Seferli oyun kuşu (Video)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kuşum yeni yeni sefere başlıyor.Şu an ekelik döneminde yanlız sefer sayısı az,sayıyı arttırabilmek için yapılabilecek yöntem var mı?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HXRFLmWyqz0[/youtube]

İyi olur inşallah sonu ,bolbal düzenli uçurmaya devam edin, o elinden geleni yapacaktır, sefer sayısını da oyun düzeninide oturtacak umarım iyibir uçanınız olur ilerde bol şanslar. selamlar.ŞEREF

Tek mi ucuruyorsun bilmiyorum ama eger tek ucuruyor isen yaninda daha fazla ucan kus ile kaldir. Baska damlara da gitmiyorlar ise ara sira inmemesi için baski yapabilirsin. Bir tur fazladan atsa kardir. Zaten biraz daha zaman gectiginde kendisi arttirirda.

Depar yapmıyor çok yavaş çıkıyor.
Lakin yere yanaşışı çok güzel.
Bol uçurarak çok daha güzel işler yapacağını düşünüyorum.

selam kusun kac dakika uctugunu bilmiyorum ama az ucuyorsa ucma süresini artirman bence iyi sonra icinde ne varsa sergiler diye düsünüyorum saygilar

arkadaşım kuşun kalkışı inişi iyi lakin tabanı yok oyuna yumuşak giriyor seferde pratikligi yok aheste ve dinlenerek yürüyor kuşa nefes vermelisin seferinin artması için oda ekelikte olmaz kuşun yavruyken sinekte kendini uzun uzun dövmesi gerek zannedersem kuşun hep alçak uçumda sökülmüş şuanki halinden ileri gitmez bence....

Oyun kuşundan pek anlamam ama, bir ara tuttuğum ,öntepe beyaz erkek mardinim vardı,
inmeye 1 metre kala, yukarıya cekerdi yaklaşık 40, 50 metre durduğu yerde iki üç takla atar, tura girerdi, bu oyun şekli normalmidir acaba, bir kaç yavrusunu aldım oyunları baba gibiydi sonra hepsi kayboldu atmaca aldı sanırım, damarları sağlamdı.

Arkadaşım kuş oyun kuşu olarak hazırlanmamış bir kuş ancak iyi bir nesilden geldiği belli .Cevher var ama kondisyonu yok ve kilosu da oldukça fazla.Bu şartlar içinde dahi kuş yine de iyi kötü birşeyler yapıyor.

emmioğlu,kuşuyun maşşallahı var kuşuna sahip çık 50 kişiden akıl alıp bir tane kuşunu mahvetme.
iyi dinle;kuşu geniş alana uçurma oyun kuşu dar alana oynar.geniş alanlarda yatak yapar.
kuş neden biran once yere konmak ister.

1- yağlıdır
2- kızgındır
3- nefessizdir

ilk iki şıkkı degelendir.3.sü ise nefesini aç kuşun belliki fişeklere nefesi yetmiyor.tez konmak istiyor.birkaç hafta noktada uçan ve havada oyun yapan kuşlarınla uçur.onlarla noktaya kadar çıksın onlarla birlikte noktada oyunlar yapsın.emin olki nefesi açılacaktır.sonra tekrar tek uçurmalara başla.yine aynıysa.cinsinde vardır.

kardeşim dost acı söyler ama kuşunun iyi idman yapması lazım bence fişeklemesi felan çok ağar ayrıca kuşunda biras ağar gibi bol idman yaparsa belki kendini açabilir ama yere doğru alçalışı felan güsel o kuşun bol idmana ihtiyacı var şuan onu yapıyo olması bile güzeldir senin için yalnız benim fikrim bu idmansıs topçu nasılsa kuşta öyledir nekadar idman o kadar verim demektir
SAYGILAR

