Öncelikle iyi akşamlar herkese, MUSTAFA abicim sana biraz bildiklerimden ve şebab miski özelliklerinden bahsetmek isterim ki bu günden sonra daha bilinçli bir şekilde alışverişe girersin hatamız olduysa affola.
1-Boy yapısı:Boyu yapısı oldukça iri fizikli olmalı beli(kuyruk üstü) geniş ve lekesiz olmalı.
kuyruk(arkası)uzun olmalı küt,duruşu dik olmalı kanatlar herzaman kuyruğun üstünde olmalı kanat düşürmemelidir.
2-Kafa boyun yapısı:İri armut kafalı olmalıdır.Kafa göğse kadar krem parlak renkte kesinlikle mat renk olmamalıdır.
Kafa üzerinde gri çizgiler olmamalıdır.Boyun kalın ense rengi boyun bitimine kadar krem parlak olmalı ve sarı leke olmamalıdır.
3-Gaga:Gagası kemik beyazı renginde ucunda çok açık ve çok hafif kahverengi elif zikir olmalıdır.Çünkü miski olduğunun kanıtıdır zikir
Kürenk lerde bulunmaz.Ve zikir asla siyah renk olmamalıdır.
4-Göz
amarsız,beyaz ile çok açık mavi arasında bir renkte(kirli beyaz) ve şeffaf olmalıdır.
5:Göğüs:Boyun bitiminden kesme aşağı göğüs bitimine kadar portakal sarısı,kiremit rengi olmalıdır.
Dişilerin erkeklere göre daha az olur sarı tonu.
6-Renk kumaş:Gövde tonu parlak krem renginde olmalıdır mat olmamalıdır.Kanat üzerindeki beneklerin tırnak büyüklüğünde olup
beneklerin rengi parlak ve hoş bir kahverengi olmalıdır.Benekler kesinlikle gri,kurşuni,boz ve silik olmayacak.Beneklerin dağılımı
omuz ve çubuklar(kalem) arasında olmalı kanatlardan bozukluk yani beyaz fek olmamalıdır.Kanat uçları çok açık kahve ile limon sarısı karışımı
bir renk tonunda parlak olmalıdır.Gri kurşuni boz olmamalıdır.Kuyruk beyazı ve üç tel kapağın haricinde vücüdun hiçbir yerinde beyaz,gri veya boz
şeklinde tüy bozukluğu olmamalıdır.
7-Kalem(çubuk):İnce parlak hoş bir kahverengi yarım hilal şeklinde olmalıdır.
8-Ayak
armaklar kalın ucun pençe iri bilek kalın ve dolgun paçalar dirsekten başlayıp kılıç paça(yukarı doğru yarım hilal)olacaktır.Ne çok uzun
ne çok kısa olmalı 5-7 cm arasında olanlar makbuldür. Parmak üstleri açık tırnak üstü olmamalıdır.Pençe üzeri kat kat ve kaba paçalı olmalıdır.Tırnaklar
kemik beyazı olmalıdır.
9-Kuyruk:Kuyruk telekleri uzun ve enli olmalı beyazları orantılı olmalı 4-6-8-10 beyaz gibi.Tokalı kuyruk telekleride orantılı olmalıdır.Tokalar çok kalın olmamalı
ve sırttaki renk ile uyumlu olmalıdır.Toka rengiyle kuyruğun rengi tamamen kesişmeli ve bir birine bulaşmamalı net ve belirgin olmalıdır.Tokanın bitiminde kuyruk ucunda
yine yarım santim kadar krem renk olmalıdır ve bütün kuyruk(ak kuyruk)kuşlarda üç tel kapak olmalı bu ak kuyruk olduğunun ispatıdır ve kırılmamış olduğunu belirtir.Ve
kapaklı kuşun altından daha fazla ak kuyruk yavru düşer.
Saygılarımla.............................Reis.