şebab

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zenci15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

zenci15

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kein kein
Meslek
baaaa
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar şebab neye deniyo tam olarak bana açıklama yaparmısınız anlayamadım bi türlü

selam arkadaşım şebab arapca kökenli bir kelimedir.anlamı güzel .yapılı .yakışıklı .alımlı.demek şebab kuşlarda rengi fiziği cok güzel olan kuşlardır bildiim budur.

evet rengi fizigi cok guzel olmakla birilikte pacaları kılıç pasa gibi ama degil üçgensi bir sekilde olmalı ve kırık olmamalı cok hos gorunmeli
saygılar

hımm teşekkür ederim ama bana paçanın üst tarafında çıkan geniş tüylere dediler ama bi türlü çözemedim neyse sağolun

arapça anlamı güsel demek ben bu kdr biliyom
KUBİLAY saygılarımla......

Şebaplarda bacaklar dolgun ve diktir. Kilic pacalidirlar. Tirnak, göz, gaga uyumludur. Boyu uzun olur, komutan duruşu yaparlar. vs...

arkadaşlar şebab arapça bir kelimedir . arapçada bir kelimenin bir çok anlamı bulunmaktadır şebab genç erkek güzel anlamına geldiği gibi asıl kulalnılan anlamı güvercindir yani şebabın kullanım güvercinden gelmektedir. bu kuşalrda ırak kökenli olduğu için yani arap kökenli dilimize ordan girmiştir.

Arkadaşım şebab genel bir terimdir sadece paça değil tam bir bütünlük renk gaga göz tırnak bütünlüğü duruş fizik kafa iriliği ense kalınlığı ayak yüksekliği birde paça kılıç paça değil paçaları yukarıdan sargın kalın gelecek yanlara tek tüy değil 5-6 tüy oda aşırı uzun olması genede makbul değil .Şebab arapça bir terim güzellik ve dinçlik demek güzel alımlı olan kuşlara şebab deniyor ama şunu unutmayalı sadece paça değil kuşta bütünlük yani diğer özellikleride olması lazım Ömer YENER

şebab gözel alımlı kuşlardır gaga göz düzgün ve kostum kuşalarıdır ama bu tür diğer kuşlardan uzun ve buyüktür daha alımlı ve dik kuşlardır bi nevi artist gibidir ama her sabuni miski şebab değildir.paçaları dolgundur ama çok uzun değildir paçaları tırnaklarını kapatmaz arkaya doğru dönüktür.bi sürü daha özelliği vardır ben bu ırkı 2 yıldan beri besliyom. renkleride parlak ve çekicidir. :heyo: byy

Ekli dosyalar

• ebab.webp
    ebab.webp
    29.8 KB · Görüntüleme: 2,696
Geri