seçilecek performans kuşu sizce hangisidir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

k.murat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat ÖZYANAR
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a

performans kuşu besleyen bireylerde genelde sık sık uygunlanmakta olan bir bir metotla alakalı bilgilerinizi görüşlerinize deneyimlerinizi aktarmanızı umuyorum güzel bir form olacagına inandıgım bir sorum olacak

bir kümesden sadece (BİR TANE TEK) performans kuşu seçmek gibi durumla karşılaşsanız erkek bi kuşmu yoksa dişi bir kuşmu seçersizin nedenleriyle birlikde açıklarsanız umarım ilerde yetişen zevkdaşlarımıza bi nebzede olsa faydalı bilgiler aktarmış olacagımıza inanmaktayım

saygılar

s aMURAT KARDES önemli bir baslık açmıssın buna benzer bir konuyu dişimi erkekmi makbul hangisi önemli diye tartısmıstık

benim için ERKEK MAKBUL DİŞİ TAMAMLAYICIDIR İLERDE DÜŞÜNCELERİMİ DAHA DETAYLI AKTARACAGIM

SAYGILAR

Dişi kuş önemlidir .kim merak ediyorsa kümesinin en iyi erkek kuşunu altı ,üstü boş olan bi dişiye eşlesin kendi görsün hangisi daha önemli.

tarla verimsiz ise istersen klima ile iklimlendir yine de nafile verim alamazsın..

ne amaçla alındığıda önemli kuşu uçurup oynatacaksam erkek kuş alırım fakat kuşların damarı güzelse dişi alır dişiden çoğaltırım benim için damzılık dişidir şimdiyece ne kadar havada kuş izllediysem hep yavrular dişinin hareketlerini yapmakta havada babaya çeken kuş çok az izledim

DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ?

Sayfaya git : 1, 2
Yazar Mesaj
Misafir
Misafir

Konu: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Salı 09 Kas. 2010, 5:37 pm

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar istişareler arasında bir kısım arkadaşlar erkeğin bir kısmıda dişinin önemli olduğu söyleniyor. acaba hangisi daha önemli nedeni ile paylaşırsanız sevinirim.

Deli Asker

Ad Soyad: Tuhran Sezer
Doğum Tarihi: 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Salı 09 Kas. 2010, 9:34 pm

--------------------------------------------------------------------------------

BENCE, KUSCUNUN KUSLARLA NE ÇIKARTMAK ISTEDIGINE BAGLI VE ERKEK'TE DISI'DE ÖNEMLI DERIM.

fuatbc

Ad Soyad: xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 3:50 am

bence olay dısı erkek degıldır dısı yada erkegın nasıl kan aktardıgıdır dusuncem budur her kusun altı saglam olmaya bılır ne kuslar var delı gıbı oynar ama altı bostur...

DELIYUREK41

Ad Soyad: murat koç
Doğum Tarihi: 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 7:21 am

ıkısıde ıyı olmalı dısı kus fotokopı makınası gıbı olacak vurdugun erkegın aynısını vermelı.tabı kendıne has ıyı ozellıklerıde ekleyerek.erkek kusda ıse ıyı damızlık ozellıgı olacak.kus ıyı olabılır fakat yavru dokmez.ıyı erkegı sıra kusada vursan ıyıye yakın 1seyler duser altından.he erkegın ıyı genlerı baskın degılse sureklı uyan dısı arar durursun damızlık erkekde ıyı genler baskın olmalıkı yavrulara aktarılsın ıkı artı ozellıkdekı kusu catarak ıyı cıkarma sansını artırabılırsın kısacası

kırıkkaleli metin

Ad Soyad: metin şahin / [email protected]
Doğum Tarihi: 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 8:49 am

arkadaşlar damızcılıkta dişinin çok önemi vardır. bunu unutmayalım erkek tamamlayıcıdır.
iyibir erkekten kötü bir kuşla. kuş çıkaramazsınız. ama iyibir dişiyle kötübir erkekten kuş çıkabiliyo.

