şebap besleyenler fikir almak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yilmaz58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

yilmaz58

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim yılmaz
Meslek
serbest
İlgi Alanı
arkadaşlar merhaba, deneyimli şebapçı varsa aranızda bana yardımcı olmanızı istiyorum. sabuni şebap besliyorum, kuşlarımda özellikler mevcut pek hatalı kuşum yok, ama kasa olarak büyütmek istiyorum kuşları, iri ve hatasız şebaplar malum fiyatları çok yüksek , o yola başvuramuyorum :) bu nedenle hatalı olan ama poslu şebaplar alıp benimkilerle eşlesem nasıl bir şey çıkar ortaya ? sonuçta 2-3 tane sağlam erkek almam lazım + iyi dişilerimi onlarla eşlemem lazım, çıkan yavruların büyümesini beklemem lazım az çok neye benzedi diye, buda demektir nerden baksan bir senemi alacak diyelim, sonuç iyi olur mu ? deneyen varsa bir söylesinde ona göre başlayayım.

ben senin dediğin işlemi beyazda deniyorum basık beyaz paça tepe olayını çözdüm yalnız dişiler istediğim endamda değiller erkeklerde sorun yok ama dişiler biraz miyon benim istediğim ölçütde değiller şuan 3 tane 17 gunluk yavrum var onların ayak yapıları istediğim tarzda paçalarda bakalım dişiler nasıl boy pos verecek bir nevi deneme yanılma 10 yavruda vermez 1 yavruda verır , şansınız açık olsun saygılar

kaan abi senin dediğin sorun bendede var bende erkekler tepe paça tamam ama dişiler minyon bide pacalarda eksik var benimkilerde senin basık beyazlardan bu iş coook zahmetli ya tam istediğim yavru bu diyorum basına bi iş geliyor veya istediğim gibi cıkmıyor..

babadan itibaren eşleri ayırıp çapraz eşlemeleri yaptınız mı ? 3 kuşak yavru aldığınızı farz edelim; anne babayı ayırın, dişi yi 2. ağız yavru erkeği ile, babayı 2. kuşak yavru dişisi ile eşe vurun (2. kuşakların ikisi de aynı cins çıktıysa 3. kuşağa geçin) 1. ağız yavruları da 3. ağız yavrular ile eşe vurup öyle bir deneyin, bir de yavru döneminde (şebaplar pek uçurulmaz malum) anne babanın önünde mısır, ayçekirdeği, mercimek, prinç, darı, bezelye den oluşan yem karışımı eksik olmasın, yavrular ergenliğine kadar bu yemlerle büyütülsünler, muhtemelen tang gövdeli, kayık gibi göğsü olan endamlı kuşlar çıkar.

(yavrular ile eşe vurun derken 7-8. aydan sonra, vurursanız daha hızlı eş olup yavru alma süresi kısalır.

elimdeki 3. nesil yavrular şuan ergenliğe ulaştıkdan sonra bende bu şekilde bir çaprazlama yapmayı düşünüyorum 1.yavru özllikle dişi kostüm olarak çok iyi erkek ise endamlı göğüslü. yem olayı ben karışık yem kullanmıyorum buğday mısır (kenevir fiğ extralar) yemin büyük etkisi var sanırım

evet yavrular gelişim aşamasındayken anne babaya bahsettiğim şekilde karışımlı yem verip, yavru kuşları da bu şekilde büyüttürürsen, kuşlarda ciddi şekilde irileşme oluyor.

Fakat bu şekilde irileşme yaşayan kuşları 7-8 aylıkken uçurmaya başlaman lazım, şayet 1 yıl bekledikten sonra uçurmaya çalışırsan oldukça zor sökülüyorlar, ama bu şekilde iri bir kuş sökülünce de oldukça uzun süreli uçabiliyor.

Sen şebap besleyeceğin için uçurma sökme derdin pek olmayacağından (tabi bu sana kalmış bir şey) dayan gitsin karışıma.. (ayçekirdeği hem hızlı tüylenme sağlıyor hem de tüyleri daha canlı parlak hale getiriyor)

ben uçurmuyorum malesef yem konusunda haklısnız özellikle kışın bu şart tşk ler bilgiler için

Ne yaparsanız yapın hatalı diye tabir ettiğiniz kuşun kanının girdiği yavrulardan elbet o özellikte kuşlar çıkacaktır belki fiziksel olarak irileştirebilirsiniz ama kalemlerde,kınasında veya paçalarda elbet hata ortaya çıkar bence iyisinden damızlık edinmeye bakın boş yere zaman harcamayın.

Geri