Değerli Arkadaşlar,yorumlarınız için teşekkür ederim.
Videodaki kuş kendi yavrum.Ana babasının tam olarak kalitesini bilemiyorum.Uçurmak istedim ikisini de kaybettim.
Videodaki kuşum uzun süreli ve yüksekte çok uçtu.Grup halinde de çok uçurdum havada 16 taklaya kadar fışkırdığını
sayarak tespit ettim.O zamandan beri bu kuşun üstünde duruyorum.Şimdi teke düşürdüm ve sefer yapmaya başladı.
Ortalama 30-40 dakika uçuyor bazen 5-6 kere gelirken bazende 2-3 kere sefere geliyor.
Fışkırması bazen çok gevşek ve kısa oluyor,Bazende tam tersi.Ayrıca kuş çok kızgın başka çiftin erkeğini dişisinden ayırarak eş oldu.
Kısacası vaktimi bu kuşa ayırdığımdan diğer kuşlara zaman kalmıyor.
Vaktimi bu kuşa ayırmaya değer mi?

valla arkadaşım bu kuşa zaman ayırmaya deger ışık var kuşunda yanlız saatli uçer uçacagı saati bilsin kuş kendini sıkarsa iyi bir kuş olur yere sokuluyor taklalı iniyor fişekte burgu yapıyor ve en öemlisi erkek ve kızmış diyorsun dişi kuşta erkek kuşta eş alma yani kızma döneminde hataya en meyilli haldedir ama gördügüm kadarıyla hata yapmıyor kuş fişekte kısa kalsa bile hata yapmadıkça uzun kaçan kuşlara vurulup denenir bunun iyisini bulmaktaki sır denemek ve kıuşu düzenli uçurmaktır yoksa gögü delen iki kuşun altından bir direk zor oynayanınıda gördük işin sırrı bence denemek ve düzenli uçurmak bence bu kuş zaman ayrılıp denenmeye deger bi kuş...Erdekten saygılar

Öncelikle kuşun hayrını gör. Alçalması güzel ama biraz antrenmana ihtiyacı var görünüyor. Sefere sıkı girip bir de taban taklası yapsa tadından yenmez. Biraz sert bir dişi ile güzel yavruları çıkabilir.

Şimdi biz buradan ideal olanı bulman için önerilerde bulunu yoruz bu konuda bilgive görgülerimizi payalaşıyoruz sizinle şu ana kadar ki çabalarınız ve emeğiniz neticesinde bukadar olabilmiş, ha 4 5 sefer hiçbirşey sayılmaz 30 40 dakikada ama elinizde daha iyisi varsa siz bilirsiniz şayet yoksa kuşunuzu muhafaza edin ortalık şam şeytanı dolu sizden 20 ye 50 kapıp cila çrkip çok farklı fiyatlara okutabilirler kuşunuzu .Daha kuş yavru görecek yumurta görecek yani tam bir karar vermek için biraz erken derimben . Tabiki değerlendirmeyi sizyapacaksınız . selamlar.ŞEREF

ustad71' Alıntı:
emmioğlu,kuşuyun maşşallahı var kuşuna sahip çık 50 kişiden akıl alıp bir tane kuşunu mahvetme.
iyi dinle;kuşu geniş alana uçurma oyun kuşu dar alana oynar.geniş alanlarda yatak yapar.
kuş neden biran once yere konmak ister.

1- yağlıdır
2- kızgındır
3- nefessizdir

ilk iki şıkkı degelendir.3.sü ise nefesini aç kuşun belliki fişeklere nefesi yetmiyor.tez konmak istiyor.birkaç hafta noktada uçan ve havada oyun yapan kuşlarınla uçur.onlarla noktaya kadar çıksın onlarla birlikte noktada oyunlar yapsın.emin olki nefesi açılacaktır.sonra tekrar tek uçurmalara başla.yine aynıysa.cinsinde vardır.

selam değerli dostlarım..bakın yavru kuşunuza sadece nefes verin uçmasını sağlayın..gerisi kanı ile alakalıdır..
akıl alma deyip akıl vermeye yeltenmek başkasının aklına fikrine bilgisine saygı duymamak demektir..