Kuscu-Murat

Ad Soyad: Murat Göcmen
Doğum Tarihi: 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 2:34 pm

Bunu cok tartisirken cogu zaman susarak dinledim, hmm, o halde:

"Ne ekersen onu bicersin"

sözü ise yaramiyor demekki, ...

Cogumuzda elindeki kuslarin nerden geldigini bilmedigimiz icin buna karar vermek zor olacak bana göre, düsünüyorumda, birbirlerimizin Kümesine gitsek ve tek tek her kusa talip olsak, cogumuz belki hic bir kusu elden cikartmak istemez, onun icin hepsi iyidir, iyi olmasinin ölcüsü herkeste farkli oldugu icinde buna saygi duymak gerek, gercekten iyi ve damari tutmus kusu olan varsada, cenànbi Allah onun isini ras getirir insallah, darisi tüm diger Kusculara insallah !

Haksizmiyim ?

Deli Asker

fuatbc

DELIYUREK41

ve kirikkaleli metin`in dedikleri hepsi dogru, güzel güzel tespitler

bilinen dogru 1 olur, ama bu konuda dogrulari say say bitmiyor nerdeyse, gerisini düsünün artik, marifet en kral kusu büyük para ile almak degil, alinan o kusa yakisir sekilde soyunu devam ettirmek, köreltip ise yaramayan kus üretmek degil, citayi hep biraz daha yükseltmek gerek !

Kisa bir örnek, insan oglundan yola cikarsak, Dedem memleketde ciftci idi, irgatlik ile ugrasirdi rahmetli, onun oglu olan Babam yurt disina geldi, okudu, calisti, bir yerlere vardi, onun oglu olan ben yurt disinda dogdu, okudu, calisiyor, kendi isiyle, temennigim bizden olanlarin biraz daha kaliteli olabilmeleri !

Tipki merdivenin basamaklari gibi, git gide yükselmeli veya maksimuma yakin olmali, potansiyeli sonuna kadar kullanip zorlamali, ... haksizmiyim !?!

Oglum sikinti cekmesin diye 10 tane evinizde olsa ve bunu bir gün evladiniza miras biraksaniz, o bu mal varligini kisa bir zamanda yer bitirir, babamin alin teri var iclerinde diyen cikiyor tabiki, ama genele baktigimizda nadir, ... marifet gelecek nesilin öyle bir yerlere varmasiki, kendi evini kendi yapabilesin, istedigi gibi, basari budur, hazira herkes konmak ister, ama kiymeti ne kadar olur düsünün artik, ... kendi emegin olursa icinde daha tatli, daha keyifli oluyor, yalan degil, ...

Bizde yaslilara saygi sonsuzdur, bir mekana geldikleri vakit ayaga kalkilir, kendi yerimizi bile veririz, biz böyle gördük, Almanlarda öyle degil, kalkan saygidan kalkar, cogu takmaz bile, makam önemli burda, ben benim icinde böyle demiyorum, sakin öyle sanmayin, adam yasli ama ici bos ise neye yarar demek istiyorum, gele gele o yasa gelmis ama hic bir ise yaramayan biri, aksine, ters biri birde, kim ne etsin demek geliyor icimden, bilmiyorum anlatabildimmi ?
Boy pos devede`de var, ise yaramadiktan sonra, vatanin, milletin, senin benim`i bosver, kendi isini göremiyeni kim ne etsin, ...

Saygilar

Herkese iyi Damizliklar

kadirsulun

Ad Soyad: kadir sulun
Doğum Tarihi: 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 2:46 pm

bende murat koç beyin dediklerine katılıyorum.her ikiside çok önemli ,sonuç olarak dişi veya erkek çok iyi kuşlar olabilir ama bunu yavrularına ne kadar aktarabildikleri önemli.bence en önemlisi elindeki damızlık dişi veya erkek farketmez yavrularına ne aktardığını çok iyi takip edip ona göre yürümek lazım.

