sayın kuşdostlarımdan yardım !...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jaguares
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

jaguares

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
musa bayındır
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlarım yaklaşık 3 aydır bu çift bende ve oyunlular fakat kuşalrın tam türlerini henüz anlayamadım kime sorsam değişik türler söylüyorlar silik şebab diyen var çakmaklı türü diyen var lütfen işin erbaplarından yardım istiyorum BU KUŞLARIN ASIL TÜRÜ NE? SAĞOLUN ...

Ekli dosyalar

• Foto958.webp
    Foto958.webp
    463.5 KB · Görüntüleme: 1,650
  • Foto957.webp
    Foto957.webp
    145.9 KB · Görüntüleme: 1,635
fikrin için sağool ayrıca fotolarda parlıyor kuşlar açık portakal göğüs cins tahmininde yardımı olurmu bilmem ama bir ayrıntı

miski olabilirler

Bizim burda BenekLi sabuni oLarak qecer yada açık ÇakmakLı.

dişin basık güllü miske erkeğin bozuk güllü miske.şebaplık yok kuşlarında

Selamlar kuşlarınız şebep değil öncelikle, Taklacı güvercin ırkının kostüm ağırlıklı miski bal göğüs perçemli olanların arakuşları bunlar, yani tam olarak kostüm'dedeğil ..
Renkleri açık sinelki miski , yada göğsü morise mor güğüs '' bal göğüs ''miski de denile biklir , bunlara ...
Yapı olarak daha çok uçurma kuşuna yakın bir görüntüleri var .. selamlar ŞEREF

Merhabalar...

Yorumumu öndeki erkeğe bakarak yapacağım. Çünkü arkadaki ne kalemleri belirli ne de göğsü... Kuşların çakmaklı olmadığı ve silik miski olduğu doğru... Bu ayrımı yapmak için sana bir ipucu vereceğim. Miskilerde, sabunilerde (içanadoluda bunlara boz-boz kirli de derler tam şebab değillerse...) kanat telekleri uç kısımlara doğru gittikçe kahverengi tonundadır. Çakmaklı, kağıt mavi gibi yakın akraba formlarda da kanat uçlarına doğru gümüş renk hakimdir. Koyu çakmaklı(kirlilerde) ise daha bir koyu mavi ve siyaha yakın koyuluk mevcuttur. Şebab bir cinsi ifade etmez! Şebablık form masa kuşu olduğunu belirtir. Mermeri, bal göğüs miski-sabuni, şampanya, miro, şarabi, basık beyazlar, basık kağıt maviler-çakmaklılar, basık zil araplar...gibi kuşların genel adıdır.

fikirleriniz ve bilgileriniz ayrıca yardımlarınız için teşekkürler

Açık boz kirli (Ankara)

kuşlar miski fakat ana baba tarafından bir tarafı şebap türünde bir kuş diğer tarafıda oyun tarzında olan kuşlardan bu nedenle şebapla oyun arası kırık bir kuş haline dönüşmüş bu kuşlar bu nedenle renk ve oyun karıştığından arada derede bir kuş olmuş renk olarak miski

Mustafa41' Alıntı:

3 yıl önceki bir konuya vede cevaplar veriliyor belkide kus yasamıyor bile cevapda verilmeyecekdir

bu ve benzeri pek bilgilendirici olmayan konuları güncellemeyelim arkadaslar

Geri