ustad71' Alıntı:
emmioğlu,kuşuyun maşşallahı var kuşuna sahip çık 50 kişiden akıl alıp bir tane kuşunu mahvetme.
iyi dinle;kuşu geniş alana uçurma oyun kuşu dar alana oynar.geniş alanlarda yatak yapar.
kuş neden biran once yere konmak ister.
1- yağlıdır
2- kızgındır
3- nefessizdir
ilk iki şıkkı degelendir.3.sü ise nefesini aç kuşun belliki fişeklere nefesi yetmiyor.tez konmak istiyor.birkaç hafta noktada uçan ve havada oyun yapan kuşlarınla uçur.onlarla noktaya kadar çıksın onlarla birlikte noktada oyunlar yapsın.emin olki nefesi açılacaktır.sonra tekrar tek uçurmalara başla.yine aynıysa.cinsinde vardır.
selam değerli dostlarım..bakın yavru kuşunuza sadece nefes verin uçmasını sağlayın..gerisi kanı ile alakalıdır..
akıl alma deyip akıl vermeye yeltenmek başkasının aklına fikrine bilgisine saygı duymamak demektir..
geniş alanda kuş uçurma demek dahada büyük gaf tır..nasıl olurda bunu diyebilirsinzi bir yetiştirici olarak..ben tam tersini söylemek isterim değerli dostlarım kuşlarınıza alabildiğine tabii çevrenizin müsade ettiği oranda açık ve zor alanda uçurun ..uçurun ki kuşunuzda yani kanın da pislik varsa belli olsun..atacaksa atsın ki görün..
yıllardır bununla mücadele diyoruz özellikle insanların kulaktan duyma ve ne olduğunu bilmeden ki genelde bilnçsizce yapılan bir olay bu kuşun iki direk arasından gelmesi ,iki ağaç arasından gelmesi yani inişte yada sefere gelişte zorlanması istenmiştir ki bu saçmalıktır..kuşun zorlanması demek konamaması demektir ki bu hiledir..konmaya niyeti olanı ha ürkütmüşsün ha zorlamışsın ne farkeder..içinde taklasız konma olan bir kuşu beslemek sadece bir kısım kuş yetiştiricisinin işidir..
değrli dostlarım kuşlarınızda varsa problem bunun ortaya çıkması için herşeyi yapın ki elinizdekinin ne olduğunu bilin..bakın arkadaşımız ne yazmış ''oyun kuşu dar alana oynar '' şimdi bakın size basit bir örnek verecem bunu belki çevresin de yaşayan vardır..bir oyun kuşu taklasız konuyorsa bunu hile ile takla atarak indirmenin yoluna bakar bu tip tüccarlar..mesela diyelim çatıda,terasta bakıyoruz ve kuş geldi kondu..bu kuş kendine yer yapmış ve oraya sürekli konuyor demektir..tüccar ne yapar oraya hemen ya kendi oturur ya bir saksı koyar,ya ni bir mani koyar o bölgete ve kuş yer yaptığı yere konamaz..işte bizim mardin kuşunun derdide başka yere illaki takla ile konar nezamana kadar orayada yer yapana kadar..
ben terastada baktım işim gereği bozkırlardada baktım..ikisindede neyin nasıl olduğunu gördüm bir çok adamım oldu yanımda kuşlarımla ilgilenen meraklı ve bilgili..bakın kırıkkkaleli bir çok arkadaşımın itirafıdır bu yazacaklarım..bu iki ağaç arasından gelme ve iki direk arasın dan gelme laflarınıda onlardan duydum..iki minare,iki apartman gibi deyişler..bu arkadaşlarım kuşun uzun oynamasını ve taban taklalı olmasını isterler genel kanı budur..yani kuş uzun gitsin ama taklasız konuyor ne yapayım konsun ..işte burada ben o arkdaşlarım la çeliştim neden uzun gitsin neden konsun..kısa gitsin ama taklalı konsun ..şimdi açık alanda kuş için de pisliği varsa hemen belli eder..istediği yere atar..ama ahlaklı sağlam bir damar ise yuvasının önüne yani kalktığı ve seferini yaptığı yere vura vura yada harmanlayarak inmeli ..sen hayvanı sıkıştır dar alan da inmek isteyen hayvan o sıkışıklıkta ne yapacağını bilmeden atsın takla ..olmaz dostlarım..tabii bu beni bağlar ister dar alanda bakın ister geniş alanda herkes bildiğini yapsın ..ama en azından 50 kişiden akıl alma ama benim dediğimi yap demek saçma bence..
değerli kardeşim sadece antereman ver kuşuna olabildiğine uçur o kuş kimseye sormaz ne yapacağını..sen seyis olarak ver uçuma o belli edecektir ne olacağını..saygılarımla..