selam ben ali hakan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
Selam dostlar ben de yeni sayılırım aranız da. Çocukluğum da (6 yaşında) başlayan bu merak yaşım şimdiler de40 oldu da hala alevi sönmek bilmedi.bursa oynarları ile başladım derken kelebek oldu kümeslerim sonra milakat(biz öyle deriz) filibe selanik ve sonunda mahallemize yeni taşınan oldukça içine kapanık bir arkadaşın garip kuşları... evet bunlar garip ti bizim kuşlarımız gibi değil di dikine takla ile kalkıp takla ile iner di. Mardin kuşu ile tanışmam ve her gece hayallerim de benim de mardin beslediğim rüyalar ile sonun da edindim ve bu mardin oyun kuşunu laiki ile kendimi kandırmadan ama avutarak yıllarca besledim .laf aramızda ölene kadar da havada kuşum olur kanısın da yım.şimdi mesleğimden dolayı yer değiştiriyorum bu dert olarak düşündüğüm konu aslın da pek çoğunuza göre avantaj getirdi bana.her yörede kuş tanıdım her yerde kuş uçurdum ama şim di öyle bir bela buldum ki atmaca denen ne yapsak boş.atmaca yuvası kırklareli.bizim oyun kuşunun yatık olduğu tüy zamanı ve yumurta zamanı bu atmacalar tarlalarda ama gel gör ki eylül ekim dedin mi şehir üstü yapıyor lar ..serin havada rahat rahat kuş uçurmamızı engelliyor.bir de adettir ya gelir de en güzelini alır derler.şimdi ken dimi şebap, miro , şıhselli(panda),balkafa basık öntepe miski ve sabuni lere verdim. yani artık kostüm de kostüm oldu... bu siteye dahil olduğum gün itibarı ile yüzlerce arkadaşım oldu.ama telden ama netten sürekli sohbet etme hali oldu . bu benim adıma çok güzel bir duygu. şimdi anlıyorum ki yıllarca amaç değil araç dediğimiz bu kuşlarımız sayesin de her memleketten dostlar ile tanışmak mümkün oluyor..siteyi kuran ve şu an işletimine katkısı olan tüm dostlara saygı ve sevgilerimi iletirim..benim de sitenize ve tüm üye arkadaşlara en ufak bir faydam olacaksa bundan çok büyük haz duyarım..DOSTÇAKALIN.....

armıza hoş geldiniz saygılar

sağolasın değerli dostum..saygılar bizden

Ali abi tekrar aramıza hoş geldin şeref verdin abi,

Seni tanıdığım günden buyana hep düşünüyorum yavvv diyorum bu abimiz bursalı bursa ırklarının içinde yetişen bir abimiz ne işi var diyorum paçalı oyun kuşuyla bu çok tuafıma gidiyor açıkçası sakın yanlış anlaşılmasın oynar besleyenler genelde kelebek taklacı türü kuş sevmezler demiyim de sevemezler tabii bunu genellemekte yanlış fakat oynar besleyen biri heleki bir de Bursalıy sa kolay kolay mardin filan beslemez belki yanılıyorumdur fakat oynar nerde mardin nerde tabi ki zevk herkes kendine hitab zevk veren kuşu besliyor ama yinede bana Ali abimizin bu değişimi gerçekleştirmesi tuaf geliyor.

Bende çok severim kelebek ve mardin ırklarını ama hiç oynarlardan vazgeçipte sırf mardin beslemeyi hiç düşünmedim mesala kelebek beslemekten vazgeçtim ama oynar bu gün hayatım da olmasın büyük konuşmayım bırakırım kuşçuluğu yerini dolduracak ırk benim için yok.Oynar beslediğinizde kelebek veya mardinin her yanlış hareketi göze çarpıyor. açıkçası lafı çok uzattım sanırım Ali abi tekrar aramıza hoş geldin.

Hep diyorum Ali abi ayrı bir kümes yapta biraz oynar vereyim sana hem atmaca da pek yetişemiyor ama gönül işte abimiz oyun kuşuna kaptırmış gönlünü buda güzel tabiki :hhh: Ama oynar oynar oynar başka bir şey :tamam:

değerli dostum ..oynar var inan bana çocukluğumun kuşları hala var..ama dedim ya uçum la alakalı zevk oynarın keyfi ayrı oyunlunun keyfi ayrı..yinede sende olanı yerinde seyretmek isterim taş yerin de ağardır..

ali hakan' Alıntı:
değerli dostum ..oynar var inan bana çocukluğumun kuşları hala var..ama dedim ya uçum la alakalı zevk oynarın keyfi ayrı oyunlunun keyfi ayrı..yinede sende olanı yerinde seyretmek isterim taş yerin de ağardır..

Merhabalar Ali abi her zaman beklerim buyur gel. kuralımı biliyorsun oynar için AHLAK, havada,yerde,elde :tamam:

Selamlar. Ali bey aramıza hoşgeldiniz. Site hakkındaki güzel düşüncelerini için teşekkürlerimi iletirim. Site siz değerli büyüklerimiz sayesinde güzel. Bizleri aramıza katılarak onurlandırdığınız için sağolun. Tekrar hoşgeldiniz der iyi paylaşımlar dilerim.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Hakan abi hosgeldın ;)

Ali bey aramıza hoşgeldiniz.
Siz gibi değerli abilerimiz sayesinde sitemiz daha iyi yerlere gelecektir hiç şüphem yok.
Ama bence sizde doğru yolu bulanlardansıznız. :)
Taklacı bir tutkudur başka hiç birşeye benzemez.o zevki ne resmedilebilir ne anlatılabilir.
Herkesin bu zevki tatması dileklerimle.

S.A Ali bey...

Aramiza hos geldiniz umarim hosca vakit gecir ve aradiginiz doslugu,yakinligi bizlerin icinde bulabilirsiniz ins. kus konusunda hersey gönlünüzce olsun.

Allaha emanet olun..

tüm değerli dostlarıma iyi dilekleri için teşekkürler ederim ..inanın işten gelip yazdıklarınızı okuyun ca çok sevindim inşallah güzel sohbetlerimiz olur bu sitede..aslında sütten benim biraz ağzım yanık ama aranızda olmak kadar güzel bir duygu olmasa gerek..saygılarımla

eyvallah ali

Geri