Sayın Alabadem Yetiştiricileri Üretim Nasıl Gidiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Sitemizde birkaç tanede olsa alabadem yetiştiricisi var. Peki üretim nasıl gidiyor? Bu güzel ırkımızın yok olmasını engelleyebilecekmiyiz? Umarım herkesin işleri yolundadır. Bol yavrulu, sağlıklı kümesler...

...........SİNAN ÖZTEKİN...............

babaeski de bir büyüğümüzün kümesine gittim geçen gün bir güvercin görmeye, ancak o kadar şaşırdım ki anlatamam. bir kümes dolusu yuvalı alabadem ve siyah akbaş vardı.

gurkanokur' Alıntı:
babaeski de bir büyüğümüzün kümesine gittim geçen gün bir güvercin görmeye, ancak o kadar şaşırdım ki anlatamam. bir kümes dolusu yuvalı alabadem ve siyah akbaş vardı.

Maaşallah... Umarım bu zevkten vazgeçmez. Aksi halde bu ırkı kurtarmamız çok zor olacak...

.......SİNAN ÖZTEKİN........

gurkanokur' Alıntı:
Selamlar Gürkan bey,
Size bu konu ile ilgili özelden bir mesaj gönderdim.
Sevgiler..

gurkanokur' Alıntı:
yuvalı alabadem nesli şuan tükenme noktasında olan alabadem çeşitidir.edirnede bile çok az bulunur işallah böyle saygıdeğer büyüklerimiz çıkarda nesli tükenmez. benimde elimde iki çift bulunmakta işallah çoğaltıcam..

alabadem22' Alıntı:
gurkanokur' Alıntı:
yuvalı alabadem nesli şuan tükenme noktasında olan alabadem çeşitidir.edirnede bile çok az bulunur işallah böyle saygıdeğer büyüklerimiz çıkarda nesli tükenmez. benimde elimde iki çift bulunmakta işallah çoğaltıcam..

İnşallah sorunsuz bir şekilde istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz... Kolay gelsin.....

..........SİNAN ÖZTEKİN.............

polllat' Alıntı:
Sitemizde birkaç tanede olsa alabadem yetiştiricisi var. Peki üretim nasıl gidiyor? Bu güzel ırkımızın yok olmasını engelleyebilecekmiyiz? Umarım herkesin işleri yolundadır. Bol yavrulu, sağlıklı kümesler...

MErhabalar,

Uzun zamandır forumu takip etmiyorum bütün enerjimi yeni üye olduğum bir site alıyor.Burasını biraz aksattım bu yüzden çokk özür dilerim.Sorularınıza geç cevap veriyorum.Tekrar kusura bakamayın.

Alabademin şuan ki durumu 2001,2002,2003.........2005 yıllarına göre çok çok iyi durumda son 4 yıldır gerçekten yok olmanın eşiğinden dönmüş 2009 da altın çağını yaşayan bir durumda.

Belli başlı renklerinde riskli durumları gün geçtikçe iyiye gidiyor.Alabadem beslemek ve üretmek isteyen arkadaşlar.Küllü,Yuva alı,sarı alı ve nudi üretmeye çalışsınlar yani alemli renkler daha az!Düz renklerin durumları daha iyi eğer düz renk tercih ederlerse MERCAN üretmelerini şiddetle tavsiye ederim.

Şuan bizlerin yapması gereken az olan renkleri üretmektir.

Alabadem ırkına göstermiş olduğunuz ilgi alakaya canı gönülden teşekkür ederim.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
polllat' Alıntı:

MErhabalar,

Uzun zamandır forumu takip etmiyorum bütün enerjimi yeni üye olduğum bir site alıyor.Burasını biraz aksattım bu yüzden çokk özür dilerim.Sorularınıza geç cevap veriyorum.Tekrar kusura bakamayın.

Alabademin şuan ki durumu 2001,2002,2003.........2005 yıllarına göre çok çok iyi durumda son 4 yıldır gerçekten yok olmanın eşiğinden dönmüş 2009 da altın çağını yaşayan bir durumda.

Belli başlı renklerinde riskli durumları gün geçtikçe iyiye gidiyor.Alabadem beslemek ve üretmek isteyen arkadaşlar.Küllü,Yuva alı,sarı alı ve nudi üretmeye çalışsınlar yani alemli renkler daha az!Düz renklerin durumları daha iyi eğer düz renk tercih ederlerse MERCAN üretmelerini şiddetle tavsiye ederim.

Şuan bizlerin yapması gereken az olan renkleri üretmektir.

Alabadem ırkına göstermiş olduğunuz ilgi alakaya canı gönülden teşekkür ederim.

Ne demek H.Hüseyin abim sen ve E. Yavuz abim sevdirdiniz bana ve benim gibi bir çok kişiye bu ırkı... Aman üretim iyi gitsinde bu güzelim ırk yok olmasın, kişiler fazla önemli değil... Öğrenci olduğum için Edirne'ye hiç gelemiyorum, gelsem bende kendime göre bu işin bi ucundan tutacağım...

........SİNAN ÖZTEKİN...........

Geri