S A Genelde kuş sahibine oynar ama benim gözlemledigim bazı kişiler vardır aylarca oynattıgın çok kişiye seyrettirdigin kuş o kişi geldiginde oynamaz kuş evine iniyorsa inmez saga sola iner böyle kişiler oluyor ama o kişi bile bunu kabul etmez ancak aynı kişiye senin gibi kuşu uçurupta senin dediklerini o kişiye derlerse o kişi bunu kabul edebilir çünkü kişi bunu kendide bilmez bu kişinin kuşa nazarıdır yani göz degmesidir nefsidir bu durum o kişinin kendi elinde olmayan isteyerek yapmadıgı İÇSEL Bir durumdur isteyerek olan bir şey degildir bende böyle hadiselere bir kaç kez maruz kaldım evimin bahcesinden başka bir yere inmeyecegine emin oldugum kuş o kişiye uçurdugumda 1kilometre uzakta apartmana kondu bana her kuşu oynatamazsınız diyede itiraf etmiştir bu kişiyi mamak ta cebeci dörtyoldaki aydının ordaki pek çok kişi bilir isim açıklamak ayıp olur yine bir kişi vardı kuşlarım bahcede yayılıyor dediki şu dumanlı kirlideki kuyruga bak tam benim sevdigim kürek kuyruk dedi inanasınız diye sölüyorum her türlü yemini ederim kuş yerde debelendi agzından kan geld oracıkta öldü bende dedimki maşallah sende de amma göz varmış bana ne dese iyi benim gözüm degmez sen kuşa taş atmışsındır dedi uçmayan yeni yavruya taş atmışım böyle insanlar var ama bu durum onların elinde olmayan bir durum zaten çoguda kendilerinin sebeb oldugunu kabul etmez nazar dan taş çatlar nazar adam öldürür herkese kuş uçmaz her kese kuş oynamaz bahcendeki kalabalık bi nebze etkiler ama tek sebeb degildir 50 // 60 kişinin izledigi kuşlar seyredilmiştir bu senin kuşun hatalıdır demek degildir işte kuşculugun tadı burda insan çok güzel şeyler gördügü gibi böyle şeylerde kuşculugun dogasında var kuşculuk zevk neşe dostluk arkadaşlık paylaşmak sagladıgı gibi bu denli şaşırtıcı sandıgın olaylarlada aynı zamanda bilgilendirici ve ögreticidir saygılarımla