Selamlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kutay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

kutay

Üye
Siteyi ziyaret et
slm lar bn kutay tek amacm hayvanlarıma iyi bir hayat suna bilmek evde 2 köpek 2 kaplumbağa 4 hamsterm var allahn izniyle yaknda güvercinlermde olcak ama güvercinlerede güzel bir yasam sürdüre blmek için 1 ay sadece bir şeyler öğrenicem zaten bu sitede bulunan kümes resimlerinden esinlenerek yaptırdıım kümeste ancak ozamana biter

aynı zamandda bos zamanlarımda bir köpek çifliğinde çalısıyorum ve at biniyorum köpek arayan yada köpeğini pansiyona vermek isteyen herkeze sonuna kadar yardım ediceğimden hiç şüpeniz olmasın

saygılarımm ve böyle güzel bir siteyi yapan insanlara teşekkürlerimle
kutay

Re: slmmlar

Sevgili kutay kardeşim aramıza hoşgeldin.senin gibi hayvan sevgisi yüksek arkadaşlarımızı aramızda görmek çok güzel.umarım bizden gerekli bilgileri alır ve iyi bir güvercin yetiştiricisi olursun.

kutay hoş geldin
sevgi bir bütün hayvanları ve doğayı sevmeyenlerin insanları sevebileceğine inanmayanlardanım sanada elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz tabi sendende öğrenecek çok şeyler olduğunu düşünüyorum senin diğer iletinede cevap yazdım umarım yeterince anlaşılır olmuştur.

sevgiyle kal. :tamam:

resimdeki benim şeker kızım namı diğer kedisavar.

çok teşekkürler gerçekten çok güzel kuşmuş :heyo:

[attachment=0]EKER (KEDİSAVAR).jpg[/attachment

Ekli dosyalar

• EKER (KEDİSAVAR).jpg
    EKER (KEDİSAVAR).jpg
    3.1 KB · Görüntüleme: 1,216

çk özr dilerm ben avatarınızdaki güvercndn bbahsediorsunuz sanmıstmm ama köpeinizde bir harika :tamam: :heyo:

kuşlarını bahçede besleyeceksen eğer sana tavsiyem köpeğinin kuşlara alışmasını sağlarsan benim yaptığım gibi doğal yollardan doğanın dengesini sağlamış olursun kedilerde kuşlardan uzak durmayı öğreneceklerdir
sevgilerimle
sağlıcakla kalın
a. esmek

köpeim o yabani kustan sonra dier kuslarada alısık inş yrden gelen tmm saldırılara engel olur ve inşallah kkuşlarda kendilerini köpein yanında güvende hissederler

kutay kardeşim msjlarında düzgün türkce kullanırsan ve kısaltma yapmazsan çok iyi olur.anlayışın için şimdiden teşekkürler.

Çok pardon. Bundan sonra dikkatli olacağıma söz veriyorum.

kardeşim bizleri yalnış anlama bunlar hepimiz için.benim için sorun değil ama 60 yaşında bilgisayarı zor kullanan abilerimizde giriyor onların anlaması falan.ve de güzel türkçemiz yozlaşmasın.anlayışlı olduğun için teşekkür ederim.

Kutay kardeşim hoşgeldin aramıza.Hayvanlara karşı beslediğin duygu iklimi gerçekten çok güzel.Çeşitli hayvanlar beslemen zaten bu sevginin ürünü olsa gerek.Umarım sitemiz sana gerekli olacak ,ihtiyaç duyduğun bilgileri sağlar.Bu en büyük tmennimiz.

Sen hiç merak etme Gökhan abi bu site sayesinde bir çok bilgiye çok kısa zamanda ulaştım ama en önemliside anlamadığım her noktayı sizin gibi tecrübeli ve anlayışlı abilerime sorma fırsatı yakaladım tekrardan bu siteyi yapanlara çok teşekkür ederim ellerinize sağlık

Aramıza hoşgeldiniz
Arzularınızın gerçekleşmesi dileğiyle

öncelikle hoşgeldin ben kuşçuluğa başladığımda 9 yaşındaydım şimdi 14 biraz daha tecrübeliyim ben bahçeli bir yerde oturuyorum kuşlarıma en başlarda köpeğim saldırıyordu şimd onları seviyor onlarla oyun oynuyor yabani güvercinlre bir sinirir var ne kedi nede kuş gelemiyor çoban gibi sürüyor bile en başlarda kuşlarını eli alıp köepğin ağzını tut kuşu yakınlaştır köpek anlıyor kuşa bakarken köpek,köpeği sev o anlar