Misafir
Misafir

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 2:52 pm

Benim Fikrimde Erkeğinde Dişininde katkısı vardır.
Kanın tutması önemlidir. (Kan tutması istenilen yavru almaktır)
Kanı tutan erkek ve dişi iyi farklı kuşlara eş ettiğinizde aynı yavruları vermezler ikiside birbirini tamamlayacıdır. Bunun örnekleri sabittir.

Sizlere birşey anlatayım. Zamanın birinde birisi birisine bir dişi kuş vermiş güzel oynayan yavrular almışlar kuşçuluk işte yavruları paylaşamışlardamı yoksa benim kuşun damarı işte gibi lafmı yapmışlar dişiyi verende demişki ver o zaman kuşumu. Dişi Kuşu alanda Erkeğin sahibide O eşlerden çıkan yavrular gibi oynayan kuşlar çıkartamıştır. Belki Dişinin katkısı belki Erkeğin ama bir şekilde birbirini tamamlıyorlar.

malibadur

Ad Soyad: mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 4:40 pm

arkadaşlar bana kalırsa ikiside aynı bi abimiz bir dişi kuştan ötürü fotokopi makinası gibi erkeğin aynısını veriyor derdi .tabi bu her kuş için geçerli değil öyle olsa herkes iki iyi kuşa birbirine vurup herkezde süper oynayan kuşlar çıkardı zaten güvercin beslemenin gizemi burda zaten.tarlanın önemli olduğu kadar tohumun da önemi var.herkeze selamlarve hastalıksız günler.

Kuscu-Murat

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Çarş. 10 Kas. 2010, 6:04 pm

eric

Ad Soyad: ali demir
Doğum Tarihi: 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Perş. 11 Kas. 2010, 2:30 am

elbetteki her ikiside onemlidir ama bence disi biraz daha agir basiyor.

Dr. Sedat

Ad Soyad: Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Perş. 11 Kas. 2010, 4:00 am

selamlar arkadaslar

bu konunun bilimsel tartismasini daha once baska bir baslik atinda yapmistik. BU oyun ozelligini veren genin sexe bagli olmadigi ve autosomal recessive ( yane sekse bagli olmayan genlerde ve cekinik) oldugu yapilan arastirmalar ile saptandigini bir kac arkadasimiz belirtmisti. tam olarak genlerdeki yeri bulunmasada. yane buda bize hem disi hemde erkegin onemli oldugunu ve her iki tarafinda bir birini tamamlamasi gerektigini belirtmistir.

bazen disi bu iyi genleri tasir ve yavruya aktarir, bazen de erkek ama her ikiside aktarmasi lazimki oyun performansi tam ciksin. bu genler cekingen oldugundan devamli ayni soydan ureme yapilmistir cunku bir tek dominant gen disardan girmesi butun performansi bozabilicektir.

o yuzden yeni bir kan sokup kirdigimizda altindan cikan yavrularin ne olacagini denemeden , ucurmadan bilemeyiz. biz zamaninda bir tek oturmus damar disiye bir erkek soktuk 5 yavru ucurduk 5 ide ayri telden caldi, degisik oyun sitili ile. bizim elimizde olan iyi kuslar hep disiydi ama her vurdugumuz erkeklerle istedigimiz sonucun 4 te birini bile alamadik.
o yuzden disi onemlidir diyenlerle ayni fikirde degilim. belki onlarin tecrubeleri bu yonde olmussa bilmem. ve ilk defa oturmus bir erkek damara benim kirmalarimdan bir disi vurdum ve videosu olan duman cikti ayrica 3 kardeside cok benzer oynuyo sanirim tuttu bu sefer ama tam goremedik seneye tam emin olucaz

benim dusuncelerim bunlar

saygilar

Kuscu-Murat

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Perş. 11 Kas. 2010, 4:24 am

insallah abi, hmmm, o zaman yavru kusun icinde olacak, o kadar basit, ana baba yavruyu baglamaz o halde, icinde var ise var, yok ise yapacak birsey yok, soy takibi kolay degil, hele hele bir arada tutulan kuslar icinde, ne kadar sadiktirlar denilse bile, ...

