Seferli Kuşda Olması Gereken Özellikler Yasin06500

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasin06500
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Yasin06500

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
YASİN Yılmaz
Meslek
MEMUR
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Değerli üsdatlarım ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. 2-3 resimde paylaşmak istedim

Seferli kuşda olması gerekenler bana göree; yerden kalma anından sonuna kadar detaylar vardır. seferli kuş kalkış anından sonra 10dk kanat ısıtma icraa eder daha sonra sefere gelmesi gerekli bu arada sefere geliş anı ok misali hedefe gelir tabanı vurunca 8-9 taklayla bağlayarak en az 30-35 metre asgari olmakla beraber teşkil etmesi gerekmektedir."Fazla uzun giden kuş iyi olmaz bana göre hata yapma şansı çok olmaktadır".

Ayrıca seferli kuşda gezme ve uçma alanında kaybolması"da ayrıca önemlidir.kendi alanına sadece sefer yapmak için gelmesi gerekmektedir.Atış seferli kuşda olmazsa olması, kuş birde sefere geldiğini ses solukla kendini hissettirmesi gereklidir.

Değerli Üsdatlarım; Sayın; Ferhat Potuk, Sayın; Cengiz Demirci, Sayın; Ömer Sezer şimdiye kadar bana karşı göstermiş oldukları içtenliğe samimiyede sonsuz Teşekkür eder Saygılarımı Sunarım.

Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMAG0650.webp
    IMAG0650.webp
    422.8 KB · Görüntüleme: 1,924
  • Resim_029.jpg
    Resim_029.jpg
    130.2 KB · Görüntüleme: 2,244
  • 30042008173.webp
    30042008173.webp
    157.4 KB · Görüntüleme: 1,767
eyw. kardeş güzel yazmışsın Allah gönlüne göre versin...

Birde su kuslarin videolarini gorseydik hayirlisiyla.Sahsen ben takla aralari ayni mesafede olan 8-9 takla ile giden kus gormedim ha gordum ama surekli her sefere geldiginde gormedim buda belki benim ayibim birisi allah askina koysun da video izleyelim.Soyle olmali boyle olmali eyvallah , kim istemez.Ama varda videosunu koymayandan kusura bakmayin ben tiye almam.Nasil olsa babamin oglu degilsiniz bunu da siz anlayisla karsilayin.

slm ben o kadar seferli kuş izledim yarışmalara kuş uçuranların kuşlarını gördüm değil 30-35 metre adamlar 15-20 metre gidiyo diye iyi güzel diyorlar vede yarışmalara hazırlıyolar gönderiyolar
eğer sizde varsa enaz 30 metre giden seferli kuşunuz bizimle paylaşın video çekin izleyelim seferli kuşlar kısa oynarlar benim izlenimlerim bunlar oldu 15-20 metreden yukarı oynayan seferli kuşda inanın daha hiç görmedim bunu tescillersen videoyla görmüş olucaz

saygılar
emre kalender

Değerli yorumcu arkadaşlarım Üsdatlarım Ben seferli kuşun olması gerekenlerini anlattım bende bunların aynısı var fazlası var demedim yanlış anlamışsınız sanırım.

siz değerli yorumculardan fikir düşünce paylaşma adına Seferli kuşda olması gereken özellikler nedir. diye konu açdı

Yorumlarınızı bekliyorum.herkes düşüncesini söylesin herkesin seferli kuş anlayışı farklı anladım kadarıyla

saygılarımla

o zaman ben seferli kuşda şu özelliği ararım en az 40-50 metre gidecek benim kuşlarımda sefer çok yoktur ama 40-50 giderler 9-14 takla yapar genelde seferli kuşlarda bu özelliği yapsın inişleri felan taklalı olsun yeter en az yarım metreye girecek taban taklalı oynucak fişeklerinde yamulma olmucak ip gibi dümdüz gidecek

saygılar
emre kalender

Sayın Emre kalender kardeşim güzel yorumların için teşekkür ederim.Ayrıca fazla uzun giden kuş hata yapma şansı çok yüksek oluyor.bazen gelim konmuş bir bakmışın bazen taklasız gidiyor.bunlarda var

Yasin Ekizceli
Saygılarımla

selamun aleyküm yasin kardeşim senin kuşlarıda en sonun da gördük beyaz takkalılar çok güzel görünüyor ,diğer kuşlarınada söylenecek tek kelime on numara gülegüle uçur tüyleri kadar hayrını gör , maşaallah ,

merhaba ne güzel demiş yazarımız,hayallerle yaşayanında ,yaşamayanında hepimiz yazdıkların gibi kuş uçurmak istiyoruz ama mutlaka hata yapanı çıkıyor kendi yapmasa yavrusu yapıyor.var diyenlerde 100 bölümlük dizi gibi devam ediyor sonu iyi olur inşallah,selametle :slm:

Değerli üsdatım Saimusta yorumlarınız için teşekkür Saygılarımı sunarım.

göksal balcı Üstadım yorumlarınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.Her kuşçunun seferli kuş anlayışı farklı gördüğüm kadarıyla

saygılarımla
yasin ekizceli

Yasin06500' Alıntı:
Değerli yorumcu arkadaşlarım Üsdatlarım Ben seferli kuşun olması gerekenlerini anlattım bende bunların aynısı var fazlası var demedim yanlış anlamışsınız sanırım.

