Şeker'in cinsiyeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DidOosS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

DidOosS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Didem Soyen
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
arkadaşlar bu konuda çok fazla resim geldiğine eminim ama bir türlü karar veremedim. alırken küçüktü ve tam belli olmadığını ancak erkek gibi olduğunu söylediler. forumları çok takip ettim, araştırdım ama bizim şeker hiçbirine benzemiyor. alt kısmı hala pembemsi (geldiğinde de öyleydi) ancak üstü kısmı mavi ve beyaz gibi. dişi mi erkek mi anlayamadım. kuşçuya götürdüm o da anlamadı. :? sizlere sormak istedim.

hı ayrıca dişi kuş hiç konuşmazmış dedi kuşçu öyle mi? çünkü şeker cicikuş fln diyor :? ama ne kadar uğraşsam da bir türlü şeker demedi =?

171120091117.jpg

171120091114.jpg

Erkek kuş bu.
Yinede için rahat etmediyse yanına dişi koydunmun belli olur .
Ne zamandan beri egitim veriyorsunuz.
Ayrıca çok güzel kuşmuş.

1 ayı geçti bize geleli. o zamandan beri sürekli konuşuyorum karşımda biri varmış gibi. yani sadece tek bir kelime öğrensin istemedim ama sanırım yöntemim yanlış. kelime öğretmek lazım )/ cicikuşu öğrenmişti hemen ama şeker demedi bi türlü.

cinsiyeti konusunda dasiz erkek demişsiniz ama diğer arkadaş dişi demiş.. siz neye göre erkek dediniz. arkadaş neye göre dişi dedi acaba =) :?

ayrıca maşallah diyelim nazar değmesin =p :buyrun:

Bencede Erkek bu kuş. Gagasındaki mavilikten belli ediyor. Dişi olsa komple beyaz olurdu.

ama daha küçük. yani 3 aylık falan. hafif beyazlaşma var şu an (gerçi beyaz mı açık mavi mi emin değilim. ışığa göre değişiyor (: ). zamanla komple beyaz olur mu acaba =?

aslında kız erkek olması fark etmez çok seviyorum onu ama birazcık konuşsun istiyorum o yüzden merak etmiştim =)

Selamlar...

Yavru muhabbetin cinsiyetini tespit etmek zor iş, kuşun rengine göre de daha zorlaşabiliyor. Benim görüşüm, eğer flaş nedeniyle bir parlama yoksa burun deliklerinin etrafına göre dişi gibi... Allah muhabbetinizi artırsın ayrıca:)

muhabbet kuslarında erkeklerın burnu mavi dişi lerin kahverengi olur..ancak yavru kuslarda bu renk tam olusmaz. o yuzden bıraz daha sabırlı olmalı ve kusunuzun yetıskın hale gelmesını beklemelısınız..
ayrıca dısı kuslarda konusabılır..(erkekler konusmaya daha yeteneklıdır sadece)
tuyunce ömrü olur ınsallah...

Aslında bunu siz belirlemeniz gerekiyor..Aldığınızda komple mor veya mavi ise şimdi o burun deliklerindeki beyazlıklar oluşuyorsa dişidir..Eğerki aldığınızda burun delikleri beyaz ve şimdi morlaşıyorsa erkek olucak demektir..Bendede iki tane mubiş var..İkiside erkek..

kuş dişi olduğu belli burun delikleri etrafı beyaz genç kuş olduğu için mavilik var burnunda herkesi yanıltmış buda.

Geri