5 yavru 5 farkli sekilde ucuyor ise 10 yavruda nasil sonuc alinirdi onu merak ettim, benim en cok yavru aldigim kus 5`tir bir kustan, her kustan almiyorumda, bu gercekten anlatilmasi ve anlamasi zor bir konu, insallah herkes aradigi kusunu bulur, en iyisi kendi yumurtalarindan tabiki, ...

Saygilar

uygar

Ad Soyad: Uygar ***
Doğum Tarihi: 14/08/33
Forum Kayıt : 19/06/09

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Perş. 11 Kas. 2010, 9:41 pm

Damızlıkta erkek neyse dişide odur fark yoktur. Bizim neyi aradığımız önemlidir elimizde iyi ağır kanlı bir erkek vardır yavruları hep kendine benzer verir o zaman dediğiniz gibi erkeğini veren dişi ararız onla tutabilir...

Elimizdeki dişi ağır kanlıdır o zamanda erkek hafif kanlı fazla baskın karakterli olmayan bi kuş olmalıdır.

Eğer kuşların ikiside ağır baskın ise çok uzun zaman farkına varamayız hangisinden ne çıktığını 5 6 çift yavru denemek gerekir...

Bu saf olmasıyla da biraz alakalı bana göre erkek yada dişimiz saf bir kuş ise kendi genetik yapısını fazla bozmadan sürekli yavrulara da aktarır, o yüzden farklı kan kuşları eş ederken iki tane iyi kuşu birbirine vurmak bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilir...

Benim fikrim dişi daha önemli ama dişiden yavru çıkar diye değil erkeğin iyisi genelde bulunur ama iyi dişi nadir bulunur o yüzden dişilerimizin iyi olması her zaman için bir artıdır...

Renklerde yada oyun stilinde hep anneye yada hep babaya benzer özellikler veriyorsa tersini yapan kuşlarla eş etmek faydalı olabilir...

İki tane sert kuştan sert yavrular çıkabilir sökmesi zor olur, kuşun hızı az olur sık taklalı olur,kanat açma problemi olur vs... olurda olur tabi olması kesin diye birşeyde yok...

Ama benim kanaatim hangi kuşumuz baskınsa diğer kuşumuzu fotokopi gibi yavru veren kuşla eşlersek istediğimiz sonuçları alabilme ihtimalimiz yüksek...

Deli Asker

Ad Soyad: Tuhran Sezer
Doğum Tarihi: 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Cuma 12 Kas. 2010, 3:17 am

Evet güzel tespitler abiler...
Daha çok kuscu damizlik yaptigi kuslari iyi tanimali ve buda deneyimle olur, eger bir irk sürdürmek istiyorsan o irkïn özelliklerini tasiyan disi ve erkek ikiside aynidir zaten, böylece irki koruyabilirsin, eger oyun damari tuturmak istersen erkekte diside ayni tarz oyunu oynamali, yani ayni damardan olduktan sonra problem olmaz, emin olursunki iyide olsa kötüde olsa kus ayni oyunu oynar damari temizse eger. Bazen görürsün cücelerin biri anasina biri babasina yada ikisine birden benzer, bazende biri ötekini bastirir ve bu ancak damara baska kus girince belli olur. Isin asli bence kuslar ayni irktan veya ayni damardan, ayni soydan olduklari sürece erkegi disisi fark etmez ama söyle bisey var her erkek her disi kusa ayni sekilde bakmayabilir buda soyundan gelir.
ÖNEMLI OLAN DAMIZLIK YAPACAGIN KUSLARI IYI TANIMAN, DAMARI TEMIZ TUTMAN VE SOYUNA BASKA KUS KARISTIRMAMAM, ÖYLE SAGDAN SOLDAN KUS SOKARSAN, TÜRLÜ TÜRLÜ SONUÇLAR ELDE EDERSIN.
BU KONUDA ANLAYISIM BUDUR, SAYGILAR!

kuscu_marik

Ad Soyad: muharrem karaderili
Doğum Tarihi: 01/09/62
Forum Kayıt : 12/11/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? C.tesi 13 Kas. 2010, 7:14 pm

sivaslıkral demiş ki:
arkadaşlar istişareler arasında bir kısım arkadaşlar erkeğin bir kısmıda dişinin önemli olduğu söyleniyor. acaba hangisi daha önemli nedeni ile paylaşırsanız sevinirim.

