SEFER KUŞLARINDA SAKINCALI BİR HAREKET..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan filo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

filo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
filocu
Meslek
.
İlgi Alanı
TAKRİBEN 8-9 AYLIK, 5-6 GÜN EVVEL TEKE DÜŞEN ERKEK BİR DUMAN UÇURUYORUM(YAVRU YUMURTA GÖRMEDİ,EŞ TUTMADI,KIZMADI).. SEFERLERİNİ TAM OTURTMASADA 3 -4 METREYE ÇÖKÜP 6-7 TAKLA İLE 15 25 METRE ARASI SEFERLER SERGİLEMEKTEDİR.ŞU ANLIK SEFER SAYIS AZ AMA ZAMANLA KENDİNİ GELİŞTİRECEĞİNDEN EMİNİM..LAKİN KUŞUMUZUN HİÇTE TASVİT ETMEDİĞİM BİR HUYUNU DAHA BİR KAÇ SAAT ÖNCE ANTRENMAN UÇUŞUNDA FARK ETTİM.. TEK BACAĞINI BELİNE ATIP O ŞEKİLDE 2 3 TAKLA İLE İNİYOR.. BELKİDE AYAĞINI BELİNE ATMASA DAHA FAZLA UÇUP DAHA İYİ OYUN ÇIKARTACAK, BİLEMİYORUM..

BU TARZ AYAK-BEL KONUSUNDA TECRÜBELİ OLAN ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİ RİCA EDİYORUM.. SEVGİLER,SELAMLAR..

BU ARADA GELİP GÖRMEK İSTEYEN ÜSDATLARA HER ZAMAN İKRAM EDECEK BİR DEMLİK ÇAYIMIZ MEVCUTTUR:)

abi bence ayagı yoruldugu ıcın takıyorlar kuyruklarına öle ucuryor,yer cekımınden dolayı.

EMRE DİĞER AYAĞI HİÇ YORULMAZMI BU SOYKANIN :) TEK AYAK HEP SIRTINDA ÖZELLİKLE SEFERDE VE İNİŞLERDE.. HATTA ARKADAŞLAR ARASINDA SOHBETTE BİR İKİ YERDEDE BAHSİ GEÇTİ AMA ŞİMDİ TAM HATIRLAYAMIYORUM LAKİN HOŞ KARŞILANMIYOR,BUNDAN EMİNİM.. HATTA, AYAĞINI BELİNE ATMASINI ENGELLEYEN HALKALAR TAKIP UÇURANLARDA VAR..

dogrudur iyi bişey degıl kusun oyununu etkıler

S A AHMET KARDEŞİM HER KUŞÇU BAZEN BU ŞEKİL KUŞLARA RASTLAR AMA ÇÖZÜMÜ VAR TEK AYAGINIDA SIRTNA ALSA SANA ÖNEREBİLECEGİM VE BENİMDE DENEDİGİM FAYDALI ODUGU ŞUDUR HER İKİ AYAGI NADA BONCUK TAK BİLDİGİMİZ HER ZAMAN TAKTIGIMIZ KUŞ BONCUGU FAYDALI OLACAKTIR KUŞ DEVAMLI ÖYLE KALIRDA PERFORMANSI YÜKSELDİGİNDE OYUNUNU YAPARKEN AYAGINI KURTARAMAYIP DÜŞEBİLİR YARALANABİLİR DENEMENİ TAVSİYE EDERİM BAŞARILAR

A.S. MUHARREM BEY.. ZATEN TEK AYAĞINDA İSİMLİ KÜNYE MEVCUT.. DİĞERİNEDE NORMAL KUŞ BONCUKLARINDAN TAKMAM GEREKİYOR SANIRIM.. BONCUK TAKILMASA YARALANMASININ YANI SIRA BÜYÜK OLASILIKLA PERFORMANSINIDA ETKİLER SANIRIM..

Merhaba Ahmet Bey;

Bizim kuşlarımızda da bu özellik var. Benim hoşuma gidiyor aslında, ama bazen yukarıda söylendiği gibi kuş fişeğe başlıyor ayağı sırtındaysa, ayağı kuyruğuna takılıyor ve düşebiliyorlar. Bahsedildiği gibi her iki ayağına da boncuk takmak faydalı oluyor. Aslında bu sorun çoğunlukla henüz oyununu oturtmamış kuşlarda oluyor. Kuş oyununu oturttuktan sonra sorun kalmıyor.
Selamlar.

