Şehirler Arası Güvercin Gönderimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Özelden gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istedim. Yetiştiricilerin şehirler arası güvercin alış verişinde yaşadığı sorunlar mevcut, bildiğiniz gibi şehirler arası güvercin gönderemiyoruz. Aşağıya bana gelen mesajı aktarıyorum. Müjdat beye ilgi alakası için teşekkürler.
Sizlerde bu konu hakkında önerilerinizi yazarsanız bir sonuca ulaşabiliriz.

• Burdur dan müjdat şenay.Avukat katipliği yapıyorum.Bugün avukatla güvercinleri şehirler arası göndermede yaşadığımız sıkıntı hakkında konuştum.Yasak olduğunu söyledim.Oda bu konu hakkında dilekçe yazıp gönderebiliriz dedi.Bende sitede konuyu paylaşıp gerekli önerileri aldıktan sonra konu hakkında meclise dilekçe yazıcaz.Admin olarak bu konu hakkında önerileri bir sayfada toplarsanız sevinirim.Avukata önerilerinizi belirtip dilekçeyi yazdırıcam.

ADMİN' Alıntı:
Özelden gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istedim. Yetiştiricilerin şehirler arası güvercin alış verişinde yaşadığı sorunlar mevcut, bildiğiniz gibi şehirler arası güvercin gönderemiyoruz. Aşağıya bana gelen mesajı aktarıyorum. Müjdat beye ilgi alakası için teşekkürler.
Sizlerde bu konu hakkında önerilerinizi yazarsanız bir sonuca ulaşabiliriz.

• Burdur dan müjdat şenay.Avukat katipliği yapıyorum.Bugün avukatla güvercinleri şehirler arası göndermede yaşadığımız sıkıntı hakkında konuştum.Yasak olduğunu söyledim.Oda bu konu hakkında dilekçe yazıp gönderebiliriz dedi.Bende sitede konuyu paylaşıp gerekli önerileri aldıktan sonra konu hakkında meclise dilekçe yazıcaz.Admin olarak bu konu hakkında önerileri bir sayfada toplarsanız sevinirim.Avukata önerilerinizi belirtip dilekçeyi yazdırıcam.
arkadaşlar bu işte bir sıkıntı var.. ben daha bugün Ulusoy Turizm AŞ Harem Otogar şubesine canlı hayvan taşımacaılığ ile ilgili durumu sordum. Onlarda kendinelerine herhangi bir talimat gelmediğini, canlı hayvanların bagajda kutu içerisnde taşınabildiğini, ancak yolcu bölmesinde taşınamadığını söylediler.. BİLGİLERİNİZE...

seLamLar ,

Ewet şu araLar bu konuda bende sıkıntı yaşamaktayım. ÇözüLmesi gerekn çok önemLi sorunLardan biri bu asLında inş hayırLı haberLer aLırız ve serbest oLur canlı hayvan gidiş gelişi .. Ve rahat rahat düşünmeden güvercinLerimizi istediğimiz yere güvenilir bir şekilde gönderebilirz ..

Aslında otobüs boş olduğu sürece muavin el altından götürebilir güvercinleri ama tabi herzaman böyle bir durum oluşmayacağı için bu işe bir şekilde resmiyet kazandırmamız Lazım ..

saygıLarımLa ,,

Bu konuda yerleşmiş bir uygulama yok arkadaşlar , her firma daha doğrusu şoför yada muavin farklı yaklaşıyor olaya.Ama normal boyutlarda, düzgünce bantlanmıs yada baglanmış bir kutu , kafes ile otobüse verdiğimizde kabul oranı genelde yüksek.Tanıdık olma unsuru çok etkili bir de tabi muavini de görmek lazım..Ayrıca bazı firmaların kargo servisi var , bu servis ile hizmet veriyorlar.Örneğin yarın sabah bana İzmir' den Metro firmasının kargosu ile 3 çift kuş gelicek (Taner beye teşekkürler tekrar).Ama mesafe de önemli , 10 saatin üzeri mesafelerde kabul edilme oranı düşebilir.