S A Ben yeni üyeyim kuşta önemli olan erkektir tarla dişidir tohum ne ise ürün odur bu benim dogrumdur katılır veye katılmazsınız saygılar yukardaki kıyaslama misal yani örnek olarak verilmiştir tekrar saygılar

kuscu_marik

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? C.tesi 13 Kas. 2010, 7:32 pm

S A Hani bazen derizya bu erkegi GUT a vursan altından çıkan oynar diye bu söylem erkek kuştaki önemi anlatır bu dişi için pek geçerli degildir
ÖRNEK VEREYİM KENDİ BİLDİGİM DUMANLI KİRLİ ERKEGE YİNE KENDİ BİLDİGİM GÖK PERÇEM DİŞİYE VURDUM GÖK PERÇEM DİŞİNİN ANA
PASLI BOZ PERÇEM BABA GÖK BENİM EŞ ETTİGİM DUMANLI KİRLİNİN ANA BOZKİRLİ BABA DUMANLI KİRLİ KARDEŞLERİ
BOZKİRLİ
BOZDUMANLIKİRLİ
KİRLİ
KARA KİRLİ
BEYAZ
AKKUYRUKTA VAR
DUMANJLI KİRLİ
150 YE YAKIN YAVRU ALDIM
AMA DİŞİNİN RENGİ OLAN 1TANE DAHİ GÖK VERMEDİ
YANİ HEP ERKEGİN NESLİNİ VERDİ ŞU AN BESLEDİGİM KUŞLAR 13 YILLIK DAMIZLIGIM BU SAYDIGIM RENKLERİN HARİCİN DEDE AYRI BİR RENK VERMEDİ BENİM BANA GÖRE DOGRUM
ERKEK ÖNEMLİDİR HERKESİN GÖRÜŞÜNEDE SAYGI DUYUYORUM
SAYGILAR

bygecce

Ad Soyad: Furkan YILDIZ
Doğum Tarihi: 25/12/86
Forum Kayıt : 15/10/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? C.tesi 13 Kas. 2010, 10:05 pm

muharrem hocam sendeki örneğe bakarak kanda erkek baskın çıkmış her seferinde
fakat yeni yavrularını aldığımız 2 gökten dişinin göğsü erkeğin göğsüne göre biraz daha koyu
altından gelen yavrulardan biri kopya baba diğeri kopya anne

tohum olmadan bitki olmayacağı gibi tohumda kendi kendine ürün vermez diyerek kendi görüşüm yarı yarıyadır

kuscu_marik

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? C.tesi 13 Kas. 2010, 10:23 pm

S A Furkan kardeş tamam tohum kend kendine bitmez ama tarlaya atıyoruz tarla DİŞİ OHALDE DİŞİ KENDİ KENDİNE YUMURTLADI DİYELİM TOHUMSUZ YUMURTADAN YAVRU NASIL ÇIKACAK ÇKAMAYACAK ÇÜNKÜ DÖL YOK BİRDE BİR ÇİFT YAVRU ALDIM DİYORSUN BİAZ ÇOGALT NELER GÖRECEKSİN SAYGILAR

eric

Ad Soyad: ali demir
Doğum Tarihi: 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Paz 14 Kas. 2010, 1:44 am

ben keni kuslarima gore bu konuda yorum yapiyorum, benim disi kuslar erkek kuslardan biraz daha iyi oyun bakimindan. ama en cokda sans isi.

kuscuozgur

Ad Soyad: özgür delice
Doğum Tarihi: 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Paz 14 Kas. 2010, 2:45 am