Şenol

CEVAPLAR İÇİN TEŞK. EDERİM.. KUŞUMUZUN ZATEN TEK BACAĞINDA İSİMLİ KÜNYE MEVCUTTU, ÖTEKİNEDE HALKAYA BİRAZ ALIŞSIN DİYEREK AKŞAMDAN 2 ADET NORMAL HALKA TAKDIM VE BU SABAH ANTRENMAN İÇİN UÇURDUM.. SANIRIM HALKALAR İŞE YARADI :)

kardeş kuş uçarken ayakları arkaya atar oynarkende ama konarken yapmaz.takla sırasında tırnağı kuyruğa geçebilir ama.buna dikkat et tırnek takılıyor olabilirmi?

arnold' Alıntı:
kardeş kuş uçarken ayakları arkaya atar oynarkende ama konarken yapmaz.takla sırasında tırnağı kuyruğa geçebilir ama.buna dikkat et tırnek takılıyor olabilirmi?

TIRNAK TAKMA DEĞİL,KESİNLİKLE SAĞ BACAĞINI BELİNE ATIYORDU.. İNERKEN ÇOK DİKKAT ETTİM BİR BACAĞI BELİNDE İDİ.. HATTA SOL BACAĞI PERDAHLI İNİŞ POZİSYONUNDA SAĞ BACAĞI İSE BELİNDEYDİ.. NEYSEKİ BU SORUNU BONCUK İLE ÇÖZDÜM, ŞU AN BİR SIKINTISI KALMADI.. İLGİNİZE TEŞK. LER..

arkadaşlar burada bir türlü yeni konu açamadım neyse ben size bir soru sormak istiyorum bende yavruluktan yeni çıkmış bir beyaz öntepe var ilk defa uçurdum ama bir yanlış yaptım uçururken baska ile uçurdum ve baskayla uçtuğu için hep uçuyordu ve sadece bir kere takla atabildi daha sonra takla atmaya çalıştı ama bir türlü düzgün takla atamadı acaba bu neden kaynaklanıyor bu kuşu nasıl uçurmam lazım

selamlar ahmet abi iyisindir umarım başlamıssın kuşları oynatmaya bizim yavrular yeni büyüyo bakalım ne olcak halleri benimde duydugum kadarıyla oyununu oturtmaya başladıktan sonra düzeliyo zaten abilerde yazmış.

TEŞK EDERİM DOĞUŞ NASILSIN.. BU BAHSİ GEÇEN İBİKLİ DUMAN SANA VERDİĞİM İBİKLİ GÖKLERİN KARDEŞİ.. MÜSAİT OLUNCA GEL,GÖRÜŞELİM..

teşekkür ederim abi işten fırsat bulursam gelmeye çalışırım tabi.

SELAM AHMET BEY;

KUŞ TECRÜBESİZLİĞİNDEN YAPIYOR.BİRAZ TECRÜBEDEN SONRA KESECEK BU İŞİ,SÜREKLİ OLMAZ.BENİMDE BAZEN YAŞADIĞIM BİR SORUN.ÇÖÜM İSTİYORSANIZ BASİT ASLINDA.KUŞU UÇUMA KALDIRIRKEN,AYAKLARINI SIKINTI VERMEYECEK ŞEKİLDE BİRBİRİNE BAĞLAYIN İNCE BİR İPLE.KUŞUN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORSANIZ BONCUK TAKARAK BONCUKTAN BONCUĞA BAĞLAYA BİLİRSİNİZ.ÇOK SIKMAYIN.NORMAL BACAK ARALIĞINDA BAĞLAYIN.KUŞA SIKINTI VERMEZ RAHAT OLUN.SORUNUNUZDA ÇÖZÜLMÜŞ OLUR.

BEN KARTALDAYIM TANIŞIP KUŞUDA SEYRETMEK İSTERİM.

SAYGILAR.