Meşhur Kuş gıribi olaylarının ortaya çıkması ile birlikte Otobüsler'le Güvercin gönderme konularında büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı .. Otobüs taşımacılığı Mevzuatında yolculara ait evcil hayvanların da gerekli aşılama vs gibi evrekıın tam olduğunda taşına bilmesine olanak sağlıyor çoğu saygın firma da hi bu uygulamayı sorunçıkarmadan yapıyor ..
Burada ki ayırıım noktalarının başlıcalarındanbirisi Güvercinlerin , evcil hayvandan çok Kümes Hayvanı olarak değerlendirilmesi ..
Bir diğer nokta da ; Yolcu taşımacılığı ( insan ) için kullanılan Otobüslerin bir nevii kargo gibi kullanılması , yada böyle bir zorunluluğa insan ların mecbur edilmesi .. Zira daha süratli bir ulaşım inkanı , hemde çok farklı noktalara yok denecek kadar az ..
Ülkemizde Ticari anlamda Kargo işi ile uğraşan Firmaların bu konuda Otobüs firmalarından çok çok daha katı uygulamaları mevcut .. Kargo ile canlı hayvan taşımacılığı yok denecek kaadar az .. Firmalar taşımacılık için öngörülen sürelerin uzunluğu , indi bindiler , vasıta aktarımı , bölgesel dağılım vs ..
Bu gibi bağlayıcılıklarına dayanarak ulaştırma süresinin bir günden daha uzun olması , tüm bunlara da bağlı olarak , canlı hayvanların ölme ihtimalinin yükseklii , gibi risrklerden kaçınıyorlar ..
Bir şekilde bizlere mecburiyetten Otobüsle kuş taşıma yada kuş gönderme zaruret gibi önümüze çıkıyor ..
Elimizde ki olasılık seçiim imkanı kısıtlı .. Hava yolu içinde bu katı tutum geçerli , bu yaz ben denedim ama katı bir irade ile rettedildim makul bir açıklama dahi yapmadılar ..
Kedi ve köpek taşına bildiğini ama Asla kuş taşınamayacağıhı söylediler .. Farkını izah etmeleri konusunda direttim hiç bir makul gereköe sunamdılar , eğer istersem uçak biletimin dahi iptal edilebileceğini ,ama bu kuş taşıma işimin mimkün olamayacağını söylediler ..
Çözüm nasıl bulunur , bunu bilemiyorum .. Busorun bizim için önemli .. Çözüme ulaşa bilmesini ümit ediyorum .. selamlarŞEREF

Arkadaşlar büroda gene bu konu hakkında konuştuk.Avukat bey ve benim düşüncem güvercin yetiştirmek için özel belge(avcılık sertifikası gibi) oluşturulması ve resmiyete dökülmesi konusunu dile getirmemizi,bu konuya öncelik vermemizi düşündük.Böyle bir belge varsa benim pek bilgim yok.Varsa belgeyi yaygınlaştırıp, meclise ona göre bir dilekçe yazarız.Paso tarzı bir yetiştirici kartı bizim adımıza güzel bir izlenim bırakabilir.Yetiştirici belgesi ile güvercinleri şehirler arası gönderimlerde; otobüs firmalarına belgeyi gösterip ve belli bir kargo bedeli ödeme imkanı hakkında yazalım diye düşündük.Uzun süreli bi çalışma olabilir ama ilerde pek çok güvercin dostumuza güvercinlerimizi gönderebiliriz.

Cevaplarınıza göre konuyu tekrar sorucam..
Saygılarımla MÜJDAT ŞENAY...

Arkadaşlar,
Bu güne kadar bu konuda birçok yazı yazdım ve şimdi tekrarlamanın faydalı olabileceğini görüyorum.
Benim düşünceme göre kuş besleyenlerin sorunlarının tamamı ele alınmalıdır. Tek tek hiçbirşey halledilemez.
İlk önce "Ben güvercin yetiştiricisiyim" diyen herkes bir Güvercin Yetiştirenler Derneğine üye olmalıdır. Tüm Dernekler de Türkiye Güvercin Yetiştiricileri Federasyonuna üye olmalıdır. Güvercin yetiştiricileri camiası bu şekilde organize olabilirse Dernekler veya Federasyon tarafından her yetiştiriciye bir üyelik belgesi ve kuşlarını künyelemesi için onaylı künye verilir. Bu yetiştirici belgesinin verilmesi şartları oluşturularak sağlıksız ortamlarda kuş beslenmesinin ve dolayısı ile hastalıkların ortaya çıkmasının da önüne geçilir. Künyesiz kuş satışı engellenerek bir ölçüde hırsızlıklar da azalır.
Bunların yanında Federasyonun en asli görevi: yetiştiricilerin sorunlarının çözümüne yönelik gerekli mevzuatın çıkartılması çalışmalarıdır. Demek istediğim yasal mevzuatta, Güvercinlerin kanatlı hayvan tanımlamasından çıkartıllarak pet hayvanı olarak görülmesinin sağlanmasıdır. Böylece sadece güvercinlere hitap eden ilaçların ithalindeki yasaklar, kargo olarak taşınabilme gibi önümüzdeki birçok sorunun çözülmesi sağlanır. Tüm Güvercin yetiştiriçilerini temsil eden bir Federasyonun talep ve istekleri kişişel talep ve isteklerden daha çok göz önüne alınır ve ses getirir.
Bu camianın bireyleri olarak bize düşen görev: bir derneğe üye olmak ve derneklerin oluşturduğu federasyonun ihtiyaclarımızın giderilmesi, sorunlarımızın halledilmesi yönünde çalışmalar yapmasını sağlamaktır.
Saygılarımla,
Hüseyin Ener