geniş alanda kuş uçurma demek dahada büyük gaf tır..nasıl olurda bunu diyebilirsinzi bir yetiştirici olarak..ben tam tersini söylemek isterim değerli dostlarım kuşlarınıza alabildiğine tabii çevrenizin müsade ettiği oranda açık ve zor alanda uçurun ..uçurun ki kuşunuzda yani kanın da pislik varsa belli olsun..atacaksa atsın ki görün..
yıllardır bununla mücadele diyoruz özellikle insanların kulaktan duyma ve ne olduğunu bilmeden ki genelde bilnçsizce yapılan bir olay bu kuşun iki direk arasından gelmesi ,iki ağaç arasından gelmesi yani inişte yada sefere gelişte zorlanması istenmiştir ki bu saçmalıktır..kuşun zorlanması demek konamaması demektir ki bu hiledir..konmaya niyeti olanı ha ürkütmüşsün ha zorlamışsın ne farkeder..içinde taklasız konma olan bir kuşu beslemek sadece bir kısım kuş yetiştiricisinin işidir..
değrli dostlarım kuşlarınızda varsa problem bunun ortaya çıkması için herşeyi yapın ki elinizdekinin ne olduğunu bilin..bakın arkadaşımız ne yazmış ''oyun kuşu dar alana oynar '' şimdi bakın size basit bir örnek verecem bunu belki çevresin de yaşayan vardır..bir oyun kuşu taklasız konuyorsa bunu hile ile takla atarak indirmenin yoluna bakar bu tip tüccarlar..mesela diyelim çatıda,terasta bakıyoruz ve kuş geldi kondu..bu kuş kendine yer yapmış ve oraya sürekli konuyor demektir..tüccar ne yapar oraya hemen ya kendi oturur ya bir saksı koyar,ya ni bir mani koyar o bölgete ve kuş yer yaptığı yere konamaz..işte bizim mardin kuşunun derdide başka yere illaki takla ile konar nezamana kadar orayada yer yapana kadar..
ben terastada baktım işim gereği bozkırlardada baktım..ikisindede neyin nasıl olduğunu gördüm bir çok adamım oldu yanımda kuşlarımla ilgilenen meraklı ve bilgili..bakın kırıkkkaleli bir çok arkadaşımın itirafıdır bu yazacaklarım..bu iki ağaç arasından gelme ve iki direk arasın dan gelme laflarınıda onlardan duydum..iki minare,iki apartman gibi deyişler..bu arkadaşlarım kuşun uzun oynamasını ve taban taklalı olmasını isterler genel kanı budur..yani kuş uzun gitsin ama taklasız konuyor ne yapayım konsun ..işte burada ben o arkdaşlarım la çeliştim neden uzun gitsin neden konsun..kısa gitsin ama taklalı konsun ..şimdi açık alanda kuş için de pisliği varsa hemen belli eder..istediği yere atar..ama ahlaklı sağlam bir damar ise yuvasının önüne yani kalktığı ve seferini yaptığı yere vura vura yada harmanlayarak inmeli ..sen hayvanı sıkıştır dar alan da inmek isteyen hayvan o sıkışıklıkta ne yapacağını bilmeden atsın takla ..olmaz dostlarım..tabii bu beni bağlar ister dar alanda bakın ister geniş alanda herkes bildiğini yapsın ..ama en azından 50 kişiden akıl alma ama benim dediğimi yap demek saçma bence..
değerli kardeşim sadece antereman ver kuşuna olabildiğine uçur o kuş kimseye sormaz ne yapacağını..sen seyis olarak ver uçuma o belli edecektir ne olacağını..saygılarımla..

Mkeskin' Alıntı:
Değerli Arkadaşlar,yorumlarınız için teşekkür ederim.
Videodaki kuş kendi yavrum.Ana babasının tam olarak kalitesini bilemiyorum.Uçurmak istedim ikisini de kaybettim.
Videodaki kuşum uzun süreli ve yüksekte çok uçtu.Grup halinde de çok uçurdum havada 16 taklaya kadar fışkırdığını
sayarak tespit ettim.O zamandan beri bu kuşun üstünde duruyorum.Şimdi teke düşürdüm ve sefer yapmaya başladı.
Ortalama 30-40 dakika uçuyor bazen 5-6 kere gelirken bazende 2-3 kere sefere geliyor.
Fışkırması bazen çok gevşek ve kısa oluyor,Bazende tam tersi.Ayrıca kuş çok kızgın başka çiftin erkeğini dişisinden ayırarak eş oldu.
Kısacası vaktimi bu kuşa ayırdığımdan diğer kuşlara zaman kalmıyor.
Vaktimi bu kuşa ayırmaya değer mi?

selam değerli dostum..bu yazdığınızı yeni gördüm..bakın kuş daha yeni ama teke düşmüş artık ama o uçum süresi çok az..sefere bişey demiyeceğim şimdilik ama süre az...şimdi kızgın olan kuş her haltı yer..sanırım kanat eksiğide yok..siz uçurmaya devam edim eşe vurun ve ilk yavruya kussun bakalım..maya kusması ilk hafta bitecek ve kuş rahatlayacak işte o zaman ne olacağı belli olacaktır..yumurtada yatarken son 3 güne kadar uçurmaya devam edin bişey olmaz..

