidiyordu neyseki onu satıp kurtuldum

cevabın için teşekkür ederim sayaları zaten satmayı düşünüyorum bu yüzden bana hangi türü önerirsiniz her pırıltıya inmiyecek oyun kuşu olarak dönek almayı düşündüm fakat benim etrafımda çok dönek uçuran var bu yüzden çekerler hemen

Ahmet abi; kelebek kuşları aptaldır demişsin.Bu ırkın nekadar akıllı bir ırk olduğunu usta kuşçular bilir.Bilinçsiz eşleme sonucu bir çok kuş ırkı ne yazıkki aptal oluyor.Buna diyecek lafım yok.Özellikle kardeş kardeşe eşlemeler sonucu.Kuş kaçıyorsa ya çok sıkıştırıyorsundur ya da çevresini tanımasına fırsat vermiyorsundur.Kuşlar özellikle eş zamanı eski yuvalarını hatırlarlar ve bulmak için kaçarlar.Bu dönemde dikkat etmeniz gerekir.Benim sattığım sayalardan bir çoğu üç dört sefer belli aralıklarla döndü.6 ay sonra geri gelenler oldu.Saya kuşları akıllıdır eski yuvasına geri dönecektir muhakkak.Eski sayalar yok artık yerini kostüm aldı ama bu kuşlar yinede akıllı kuşlardır.Kuşları uçurmak için acele etmeyiniz.Saygılar

gnc15' Alıntı:
saya beslemeye yeni başladım 7 tane güvercinim var 5 i saya 2 çift eş yumurtası varken uçuruyorum hep gidiyor 1 ay kanadı bantlı kaldığı halde gidiyor ne yapmam lazım şimdiye kadar 5 kuş kaçırdım

Şimdi sizin sorunun bir kaç sebebi olabilir öncelikle :

1) Kuştan kuşa illaki fark vardır ama saya kuşu akıllıdır. 1 ay bantlı tutunca gitmeyeceğinin bir garantisi yok . Kuş birilerinin damarıysa kanadına makas atılsa 2 ay 3 ayda tutulsada nafile kanat verdiğinde illaki evini arar.

2) Uçkun kuşlar bunlar ilk uçurduğunuzda fazla yükselir üstüne ırkın acemisi iseniz kontrol edemez kaybersiniz kuşu .
Öneri : Kanat verir vermez uçmaya zorlamayın , kendileri dama çatıya bir inip kalksın . Hepsine aynı anda kanat vermeyin , elinizde alışkın kuş yoksa birkaç tane bango/azman tarzı kuş edinin bunlarla uçurun . Alışma dönemlerinde asla fazla yükselmelerine izin vermeyin alıştıktan sonra gözü kapalı uçurabilirsin . Ortam ve şartlar çok kötü değilse yemini suyunu düzgün veriyorsanız gitmez kuş.

Bence Ahmet amcam çok doğru söylemiş saya kuşu genelde aptal olur ama akıllısıda tam akıllı olur. İnanırmısınız bilmem ama bundan 14 sene önce ikitellide kuş besliyorum bir takım kara bas karakuyruk kelebek aldım erkek eş düşkünüydü dişisini hiç uçurmamıştım erkekte iki yada üç defa yükseldi makina gibi dönüyordu...sonra kuşu çok önemsemediğim için getirip semtim olan kocamustafapaşa fatihten attım çocuk aklı işte ozamanlar...ikitelliye kümesr gittiğimizde bi baktık kuş bizden öncr orda aradaki mesafe 22 km. Ondan sonra arkadaşlarla iddaya giriyorduk kuşuna parasına kelebek ikitelliye dönermi dönemezmi herkes basıyordu parayı kuşu...kardeşmle baya bi yolumuzu bulmuştuk o kelebeğin sayesinde. Nitekim demek istediğim akillisina denk gelmek lazim kocamustafapaşada arkadaşımda var bir tane siyah çapar erkek kus deli gibi dönüyor gidiyor geziyor kaçtı diyorsun 15 dakika sonra pat matkap gibi şov yapa yapa geliyor... akıllısını bulmak zor...

Söz açılmışken 7-8 sene önce bir ara kafam bozuldu edirnekapı kuş pazarına alışık olan kuşlardan kuşpazarına götürmüştüm iki baska ile karabaş karakuyruk kelebek fiyat görmeyince pazardan salmıştım, aşayukarı aynı mesafeden 3 kuşu saldım
baskanın biri geldi eve geldiğimde ,karabaşsa 3 gün sonra geldi.Baskanın biri gelmedi.Kuş salma da iddiaya girmem neden dersen en damarlı kuşum bile kapının önunden saldığımda gelmediği olmuştur :)

Geri