önemli olan her iki cinsteki kuşun eksiklerini görüp birbirine eş etmek çıkan yavrular eksiğine göre değerlendirilir her iki cinste aynıdır bir tarafa yönelmek olmaz
kostüm üretenler bilir bazen babayı bazen anneyi bazen ikisinin melezini verir

Forum Admin

Ad Soyad: Güvercin Forum
Doğum Tarihi: 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Paz 14 Kas. 2010, 9:50 am

Forum Admin derki DİŞİ dişi olacak sonra erkek
%70 dişi %30 erkek benim gözümde çiftin damılzık degeri

ali memati

Ad Soyad: ali nart
Doğum Tarihi: 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10

Konu: Geri: DAMIZLIK ERKEK Mİ DİŞİ Mİ ÖNEMLİ ? Paz 14 Kas. 2010, 2:09 pm

sa arkadaşlar bende tecrübelerime dayanarak Muharrem beye katılıyorum.bu konuya verdiği örnekte çok yerinde bir tespit.aynı örnekten yola çıkarak erkek tarlaya ektiğimiz ürün ise tarla dişidir.

iyi bir ürün iyi bir tarlada çok iyi bir ürün vererbilir
iyi bir ürün kötü bir tarlada normal bir ürün verebilir ,kimi beğenir,kimi beğenmez
kötü ürünü ise nasıl bi tarlaya ekersen ek sonuç hüsrandır.

onun içindirki benim için benim sahsı görüşüm ERKEK önemli dişi tamamlayıcıdır

hep demezmiyiz sözün gelişi olarak su erkegi götür guta vur altından iyi kötü bir sey çıkar diye burda anlatılmak istenen erkegin ne kadar saglam olusunu ve önemini arz etmektedir her yorumda bulunanlara saygı duyuyorum ama benim inandıgım ve uyguladıgım olmasını istedigim erkek kusun önemidir

saygılar

sa erkek yada dişi diye bi ayrım yapmak bana göre yanlış olur hangisi daha iyi ise onu almak gerekir yavrular anne yada baba genlerinden hangisi baskınsa ona cekebilecegi gibi anne ve babanın karışımı olabilir ikisindede var olan fakat pasif olan genlerin etkileşimiyle farklı farklı olabilir ama tabiki uygun eşleme yöntemleriyle anne vaya babanın damarına en yakın yavruları elde etmemiz mümkün fakat bu da cok zahmetli bir iş oldugu kanisındayım

erkek tarlaya ektiğimiz ürün ise tarla dişidir.

iyi bir ürün iyi bir tarlada çok iyi bir ürün verebilir
iyi bir ürün kötü bir tarlada normal bir ürün verebilir ,kimi beğenir,kimi beğenmez
kötü ürünü ise nasıl bi tarlaya ekersen ek sonuç hüsrandır.
MESELA ÇOGUNUZ DUYMUSSUNUZDUR SU ERKEGİ GÖTÜR GUTA VUR ALTINDAN İYİ KÖTÜ BİR SEY GELİR
BURDA ANLATILMAK İSTENİLEN ERKEGİN NE KADAR SAGLAM OLDUGUDUR VE ERKEGE VERİLEN ÖNEMDİR TABİKİ HER DÜSÜNCEYE SAYGI DUYUYORUM AMA BANA GÖRE DİŞİ TAMAMLAYICIDIR ERKEK ÖNEMLİDİR

SAYGILAR

S.A.
çok güzel bir konu,öncelikle bu konuyu açan arkadaşa tşk ederim.

önce durum analizi yapmak gerekir ve tespitlerde bulunulmalıdır.nasıl mı?

1-kendi durumumuzun ne kadar farkındayız.yani kümesimizde (elimizde bulunan) kuşların kanlarının bilgisine ne kadar hakimiz.kuşlarımızı tanıyor muyuz?çünkü tek bir kuş seçme şansımız olduğu için buna bir eş ve uygun eşleşme gerek.kuşumuzun oyun şeklini yavruya katacağını ve damızlık durumunu biliyor muyuz?
2-kuş alacağımız kümesteki kuşların kanı hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz.?

durum değerlendirmesi yaptıktan sonra ortaya çıkan seçeneklere göre ben şu şekilde hareket ederim.