Hüseyin bey ben size çok yakınım lakin uçurduğum yavru çok kızdı dolayısı ile biraz boşalttı, işin kötü yanı bende dişi sıkıntısı var 15-16 tane kuş var sadece 2 dişi mevcut onlarda anaçlar dışarıdanda farklı soy kuş sokmamaya çalışıyorum.. bu kızan yavrunun eğitimine devam etmesi için mecburen dışarıdan bir dişi tedarik edip kızgınlığının geçmesini bekleyip, sonra tekrar kaldıracağım.. yavru takriben gelecek haftaya kadar yine altını yapacaktır.. sizi misafir etmek isterim..

filo' Alıntı:
Hüseyin bey ben size çok yakınım lakin uçurduğum yavru çok kızdı dolayısı ile biraz boşalttı, işin kötü yanı bende dişi sıkıntısı var 15-16 tane kuş var sadece 2 dişi mevcut onlarda anaçlar dışarıdanda farklı soy kuş sokmamaya çalışıyorum.. bu kızan yavrunun eğitimine devam etmesi için mecburen dışarıdan bir dişi tedarik edip kızgınlığının geçmesini bekleyip, sonra tekrar kaldıracağım.. yavru takriben gelecek haftaya kadar yine altını yapacaktır.. sizi misafir etmek isterim..

AHMET BEY;

UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN MESAJ ATARSINIZ,HEM TANIŞMIŞ OLURUZ HEMDE KUŞUNUZU SEYREDERİZ.

SAYGILAR...

HÜSEYİN BEY SİZE ÖZELDEN MESAJ ATTIM LAKİN DÖNMEDİNİZ, HER ZAMAN MÜSAİTİM BUYURUN GELİN..

filo' Alıntı:
HÜSEYİN BEY SİZE ÖZELDEN MESAJ ATTIM LAKİN DÖNMEDİNİZ, HER ZAMAN MÜSAİTİM BUYURUN GELİN..

AHMET BEY;

Sğlık problemlerimden dolayı sorunlu gğünler yaşadığım için sizi arayamadım.çarşamba günü müsait olursanız ziyaret etmek isterim sizi..

SAYGILAR.....

hüseyin turan' Alıntı:
filo' Alıntı:

AHMET BEY;

Sğlık problemlerimden dolayı sorunlu gğünler yaşadığım için sizi arayamadım.çarşamba günü müsait olursanız ziyaret etmek isterim sizi..

SAYGILAR.....

geçmiş olsun hüseyin kardeşim allah saglık sıhhat versin daha iyisinizdir
inşallah
SAYGILAR

geçmiş olsun hüseyin kardeşim allah saglık sıhhat versin daha iyisinizdir
inşallah
SAYGILAR

TEŞEKKÜRLER MUHARREM BEY;

GRİBAL ENFEKSİYON,ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL ASLINDA AMA ORTAMA ZARAR VERMEYELİM DİYE KENDİMİZİ KARANTİNAYA ALDIK.

SAYGILAR...

Hüseyin bey geçmiş olsun.. Çarşamba günü şahsi işim ile alakalı belediye ile randevulaştım müsait olabileceğimi sanmıyorum.. sanırım cep telim sizde mevcut,sizinki de bende,sorun değil araşırız...

kuş teke düştümü ayağina boncuk falan takılmaz.boncuk kuşun fişek düzenini konuş şeklini bozar.ve atmaca kuşu cok basit alır.ayağinda boncuk olan kuş atmacadan.şahinden hayatta kurtulamz.nedenmi.şahin.kuşun ayağindaki boncuna ayağini kitler.hayatta bırakmaz.fişekli.oyun kuşunda boncuk takılmaz.inerken iyice 1bakın boncuk olan ayağini ğeri çeker.ayağini kasar.anladinizmi arkadaşlar.sayği.sevği.