halit çok saol ben de aslında 14 yaşındayım ama burda beni küçük görürler diye kendimi büyük gösterdim ama herkezden çok özür dilerim gördümki burda büyükler küçükleri küçümsemeden onlara abilik yapıyorlarmış herkeze çok teşekkür ederim

kutay kardeşim burda kimseyi küçük görme diye bir olay yok aksine küçük kardeşlerimize daha çok yardım etmeye çalışırız.herşeyden önce güven.bu yaptığın yanlış bir davranış ama bizi tanıyıp bunları itiraf etmen hoşuma gitti.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
kutay kardeşim burda kimseyi küçük görme diye bir olay yok aksine küçük kardeşlerimize daha çok yardım etmeye çalışırız.herşeyden önce güven.bu yaptığın yanlış bir davranış ama bizi tanıyıp bunları itiraf etmen hoşuma gitti.

evet yaptığı yanlış ama itiraf etmesi onurlu bir davranış burada gençler , babalarıve dedeleri hep beraberiz ne mutlu bize heryaşta , heryaştan öğrenilecek birşeyler vardır yanlışmıyım
sevgiler.
a.esmek :tamam:

elbette tabi bizimde onlardan öğreneceğimiz şeyler vardır.ama öğrenmek kadar öğretmek de çok güzel bir duygu.onun verdiği hazı başka hiçbirşey veremez.bu sebepten lütfen genç kardeşlerimizi elimizden geldiği kadar aydınlatmaya çalışalım.unutmayalım ki onlar sizlerin mirası olan güvercin sevdasını gelecek nesillere saf,bozulmamış olarak taşıyacak kişilerdir.

Arkadaşlar ben birşey demiyorum ama lütfen yalansız. Benimde kuzenlerim var birisi 10 diğeri 13 yaşında eminimki benden fazla seviyorlar güvercinleri. Benim beslediğimden fazla ırk besliyorlar. Öğrenmeye çalışıyorlar. Bakıyorlar soruyorlar. Ah diyorum birde şu internetin kullanmasını tam bilselerde girip burada onlarda yazsalar benim bile onlardan öğrendiğim ve öğreneceğim çok şey var. İnşallah sizde öğrenir öğretirsiniz. Ama lütfen bazı kuralların dışına çıkmayalım. Sakın beni yanlış anlamayın. Bir abi tavsiyesi olabilir. Ama bilgine güven bilmediğinide sor derim.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Benim bir sorum olucak güvercinler eyer kendileri ve eşleri ölmezsse ömür boyu aynı güvercinlemi eşleşirler???

kutay' Alıntı:
Benim bir sorum olucak güvercinler eyer kendileri ve eşleri ölmezsse ömür boyu aynı güvercinlemi eşleşirler???

bu sorunun cevabı şöyle eğer insanoğlu eşleri ayırmazsa ve zorlayarak başka eşlerle bir yerlere kapatmazsa ayrılmazlar birde kümesteki baskın erkek vardır eğer o kendine bir dişi seçerse ve o dişininde eşi genç veya güçsüzse o zaman zoraki ayrılık kaçınılmaz olur yani doğanın 1 numaralı kanunu devreye girer soyun çoğalması için güçlü genleri olanlar üreme önceliğini alır.

saol abi birde yeterli yerim olmadığında güvercinlerin yavrulamasını önliycek bir yol varmı varsa nasıl yapabilirim??

kutay' Alıntı:
saol abi birde yeterli yerim olmadığında güvercinlerin yavrulamasını önliycek bir yol varmı varsa nasıl yapabilirim??
Kutay arkdaşım bence yavruların üremesini engelleme sevdiğin insanlara verebilirsin tabi bu benim düşüncem aynı sorunu ben yaşıyor olsam sevdiklerime ücretsiz veririm...

İlk bende sizin gibi düşündüm ama ben kendimi tanıyorsam o sevdiğim kişilere güvenemeyebilirim yani şu zamana kadar bir sürü hayvan besledim ama hiç birini hiç kimseye güvenip bırakın vermeyi 1 kaç günlüğüne emanet bilet etmedim çünkü hayvanlarım benim için çok değerli

sevgili kardeşim ozaman yumurtladılarmı hiç yumurtaya basmadan daha içinde yavru oluşmasına fırsat vermeden yumurtaları altından al.eş değiştirme olayına gelince bazen hiçbir dış etki olmadanda dişiler eşlerini bırakıp başka erkeklerle eşleşebiliyorlar.

kutay kardesim doğru diyosunda bende emanet edemem fakat sevdiğim arkadaşlarıma abilerime veririm eminimki onlarda benim kadar iyi bakıcaklar yanlış anlama buda benim düşüncem ...

Geri