1-dişi olsun erkek olsun damızlıkların altına düşen yavruda şu 3 durum gözlenir.
A-dişi iyi bir taşıyıcıdır erkeğin kanını olduğu gibi yavruya yansıtır ve erkek kuşun özü ne ise ortaya çıkar.ya da erkek iyi bir taşıyıcıdır dişi ne ise yavru o çıkar.(bu da genlerin baskınlığı ile ifade edilir.)böyle bir dişiye sahipsem erkek;böyle bir erkeğe sahipsem dişi seçerim.
B-damızlık dişi olsun erkek olsun yavruya kendinden katıyorsa eğer;bu durumda bendeki dişi ya da erkeğin eksik yanlarını örtebilecek,kapatacak dişi veya erkek seçerim.ve bu eşleşmeden doğacak yavrunun anne ya da babaya oranla daha iyi olma ihtimali yüksektir.
C-erkek ve dişinin eşleşmesinde kanın sarmaması durumu burda da yapacak tek şey eşleşmeyi iptal etmek.

2-herşeyden önce kuş seçeceğim kümesin kanı hakkında bilgi edinirim.eğer kümesin kanı hakkında bilgi sahibi değilsem hiçbir şekilde ordan kuş almam.ancak illaki alınacaksa erkek ya da dişiye bakmadan bir yavru alırım.uçurur sonunu görürüm beğenirsem izlenimlerime göre uygun eşleşme yaparım.aksi durumda da kümesten uzaklaştırırım.

diğer bir durum ise elimizde hiç kuş olmaması durumunda herhangi bir kümesten kuş seçme durumudur.böyle bir durumda ise yine aldığım kümesin özelliklerini de göz önünde bulundurarak DİŞİ seçerim.çünkü hiçbir tohum kayalıkta yeşermez.ama en cılız tohum bile düz ovada canlanır.ayrıca dişi kümesin kanını taşır ve bir kuşun kanı dişi ile etrafa yayılır.
unutmamak gerekir ki hiçbir bilgi evrensel değildir.daima istisnalar ve üçüncü seçenekler ortaya çıkabilir.SAYGILARIMLA.

Merhabalar eyer bir kümesten tek bir kuş seçme şansım olsaydı dişi yada erkek fark etmez icraatını havada gördüğüm vede eke olan yani yumurta yavru görmüş bir kuşu tercih ederdim. Tarla tohum örneği verildiğinde kimi arkadaşlar tarlanın önemini kimi arkadaşlar tohumun önemini arz etmiş bana göre ker ikisininde önemi vardır. Erkek dişiyi dişide erkeği tamamlamalıdırki mahsül iyi gelsin.Kuşlarımıza ara kan girme ihtiyacı varise tek başina alacağımız kuşun iyi bir kuş olmasıda yeterli değildir. kuşun atasoyu hakındada fikir sahibi olmamız gerekir. Saygılarımla Selim Falay

damar erkekten süs dişiden gelir

DİŞİ, DİŞİ, DİŞİ İYİ OLMASSA ERKEGİN SOYUDA YÜRÜMEZ KÜMESİNDE ÖYLE BEKLER. BANA GÖRESİ, SANA GÖRESİ OLMAZ BU İŞİN. ESKİDEN KUŞLARI ELİNDEN BIRAKTIĞINDA TAVANDA TOZ TOPRAK ÖRÜMCEK YUVASI NE VARSA SİLİP SÜPÜRÜRDÜ TAVANA YAPIŞIP KALIRDI ZORLA AL AŞAĞI YAPARDIK,ŞİMDİ ELİNDEN UÇMUYOR BİLE AŞAĞI,AŞAĞI DÜŞÜYOR ELİNDEN .