benim aklıma takılan bişey var onu cevaplarsanız çok sevinirim.muavin ya da şoför tanımak lazım kuş göndermek için peki mesela ben ankaradan istanbula gitcem a firmasıyla.yanımda bir çift kuş götürmek istedim.bunda problem çıkarabiliyorlar mı.yoksa sadece yolculuk yapmadıgın halde kuş göndermek istersen mi reddediyorlar talebini.(otobüs için konuşuyorum)

brtysl' Alıntı:
benim aklıma takılan bişey var onu cevaplarsanız çok sevinirim.muavin ya da şoför tanımak lazım kuş göndermek için peki mesela ben ankaradan istanbula gitcem a firmasıyla.yanımda bir çift kuş götürmek istedim.bunda problem çıkarabiliyorlar mı.yoksa sadece yolculuk yapmadıgın halde kuş göndermek istersen mi reddediyorlar talebini.(otobüs için konuşuyorum)

Otobüs ile yolculuk yaparken yanınızda güvercin taşımayı pilanlıyorsanız yine sorunla karşılaşıla biliyor, kimi firmalar kabul etmiyor örneğin ''ulusuy ''.. asla kabul etmez.. Yine bazı firmalarda aynı şekilde bilet almadan önce sormanızı öneririm , yada kuşların ayağının altına vileda bez serip kuşları ayırıp tek kek koyarsanız daha az ses çıkarıyorlar, bu yöntemle elimde Aracın içinde birkaç kuşu taşıdığım oldu ..
Ancak kuş sayısı yüklüce ise illaki bagaja konulması şart , böyle olunca muavine bilgi vermek mecburi ..
Birde gece yolculuğu daha kolay oluyor kuşlar uyuyor ve daha az sesleri çıkıyor .. selamlarLEREF

şeref' Alıntı:
brtysl' Alıntı:

Otobüs ile yolculuk yaparken yanınızda güvercin taşımayı pilanlıyorsanız yine sorunla karşılaşıla biliyor, kimi firmalar kabul etmiyor örneğin ''ulusuy ''.. asla kabul etmez.. Yine bazı firmalarda aynı şekilde bilet almadan önce sormanızı öneririm , yada kuşların ayağının altına vileda bez serip kuşları ayırıp tek kek koyarsanız daha az ses çıkarıyorlar, bu yöntemle elimde Aracın içinde birkaç kuşu taşıdığım oldu ..
Ancak kuş sayısı yüklüce ise illaki bagaja konulması şart , böyle olunca muavine bilgi vermek mecburi ..
Birde gece yolculuğu daha kolay oluyor kuşlar uyuyor ve daha az sesleri çıkıyor .. selamlarLEREF
şerafettin abi ilgin için teşekkür ederim ama ben çok değil 1 tane ya da 2 tane kuştan bahsediyorum.bagaja değil de arabaya yanına aldıgında bu kutu ne diyorlar mı acaba.zaten küçük bir kutu olacagı için dikkat de çekmez diye düşünüyorum ama yine de sanırım sizin söylediğiniz gibi bir tehlike var.ama kolay kolay almamazlık yapmazlar sonuçta almazlarsa kuşu atacak değilsin bi şekilde ikna edilir herhalde.böyle tecrubeler yaşamış arkadaşlarımız abilerimiz varsa yorum yaparlarsa sevinirim.

::)) Bir iki kuşu illaki götürürsünüz mutlaka ikna olurlar diye düşünüyorum .. Ben orta boy sipor çanta içine kutu yerleştirip kuşları ayırıp ayak sesi gelmesin diyede ayak altlarına vilede sermiştim dediğimgibi ..
Molalarda çıkarıp çantayı kıyııda köşede su verdim ,yolda yeme gerek yok zira kuşlarda ekşimeye sebep oluyor .. Çok uzun yol olmadıkça hiç beslemmemek en doğrusu .. Yolculuk bitiminde ılık az şekerli su ve birkaç mısır tanesi yeterli olur ,daha sonra kuşlarınız birkaç saat istirahat etsin , 5- 6 saat belki kuşların aklı başına gelince yemleyin , deligibi doyurmayın( kuşlar aç diye tıka basa beslenmelerine izin vermeyin en az bir gün az yedirin ) , bu kuşlara birkaç gün vitemin verin ben balık yağı veriyorum .. Birde tecrit edin başka kuşlardan birkaç hafta .. selamlarŞEREF

ben de bu konu hakkında araştırma yapıyordum
izmirden istanbula 15 kadar güvercin göndercem hangi firma alıyor yardımcı olurmusunuz
üçretlendirme nasıl oluyor.

Tanıdığınız varsa başta Pamukkale olmak üzere hepsi alıyor.

Geri