siz değerli yorumculardan fikir düşünce paylaşma adına Seferli kuşda olması gereken özellikler nedir. diye konu açdı

Yorumlarınızı bekliyorum.herkes düşüncesini söylesin herkesin seferli kuş anlayışı farklı anladım kadarıyla

saygılarımla
ya kardesım ne o kuslarınaltındakı pıslıkler bıraz dahatemız tutmalıyız saglık acısından saygı ve sevgıler

Ayhan kardeş teşekkür ederim yorumların için özelden yazdım gerekenleri sizi saygılarımla

Ekli dosyalar

• Yasin06500.webp
    Yasin06500.webp
    48.5 KB · Görüntüleme: 1,279
kastamonu yöresine ait kuşlar Değerli üsdatım Sayın ; Hüseyin bey

Ekli dosyalar

• Gör.webp
    Gör.webp
    236.5 KB · Görüntüleme: 1,365
  • Açık dumanlı disi.webp
    Açık dumanlı disi.webp
    129.9 KB · Görüntüleme: 1,342
selamun aleyküm yasin kardeşim dumanlı kirli saim ustalara çok benziyor öbür tarafta yorum yapmadım tüyükadar hayrını gör paylaşımların için teşekkür ederim

Değerli Üsdatım Sayın saimusta Sanırım dumanlı erkek demişdiniz o kuş şuanda bende gerçekten çok güzel bir kuş aldından gelen çok güzel oynuyormuş bana bir yerden geçti.hemen köye yolladım ona bir dişi bulacam aynı kendisi gibi benimde çok hoşuma gidiyor ustam

Üsdatım teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Yasin06500' Alıntı:
Sayın Emre kalender kardeşim güzel yorumların için teşekkür ederim.Ayrıca fazla uzun giden kuş hata yapma şansı çok yüksek oluyor.bazen gelim konmuş bir bakmışın bazen taklasız gidiyor.bunlarda var

Yasin Ekizceli
Saygılarımla
benim kuşlarımda öyle bir sorun yok nedense buna ne demeli

saygılar

emre kalender

emre bey o zaman öyle sorun yoksa izleyelim görelim neler var sizde çok iddalı konuşuyorsunuz.

Yasin06500' Alıntı:
emre bey o zaman öyle sorun yoksa izleyelim görelim neler var sizde çok iddalı konuşuyorsunuz.
benim kuşlarımın resimleri olduğu bölümde resimde var videoda var izle daha son telekte olan bir kuşun videosu çatıya yaptığı ilk oyunu şu an oyunlu kuşum yok benim yavru kovalıyom nasp olursa oyun söktüklerinde videoya çekecem zaten izmitten taklacı sarıkır resimleri yaz tüm sayfaları oku istersen:))
o renkte öyle oyunlu kuşlar bulması zordu ama sakın videoya aldanıpta kısa gidiyo deme sakın bi o kadar daha giden kuş o videoda o kadarını yakalıdık çatıya ilk oyunu sonrada oyun uzattı takla arası açtı

saygılar
emre kalender

Emre bey video bakmak isterim aktif konularda mı bulamadım adres verirseniz bakarım. Saygılarımla

SAnırım fazla seferli kuştan anlayan yok

ben seferli kuştan pek anlamam ama seferli kuş beslesem yazıkğım gibi olmasını isterim artık kuşçuluk ticaret işine döndü adam kuşunu satarken anlatıyo benim şu kuşum 100 metre oynuyo vb.adamda bakıyo hee diğer kuşlar az gidiyo bu daha uzun gidiyo diyerekten düşünüyo uzun giden kuşu alıyo ,
seferli kuşlarda pek uzun oynamadıklarından dolayı olsa gerek yetiştiriciler tarafından hoş görülmüyo olabilir benim kuşlarım seferli değil ancak sferli kuş yalnız güzel olmak şartıyla izleme zevki verir her sferde oynucak insan izlemekten bıkmaz ama öyle kuşlar da pek kalmadı sanırım

saygılar
emre kalender

merhaba emre bey 100 metre giden kuşlar var halen geçen pazar kupaya kaldırdılar.valla ben uzun giden kuşu sevmem kuş standartları 30-35 metre oynuyorsa 8-9 takla ile seferle geliyorsa en büyük kuşçu bu kuşa sahip olandır benim için 20 sefer yapma şartı ile
Size aynen katılıyorum kuş işi ticaret oldu uçuran kuşunu satıyır video görmeyle falanda kuş alınmaz?

Saygılarımla Üsdat

Yasin06500

Ekli dosyalar

• 11012009(005).webp
    11012009(005).webp
    48.6 KB · Görüntüleme: 1,144
yasin kardeş dediğin özelliklerde kuş var ankaradayım seyretmek isteyen varsa buyursun.öyle videoyla falan anlaşılmaz videoda ekler yapıştırır bağlarsın canlı olacak geldimi aklını alacak adamın tedavi edecek kısacası

yasincim teşekkür ederim beni bi üstad olarak gördüğün için ....

oyun kuşu konusunu açmışsın ama bu yazışarak veya sözle anlatılabilecek bi olay deil bana göre...

bunu uçurucu olan kardeşlerimiz ve bizler yaşayarak ancak çözebilir ve izleyebiliriz

sayğılarımla...HÜSEYİN SAĞIR...

Geri