urfalı' Alıntı:
DİŞİ, DİŞİ, DİŞİ İYİ OLMASSA ERKEGİN SOYUDA YÜRÜMEZ KÜMESİNDE ÖYLE BEKLER. BANA GÖRESİ, SANA GÖRESİ OLMAZ BU İŞİN. ESKİDEN KUŞLARI ELİNDEN BIRAKTIĞINDA TAVANDA TOZ TOPRAK ÖRÜMCEK YUVASI NE VARSA SİLİP SÜPÜRÜRDÜ TAVANA YAPIŞIP KALIRDI ZORLA AL AŞAĞI YAPARDIK,ŞİMDİ ELİNDEN UÇMUYOR BİLE AŞAĞI,AŞAĞI DÜŞÜYOR ELİNDEN .

NİHAT KARDESİM HER KES KENDİNCE FİKİRLERİNİ TECRÜBE EDİP İNANDIKLARINI ANLATIYORLAR SANA GÖRESİ VARSA BASKASINA GÖRESİDE VARDIR HER KESİN GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNE KATILMAYABİLİRSİNİZ SENİN İÇİN DİŞİ OLMASI ÖNEM ARZ EDİYORSA BASKASI İÇİN ERKEK OLMASI YADA HEM ERKEK HEM DİŞİ OLMASIDA O KİŞİ İÇİN ÖNEMLİ OLABİLİR TARTISARAK KARSILIKLI ÖNERİLERDE BULUNARAK DOGRULARA ULASMAK MÜMKÜN ZATEN SU AN YAZILANLARA BAKARAK DOGRU YOK NEDEN HERKESİN GÖRÜŞÜ BAKISI FARKLI FARKLI DOGRU BİR OLDUGUNA GÖRE DEMEKKİ DAHA PAYLASIMLAR UZAYACAK GİBİ TAVAN DA YÜRÜYEN TOZU TORAGI ALAN KUSLAR ÇOK MÜKEMMEL DEMEKDE DEGİL BENCE ANLATTIGIN GİBİ KUSLARIN İÇERDE O HAREKETLERİ YAPIPDA DISARDA TAKLA VURMAYANINI GELİP KONANIDA ÇOK GÖRÜLDÜ HER SEY İÇERDEKİ HAREKETİYLE DEGİLDE DISARDA NE YAPTIGIYLA ALAKALI YANİ HAVADA GÖRÜLÜYOR AYRICA NESİL VE SOY ERKEK DEN DEVAM EDER DİŞİ KENDİ KENDİNEDE ERKEKSİZDE YUMURTLAR AMA O YUMURTADAN NE ÇIKAR HİÇ BİR SEY TOHUMSUZ ÜRÜN OLURMU OLUR ODA KENDİ KENDİNE BİTEN OT DİKEN ÇİMEN ÇALI ÇIRPI VS

SAYGILAR

Benim nacizhane görüşüm,dişi kuştan yanadır.

Biraz açarsak,konuya şöylede bakabiliriz,şayet alınan kuşu bir an önce çoğaltmak o kanla oynamak istiyorsak

erkek kuş bu yönden daha verimli ve şanslı olur,çünkü bir sezonda bir erkeğe sayısız dişi girme şansınız olur.

ama dişi kuşun üstünde çalışırken ancak 2-3 takım yumurta kaçırma şansınız olur,fazlası dişiyi bitirir hele birde kart

bir dişi ise.

Ama benim tecrübelerim kan ve damar takibinde,dişi bence daha önemlidir.

TOHUM NE KADAR KALİTELİ OLURSA OLSUN TARLA VERİMSİZ İSE ÜRÜN ALMANIZ ZOR OLUR,ALINANDA SAĞLIKLI OLMAZ.

Birde nacizhane tecrübem erkek kan dişi yavrusundan,dişi kan erkek yavrusundan devam edilir,ayrıca eşleşmelerde

genç olanın dişi yada erkek farketmez diğerine daha baskın olacağını gözlemlemiş bulunuyorum.

Bu konuda her arkadaşın görüşü değişik olabilir,saygı duymak lazım.En önemli şey tecrübe edip görmektir.

Selamlar,sağlıcakla kalın.

Geri