Evet Ali Hakan abi ye ayrıntılı yorumu ve çok güzel teşhisleri için teşekkürler . Ayrıca bizim için izim en önemli şeylerin başında eleştirel olurken dahi nezaketli olmak bilgimizi ve tecrübemizi aktarırken de alçak gönüllü davran mak karşıdaki' nin sunduğu bilgi eksik yada yanlış dahi olsa, kırıcı olmadan ikna edici olmaya ,nezaket ölçüleri içinde gayet mütavazi olarak, özenli ve ince bir uslup kullanmak önemlidir .Ki aksi takdirde burada yapılan paylaşım olmaktan çıkar bu konuları da unutmadan yolumuza devam edersek çokdaha zevkli bir paylaşım içinde oluruz diye düşünüyorum . Özet olarak uslup çok önemli .selamlar.ŞEREF

kostüm kuşuna göre oyunu gayet iyi alçağa iniyo vede taklalalı çıkıyo fazla dağılmıyoda tabanı yok ama olsun kuşun gayet iii taklacı

ben baska besliyorum ama bir çift ala mardin aldım 30 sene sonra ilk defa kümesime mardin soktum damarını buldunmu harbiden zevk kuşları ARKADAŞIN KUŞUDA MAŞALLAH ALLAH NAZARDAN KORUSUN

kardeş helal olsun süper bir kuş yavrusundan falan satmak istersen haber ver, allah nazardan saklasın maşallah çok güzel kuş, bu kadar alçaktan sefere geleni çok duydum ama ilk defa görüyorum, maşallah

abi bu kuşu palsinekliyi defalarca izledim mükemmel oynuyor 3 4 hafta sinekte uçur nefeslensin

KUSUN YAPISINA BAKARSANIZ O YAPIYLA O OYUNU YINE GUZEL YAPIYOR KUSUN EKSIGI IDMANSIZLIK IKILI KALDIRIP NEFESINI ACARSAN SONRA TEKRAR TEKE DUSURURSEN NEFESINI ACIP BENDE GUZEL OYUNLAR ORTAYA CIKARIR YERE GELISI FALAN GAYET GUZEL GULE GULE BESLE ARKADASIM

Bu videoyu daha öncede izledim gibi geldi hemde ilk mesaj tarihi 2009 kuş sahibi ne yaptı acaba bu kuşu BİLGİ alabilirmyiz

kuşun güzel bilerin dediği gibi uçan kuşunla uçurman lazım. bendede aynı sorun var
videoyu en kısa zamanda izletecem sizlere

kardeşim satarsan ben bile alırım o derece güzel kuş kuş iri yapılı gibi dursada biraz şişman bu kuşu emin ol yüksek ucan bir kuşun yoksa bile yere inmemesini sağlarsan kovalarsan ama tabiki yanında bunun gibi ucan bi kuş olucak yada daha cok ucan kuş onunla kovalıycan bu kuş 1hafta sonra cok dehşet olur diyorum

He birde diycegim benim 2yaşında arapım vardı bi abim hediye etti dediki hiç uçurmadm ama anası babası cok oyunlu dedi ve bnde aldım 1hafta sonra kuşlarımla attım havaya kuş göt vuruyordu ve cok az ucuyordu 10-15dk ve sonrasında ben bunu böle 2-3gün böle böle ucurdum ve 100metre öteden salladım 5-6saat ucan kuşlarımla bu kuş onların yanında 1saat dayandı ve artık takla atıyordu ondan sonra 1ay sonra kuş tamemen sefer yapmaya başladı sımdı ise yavrusunu aldım büyüttüm yavrusu cok hızlı cıktı yavrusunun dişi olannı kedi kaptı ve erkek olanı babasıyla ucuyorum anasını arada atıyorum yanlarına kuşlar cok güzel oynuyor
Kısacası Önemlliiii Olan soy sopturrrr ve düzenli antraman
İyi forumlar

Geri