SELAMLAR CANDIR IRKI NEDİR BİLEN VAR MI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
omennn' Alıntı:
abi ilk resimdekiler candırmı yoksa postamı candırsa nasıl alıştırdınız bunları odaya... bide onlar yumurtalamadan yumurta koyunca altına otururlarmı yumurtaya...

SİTEDE BİR KAÇ KONUDA CANDIR İSMİNİ DUYDUM ama kuşun ne olduğunu bilmiyorum bilgisi olanın bilgisini varsa resmini bekliyorum mümküse .

Kayseri'de çandır diye yabani daha doğrusu takla dışında kalan güvercinlere denir. Bunlar o bildiğiniz sokaklarda yaşayan yabaniler değildir. Daha çok ahırlarda yaşayan değişik renklerde takla atmadan düz uçan güvercinlerdir. Bazıları aynı zamanda paçalıdırlar.

ÇANDIR : BU BIR YOZ OYUNU OLMAYAN BIR IRKTIR. COGU YERDE DEGISIK ISIMLERDE ADLANDIRIRILIR MANISA BOLGESINDE PACALI VEYA PACASIZ KALIN VE TOK GAGALI UZUN BOYUNLU HER RENGI OLAN SIYAH KIRMIZI MAVI UCUSTA HIÇBIR OZELLIGI OLMAYAN SERT UÇUCU OZELLIGI OLAN IYI YAVRU BAKA BILEN BIR KUŞ TURU COGU YERDSE YOZ DIYE GECER BIZIM ORDA ÇANDIR DENILIR.

manisada çandır yos kuştur
KUBİLAY saygılarımla.......

selam candir seyip yani dag güvercini cins olmayana candir deriz

Çandır bazı yerlerde yabani güvercine denir, bazı yerlerdede genel ad olarak hiçbir özelliği olmayan kırma , renksiz oyunsuz çirkin , maddi değeri olmadığı gibi beslemeye değer görülmeyen vasıfsız kuş ların tümüne verilen addır . Bu kuşlara yoz , çakalçukal vs gibi isimlerde verilir .
Yörelere göre farklı anılan vasıfsız kuşlara verilen bir ad dır çandır..selamlar.ŞEREF

bildiğin kavazaki kus.ustalar bu candır dediğiniz bizim avladığımız tahtalı güvercin olmasın :hmm:
ama onlar kayalıklarda yaşar.
saygılar...

CANDIR yeni duydum arkadaşların yorumları sayesinde onuda ögrendik sagolun

Çandır ırkı arkadaşların dedigi dibi vasfı fazla olmayan sade aşırı renk guzelligi olmayan ucuz maddi degeri fazla olmayan kuşlardır.Ama gerçekten denk geldimi guzel olanları harıka yavru bakar.Şu an kendimde bır çok çandır var.Hunkarı besledimden dolayı kut gagalı kuşlar benım işeme yarıyor.Şu an elimde guzel bakan çandırları kendim yavrularını alıp uretmeye başladım.Bebn gerçekten bukuşları begenıyorum.Esasında vasıfsız hıç bır kuş yoktur.Her kuşun kendıne özel bır yanı vardır.

Geri