Yılmaz bey konuya ilginç bir perspektifden bakmışsınız.. oyun kuşuna isimli künyeler takılması hakkında neler düşünüyorsunuz ? selamlar..

arkadaşim biz kuşu teke düşürdükmü ayağindan boncuğu sökeriz.isimli kunyeler.yani o yavru iken takılan sonrada çıkmayan künyeler.biz takmayiz.oyun kuşunu boncuk çok rahatsiz eder.biz böyle öğrendik ğördük büyüklerimizden.kuş teke düştümü.iş bitmiştir.sonra tüy mevsimi ayağindaki boncuk kuşa batar.ben hiç sporcularin ayağinda kolunda saat kunye yüzük ğörmedim yüzücüler.vucudundaki tüm kıllari keserler neden acaba.kuş kendi halinde uçarsa olur oynar.sonuçta 2kanat 1kuyruk. kendi başina buyruk..sen köpeğe yüzmesinimi öğretiyorsun.döğüş horozuna döğüşmeyimi öğretiyorsun kuşada takla atmasinimi.öğretiyoruz.içinde ne varsa ooo onu yapar kanında.biz böyle biliriz.iiiyiden iyi çıkar kötüden iyi cıkmaz..ben veli efendi hiportrumunda hiç sütçü beyğirlerinin koştuğunu ğörmedimm.eşekten katırdan yariş ati çıkmaz..ben ne diyorumm 10mt. 10 sefer yapan kuş izlemek istiyorummm..boş ver künyeyi boncuğu.ğağasini ğözünü paçasini.kuş oynasin.ğörevini yapsin.yeter.biizm kütahyadaki büyüklerimiz menderes hükümetken ğetirmişler.ankaradan fişekli kuşu.seyretmişler parasi yetmemiş.1ay sonra para bulup ğidiyorlar.ayni kuşu.seyrediyorlar ve aliyorlar. şimdi 15ğün oynayan kuş varmi acabaaa.herkez masada uçuruyor.herkez masada satiyorr.kuşçuluk.balıkçilik.avcilik.atiçilik.horozculuk. yani çilk çülk işi bunlar.tamamm sayğilar sevğilerr.. hoşçakalın.dostça kalınnnn.....

yilmazakdag' Alıntı:
arkadaşim biz kuşu teke düşürdükmü ayağindan boncuğu sökeriz.isimli kunyeler.yani o yavru iken takılan sonrada çıkmayan künyeler.biz takmayiz.oyun kuşunu boncuk çok rahatsiz eder.biz böyle öğrendik ğördük büyüklerimizden.kuş teke düştümü.iş bitmiştir.sonra tüy mevsimi ayağindaki boncuk kuşa batar.ben hiç sporcularin ayağinda kolunda saat kunye yüzük ğörmedim yüzücüler.vucudundaki tüm kıllari keserler neden acaba.kuş kendi halinde uçarsa olur oynar.sonuçta 2kanat 1kuyruk. kendi başina buyruk..sen köpeğe yüzmesinimi öğretiyorsun.döğüş horozuna döğüşmeyimi öğretiyorsun kuşada takla atmasinimi.öğretiyoruz.içinde ne varsa ooo onu yapar kanında.biz böyle biliriz.iiiyiden iyi çıkar kötüden iyi cıkmaz..ben veli efendi hiportrumunda hiç sütçü beyğirlerinin koştuğunu ğörmedimm.eşekten katırdan yariş ati çıkmaz..ben ne diyorumm 10mt. 10 sefer yapan kuş izlemek istiyorummm..boş ver künyeyi boncuğu.ğağasini ğözünü paçasini.kuş oynasin.ğörevini yapsin.yeter.biizm kütahyadaki büyüklerimiz menderes hükümetken ğetirmişler.ankaradan fişekli kuşu.seyretmişler parasi yetmemiş.1ay sonra para bulup ğidiyorlar.ayni kuşu.seyrediyorlar ve aliyorlar. şimdi 15ğün oynayan kuş varmi acabaaa.herkez masada uçuruyor.herkez masada satiyorr.kuşçuluk.balıkçilik.avcilik.atiçilik.horozculuk. yani çilk çülk işi bunlar.tamamm sayğilar sevğilerr.. hoşçakalın.dostça kalınnnn.....

Katılıyorum :)

yüksekte uçar kuş ayagını takar beline uçar fakat ayagı belindeyken taklaya bindiğinde tırnak kuyruga takılır bu sefer rahat uçamaz yere çakılır allah vermesin kuş bu yüzden sakatlana bilir bu hareketini de tam antıramanını almadıgından dolayı yapar böyle biraz zaman geçer bu zaman içersinde kuşun uçması lazımdır zamanla geçer ayagına boncukta taksan gine takar herşey antıramanla olur saygılar

artısıda boncuk kuşa çok rahatsızlık verir bunu anlayan anlar

Geri